Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Miele CM 6360 MilkPerfection

Hvad tænker I på, Miele?

Når man først ved, hvordan man bruger Miele CM 6360, får man god kaffe. Men det er ikke lige så nemt …

Skrevet af / 21/05/2022 - 22:58
Miele CM 6360 MilkPerfection
Geir Gråbein Nordby

Miele er kendt for deres husholdningsapparater, og kendere ved, at de står for kvalitet. Derfor har vi store forventninger, når CM 6360 sættes på testbænken – i dette tilfælde køkkenbordet.

CM 6360 er i øko-mode lige ud af æsken og holder sig varm i 20 minutter ad gangen. Så er der ydelsesindstillinger, hvor maskinen forbliver opvarmet ved bryggetemperatur i op til ni timer for hurtigere og bedre kaffe: Kaffeindstillingen er selvforklarende, mens mælkeindstillingen giver hurtigere mælkeskum og generelt lave mælkedrikke hurtigere ved at bruge en dobbelt mælkeslange.

Party-indstillingen dropper meddelelser om nødvendig vedligeholdelse og gemmer dem til næste tilslutning. Dermed kan man lave mange kopper ad gangen uden at få generende beskeder.

Direkte på panelet er der syv forvalg, inklusive espresso, almindelig kaffe, cappuccino og tevand. Der er også en knap til dobbelt espressoservering og en til at lave to kopper ad gangen.

Miele CM 6360 MilkPerfection
Miele CM 6360 MilkPerfection kan brygge to kopper ad gangen ligesom de fleste andre i denne prisklasse. (Foto: Miele)

Brugervenlighed

Problemet er, at alle kaffetyper har deres egen knap med billedikon, hvilket er forvirrende for en, der ikke kender maskinen. For hvad er almindelig kaffe, og betyder den knap americano eller en stor kop kaffe? Der er ingen tekst, og hvis man trykker én gang på en knap af nysgerrighed, brygges kaffen med det samme. Så hav koppen klar! Det er ikke særlig venligt over for gæster, som med garanti vil spørge værten om hjælp!

Man kan ikke bruge piletasterne direkte til at bladre i kaffemenuen, men skal en tur forbi menuknappen. Som ikke har det normale tandhjulsikon, men derimod to vinduer oven på hinanden, hvilket heller ikke ligefrem er selvforklarende.

Alting bliver dog bedre, når man kommer ind i menuen, hvor man får adgang til ekstra kaffetyper. Men selvfølgelig ikke dem, som de direkte knapper er beregnet til. Dem skal man stadig lære udenad.

Miele velg drikk
Vælg en kaffedrik. Men hvilken? (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Langsom opsætning

Første gang man tænder maskinen, spørger den, om man vil konfigurere Wi-Fi-app’en. Tryk “Spring over” her, ellers skal du alligevel gennemføre førstegangsopsætningen på maskinen, før du får lov til at komme ind i app’en. Sæt maskinen op først og derefter app’en: det giver mindst hovedbrud.

Opsætning af app’en sker ved at scanne QR-koden bag drypbakken, men man kommer først dertil, når man har registreret sig som bruger med e-mailadresse. I vores tilfælde ville maskinen aktivere skyllesystemet ret ofte under opsætningen, så det tog sin tid at få den op og køre.

Okay app

For at bruge app’en skal man trykke på knappen med mobilikonet på maskinen. Derefter kan man i app’en vælge imellem et meget stort antal kaffetyper eller forskellige valg af tevand med tilpasset temperatur til forskellige slags te. Man skal trykke på mobilknappen igen mellem hver kop, hvilket er ret besværligt, men da man alligevel skal hente koppen, før man sætter en ny under udløbet, er det vel okay.

Selve app’en er fin nok, og indstillingerne for en drik kan ændres og gemmes i forskellige profiler. Men skærmfladen er dårligt udnyttet, og de mange forskellige drikke præsenteres i en nærmest endeløs række, så der skal swipes en del. Drikkene burde i stedet have været samlet i flere rækker på skærmfladen.

