Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Jura E8

God men krævende

Jura E8 er en kaffemaskine uden de mest avancerede indstillinger. Den leverer varen på smag og vedligeholdelse, men har en lidt pudsig løsning …

Skrevet af / 21/05/2022 - 22:59
Jura E8
Geir Gråbein Nordby

Opdateret …

Jura E8 er en elegant kaffemaskine, der ikke fylder alt for meget på køkkenbordet. Jeg kan godt lide den i grå, selv om den ikke ser lige så eksklusiv ud som et par af de andre forkromede maskiner. Man kan også få E8 i stål for en lille tusse ekstra.

Ikke forvarmning

Der er ikke plads til nogen særlig høj kop under kaffe-/vandudløbet. Faktisk er E8 den eneste i testen, hvor vi ikke fik plads til en 12 cm høj termokop. Maskinen har heller ikke nogen funktion til forvarmning af koppen, men kaffen bliver dejlig varm (vi målte sort kaffe til 70 grader i en kold kop), og hvis koppen varmes i varmt vand først, bliver den endnu varmere.

Jura e8 dark inox 2
Jura E8 kan ligesom mange andre brygge to kopper ad gangen. (Foto: Jura)

Lidt mærkeligt mælkesystem

Mælkebeholderen er et halvliters glas med låg og slange, som placeres løst på bordet ved siden af kaffemaskinen. Meget let at rengøre, og hvis glasset står i opvaskemaskinen, kan man midlertidigt bruge mælk i et almindeligt glas og sætte slangen ned i dét.

Det særlige ved systemet her er, at mælkeudløbet og kaffeudløbet er placeret to forskellige steder på maskinen. Men nej, man behøver ikke at flytte koppen mellem dem af den grund.

Løsningen er dog lidt fiffig: Når man vælger en drik, der indeholder mælk, skal koppen placeres under mælkeudløbet til højre. Så kommer kaffen også ud her, fra en hane bag mælkeudløbet.

En ulempe ved denne metode er, at den ikke nødvendigvis består “gæstetesten”. Vi synes ikke, at gæster behøver at spørge værten, hvordan man laver en kop kaffe, og man risikerer noget griseri her, hvis man ikke læser brugsanvisningen først.

En anden ulempe er, at drypbakken ikke helt er bred nok, så et bredt kaffekrus under mælkeudløbet står nærmest og balancerer på kanten.

Men mælkeskummet er luftigt og fint, og maskinen laver en fremragende cappuccino.

Jura app
Jura-app’en giver et godt overblik. (Skærmskud, iPhone)

Enkel app og betjening

Ellers er der ikke noget hokuspokus ved Jura E8. Skærmen giver et godt overblik over de forskellige typer kaffe, og man kan justere styrken på koppen, mens man brygger.

Der er ingen touch-skærm; i stedet bruger man knapper ved siden af skærmen, som er navngivet på skærmen med pile, så det er umuligt at gå galt i byen. Eller man kan bruge app’en, som giver et bedre overblik på mobilen og også er mere overskuelig, hvis man skal lave justeringer af kaffen og gemme dem til næste gang.

Plus i karakterbogen for, at app’en ikke kræver registrering. Det skal siges, at den ikke er en nødvendighed; maskinen er ganske brugervenlig i sig selv.

Vær opmærksom på, at man ikke kan gemme og navngive sine egne opskrifter eller gemme kaffetyper under forskellige profiler. Det betyder f.eks., at du og din partner ikke kan gemme hver sin forskellige espresso, men skal blive enige om en indstilling, der passer til jer begge.

Sjov detalje, i øvrigt, at app’en hedder J.O.E.

Jura E8 coffee glass
Jura E8 laver god kaffe. (Foto: Jura)

God på smag

Jura E8 laver alt i alt en udsøgt espresso, og mælkeskummet på cappuccinoen er der heller ikke noget galt med. Hvis man har lyst til en americano, er lungo eller long black det tætteste, man kommer.

For en ordens skyld: Mens en americano er en espresso med vand i, er en long black en kop vand med espresso i, og på en lungo løber alt vandet gennem de malede bønner. Forskellen er primært mængden af skum, hvor lungo har mest og americano mindst.