Miele espresso 2
Miele CM 6360 MilkPerfection laver en god espresso. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

God kaffe

Heldigvis smager kaffen fortræffeligt, espresso såvel som americano, og mælkeskummet er dejlig luftigt, når man laver cappuccino. Vi kan godt lide, at man kan forvarme koppen oven på maskinen og dermed få den rigtige temperatur på koppen. Man kan også gennemgå en smagstest i app’en og smage sig frem til den kaffe, man bedst kan lide.

Desuden kan man lave en hel kande kaffe ad gangen, hvilket er et stort plus.

Miele CM 6360 MilkPerfection black
(Foto: Miele)

Konklusion

Miele CM 6360 MilkPerfection er en maskine, der kan alle de nødvendige tricks, man har brug for i hverdagen, inklusive forvarmning af koppen og mulighed for at brygge en hel kande kaffe ad gangen. Den har også et godt udvalg af kaffetyper og laver god, aromatisk kaffe med fint mælkeskum.

Vi har dog nogle indvendinger til brugervenligheden. Knapperne med ikoner for de forskellige kaffetyper er svære at forstå, og det gav da også problemer på vores kontor. Gæstetesten er dermed ikke bestået.

App’en er middelmådig og skal løbende aktiveres på maskinen.

Karakter
Miele CM 6360 MilkPerfection
Premium

Home mener

God kaffe og fint mælkeskum. Kan brygge en hel kande kaffe. Mulighed for hurtigere mælketilførsel med to slanger. Besværlig mobiltilslutning og middelmådigt overblik i app’en. Som dog er meget bedre end maskinens panel med kopsymboler, som er svære at forstå. Ingen touch-skærm.

Også i denne test:

Smarte kaffemaskiner

Jura E8

God men krævende

Jura E8 er en kaffemaskine uden de mest avancerede indstillinger. Den leverer varen på smag og vedligeholdelse, men har en lidt pudsig løsning …

Nem i brug, nem at rengøre, vigtige dele er forseglet mod fugt. App’en er let at forstå. God kaffe og fint mælkeskum.
Ingen touch-skærm. Det er ikke muligt at lave profiler eller gemme sine egne kaffeopskrifter (men man kan justere eksisterende). Mælkeskumsystemet kan virke forvirrende.
Læs hele testen

DeLonghi ECAM610.74 PrimaDonna Soul

Fed, fed kaffe til alle

DeLonghi ECAM610.74 er nem i brug, den laver strålende kaffe, og smart-funktioner løfter produktet.

Glimrende brugervenlighed, gode smart-funktioner, lækker kaffe og ditto mælkeskum.
Ikke forvarmning af kop. Den lille varmtvandsdyse skal tages af, når man skal bruge mælk, og bliver derfor let væk.
Læs hele testen

Nivona CafeRomatica 930

God, stabil maskine

CafeRomatica 930 fra Nivona er ekstra støjsvag. Og en løsning, som vi troede var en svaghed, viste sig at være det modsatte.

Lavt støvniveau. Opskrifter kan nemt gemmes med eget navn. Velfungerende app, nemt at indstille foretrukken kaffetype. Den høje, slanke vandbeholder tømmes næsten helt før, den skal genopfyldes.
Kun Bluetooth, ikke Wi-Fi, betyder at app’en kun fungerer i umiddelbar nærhed af maskinen. Ikke det største udvalg af kaffetyper. Kan ikke brygge en hel kande kaffe. Ingen touch-skærm.
Læs hele testen

Siemens EQ.700 (TQ707R03)

En virkelig smart kaffemaskine

Når det gælder smarte kaffemaskiner, bør de andre se i retning af Siemens. For der er virkelig pakket mange funktioner ind i EQ.700!

Et væld af funktioner, der er lettilgængelige fra en overskuelig touch-skærm, plus en app, der rammer plet. Lækker, cremet kaffe og flot mælkeskum. Forvarmning af koppen og mulighed for at fylde en hel kande.
Touch-skærmen scroller langsomt, og man skal trykke meget hårdere end på en mobiltelefon. Vi kan ikke helt se pointen med playlistefunktionen.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Ny Nespresso er en dyr fornøjelse

Ding dong! Er der nogen hjemme?

Sæt blus på vinterlyset

Stilfuldt fra Panasonic

Lav mad som på en restaurant

Lyd & Billede
Scroll to Top