Konklusion

Jura E8 laver god kaffe med fint mælkeskum. Den er nem i brug og nem at rengøre. App’en er også fin og brugervenlig.

Mælkeudløbet forvirrede os lidt til at begynde med, idet mælken kommer ud af en separat hane til højre. Men bare rolig: Hvis man vælger en mælkedrik, kommer kaffen også ud samme sted. Den smalle drypbakke har dog dårlig plads til store kopper under mælkeudløbet, og kaffeudløbet i midten kan ikke stilles højt nok til, at vi kan få plads til vores 12 cm høje termokop.

Vi savner desuden visse kaffetyper, såsom americano, og maskinen kan heller ikke lave en hel kande kaffe.

Karakter
Jura E8
Premium

Home mener

Nem i brug, nem at rengøre, vigtige dele er forseglet mod fugt. App’en er let at forstå. God kaffe og fint mælkeskum. Ingen touch-skærm. Det er ikke muligt at lave profiler eller gemme sine egne kaffeopskrifter (men man kan justere eksisterende). Mælkeskumsystemet kan virke forvirrende.

Også i denne test:

Smarte kaffemaskiner

Miele CM 6360 MilkPerfection

Hvad tænker I på, Miele?

Når man først ved, hvordan man bruger Miele CM 6360, får man god kaffe. Men det er ikke lige så nemt …

God kaffe og fint mælkeskum. Kan brygge en hel kande kaffe. Mulighed for hurtigere mælketilførsel med to slanger.
Besværlig mobiltilslutning og middelmådigt overblik i app’en. Som dog er meget bedre end maskinens panel med kopsymboler, som er svære at forstå. Ingen touch-skærm.
Læs hele testen

DeLonghi ECAM610.74 PrimaDonna Soul

Fed, fed kaffe til alle

DeLonghi ECAM610.74 er nem i brug, den laver strålende kaffe, og smart-funktioner løfter produktet.

Glimrende brugervenlighed, gode smart-funktioner, lækker kaffe og ditto mælkeskum.
Ikke forvarmning af kop. Den lille varmtvandsdyse skal tages af, når man skal bruge mælk, og bliver derfor let væk.
Læs hele testen

Nivona CafeRomatica 930

God, stabil maskine

CafeRomatica 930 fra Nivona er ekstra støjsvag. Og en løsning, som vi troede var en svaghed, viste sig at være det modsatte.

Lavt støvniveau. Opskrifter kan nemt gemmes med eget navn. Velfungerende app, nemt at indstille foretrukken kaffetype. Den høje, slanke vandbeholder tømmes næsten helt før, den skal genopfyldes.
Kun Bluetooth, ikke Wi-Fi, betyder at app’en kun fungerer i umiddelbar nærhed af maskinen. Ikke det største udvalg af kaffetyper. Kan ikke brygge en hel kande kaffe. Ingen touch-skærm.
Læs hele testen

Siemens EQ.700 (TQ707R03)

En virkelig smart kaffemaskine

Når det gælder smarte kaffemaskiner, bør de andre se i retning af Siemens. For der er virkelig pakket mange funktioner ind i EQ.700!

Et væld af funktioner, der er lettilgængelige fra en overskuelig touch-skærm, plus en app, der rammer plet. Lækker, cremet kaffe og flot mælkeskum. Forvarmning af koppen og mulighed for at fylde en hel kande.
Touch-skærmen scroller langsomt, og man skal trykke meget hårdere end på en mobiltelefon. Vi kan ikke helt se pointen med playlistefunktionen.
Læs hele testen

1 kommentar til “Jura E8”

  1. John Skelmose

    I er altså helt forkert på den vedr. Jura E8 maskinen; Hvis man vil have en mælkedrik, skal man da ikke flytte koppen, men bare lade den stå under udløbene i højre side – der kommer både kaffe og mælk ud fra de to udløb der, og det er ligegyldigt hvad der kommer først! HVIS man så kun ønsker en ren kaffemodel, bruger man udtagene i midten. Enten er jeres prøve eksemplar i stykker, eller I har forklaret det forkert… sorry to say…

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Scroll to Top