Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: DeLonghi ECAM610.74 PrimaDonna Soul

Fed, fed kaffe til alle

DeLonghi ECAM610.74 er nem i brug, den laver strålende kaffe, og smart-funktioner løfter produktet.

Skrevet af / 21/05/2022 - 22:57
DeLonghi ECAM610.74 PrimaDonna Soul
Geir Gråbein Nordby

Få har et så kendt navn inden for køkkenmaskiner som DeLonghi, især når det gælder madlavning – og ikke mindst kaffe.

DeLonghi ECAM610.74 PrimaDonna Soul, som er dens fulde navn, er en flot kaffemaskine, der passer godt ind i et moderne køkken og er slank nok til at passe ind i lidt snævrere krinkelkroge. 26,2 cm i bredden er alt, hvad man har brug for, og da mælkebeholderen sidder på forsiden af maskinen, fylder den heller ikke ekstra i bredden.

PrimaDonna’en har en touch-skærm, der giver et godt overblik i hverdagen og er intuitiv nok til, at gæster selv kan brygge deres egen kop kaffe uden at skulle bede om hjælp. Det kan vi lide! En vandtank på 2,2 liter betyder også, at man ikke behøver at fylde vand på så tit.

Delonghi PrimaDonna ECAM610.74 scaled 1
(Foto: DeLonghi)

Mange kaffetyper

ECAM610.74 har 15 forhåndsvalgte typer kaffe. Og så har vi endda ikke medregnet kaffekande (ja, den kan brygge en hel kande), varm mælk, varmt vand, krus på farten osv.

Apropos krus, så følger der en fiks termokop med. Det gælder 610.74-versionen af maskinen, mens der følger en kaffekande med, hvis man i stedet køber 610.75, som ellers er magen til.

Desuden kan man lave og gemme sine egne opskrifter, og man kan tilpasse eksisterende opskrifter for op til fem forskellige brugerprofiler. Hvis du og din partner f.eks. har den samme favoritkaffe, men foretrækker den i forskellige mængder eller smagsvarianter, kan I gemme hver sin version. Det kan både gøres på maskinen og i app’en, men er nemmest i app’en.

DeLonghi cappuccino
Mælkebeholderen på DeLonghi-maskinen har separat udløb. OBS: 2x hastighed. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Mælkebeholderen

Mælkebeholderen fastgøres foran på maskinen og fylder derfor ikke ekstra i bredden. Den er af ekstra tyk plastic for at holde på varmen i længere tid ved stuetemperatur. Mælken kommer ud af sin egen dyse, men i modsætning til på Jura E8 går både mælke- og kaffeudløbet ned i koppen, så man ikke behøver at flytte den mellem trinene.

Fordelen ved separate udløb er, at man har bedre kontrol over mælkeskummet, og det kan give en hygiejnisk fordel med tanke på skylning og rengøring.

Mængden af mælk og skum vælges manuelt med en knap på mælkebeholderen, men skærmen på maskinen fortæller, hvor man skal sætte den for den enkelte drik. Man bliver bedt om at skylle den efter hver mælkeservering. Hvis man skal lave flere kopper, trykker man “slet” mellem hver gang og starter rengøringen efter den sidste kop.

DeLonghi milk nozzle
Det er nemt at føre mælketuden ned i koppen. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

God app

App’en, der hedder Coffee Link, skal registreres med en e-mailadresse for at kunne bruges. Man kan vælge at springe registreringen over, men så kan app’en ikke finde kaffemaskinen, så den funktion virker meningsløs.

I app’en kan man lave sine egne opskrifter fra bunden eller justere eksisterende opskrifter, hvad angår mængde, aroma, og om man vil bruge bønner eller filtermalet kaffe.

Det er smart, for det betyder, at man kan bruge de forskellige slags kaffe til forskellige formål. F.eks. bønner til espresso og americano, og malet kaffe til almindelig kaffe og hele kander. Så slipper man for at bruge sin dyre yndlingskaffe, når man har mange gæster på besøg!

Glimrende kaffe

Den espresso, der kommer ud af kaffemaskinen, er lækker, og selv om ingen af maskinerne laver dårligt mælkeskum, er cappuccinoen om muligt endnu mere luftig her. Alle slags kaffe, vi har prøvet i kontorets køkken, smager rigtig godt, og det får mig til at genoverveje min tidligere holdning om, at det må være rigeligt at betale 5.000 kroner for en kaffemaskine.

Delonghi ECAM610.74 scaled 1
(Foto: DeLonghi)

Konklusion

DeLonghi ECAM610.74 PrimaDonna Soul er en meget brugervenlig smart-kaffemaskine med touch-skærm, som giver et rigtig godt overblik. Her kan gæsterne også bruge maskinen uden at spørge værten om hjælp.

App’en giver endnu bedre overblik og flere muligheder, men er ikke livsnødvendig. Den gør dog justering af opskrifter endnu mere intuitivt, og det betyder, at man nærmest ikke behøver at læse brugsanvisningen.

Kaffen bliver kanongod, og når man også kan lave en hel kande ad gangen, og den desuden har en Krus-på-farten-funktion, er der ikke så meget at tænke over. Det eneste ankepunkt er, at man skal tage varmtvandsdysen af for at fastgøre mælkebeholderen, og så skal dysen lægges et smart sted, så den ikke forsvinder.

Karakter
DeLonghi ECAM610.74 PrimaDonna Soul
Premium

Home mener

Glimrende brugervenlighed, gode smart-funktioner, lækker kaffe og ditto mælkeskum. Ikke forvarmning af kop. Den lille varmtvandsdyse skal tages af, når man skal bruge mælk, og bliver derfor let væk.

Også i denne test:

Smarte kaffemaskiner

Jura E8

God men krævende

Jura E8 er en kaffemaskine uden de mest avancerede indstillinger. Den leverer varen på smag og vedligeholdelse, men har en lidt pudsig løsning …

Nem i brug, nem at rengøre, vigtige dele er forseglet mod fugt. App’en er let at forstå. God kaffe og fint mælkeskum.
Ingen touch-skærm. Det er ikke muligt at lave profiler eller gemme sine egne kaffeopskrifter (men man kan justere eksisterende). Mælkeskumsystemet kan virke forvirrende.
Læs hele testen

Miele CM 6360 MilkPerfection

Hvad tænker I på, Miele?

Når man først ved, hvordan man bruger Miele CM 6360, får man god kaffe. Men det er ikke lige så nemt …

God kaffe og fint mælkeskum. Kan brygge en hel kande kaffe. Mulighed for hurtigere mælketilførsel med to slanger.
Besværlig mobiltilslutning og middelmådigt overblik i app’en. Som dog er meget bedre end maskinens panel med kopsymboler, som er svære at forstå. Ingen touch-skærm.
Læs hele testen

Nivona CafeRomatica 930

God, stabil maskine

CafeRomatica 930 fra Nivona er ekstra støjsvag. Og en løsning, som vi troede var en svaghed, viste sig at være det modsatte.

Lavt støvniveau. Opskrifter kan nemt gemmes med eget navn. Velfungerende app, nemt at indstille foretrukken kaffetype. Den høje, slanke vandbeholder tømmes næsten helt før, den skal genopfyldes.
Kun Bluetooth, ikke Wi-Fi, betyder at app’en kun fungerer i umiddelbar nærhed af maskinen. Ikke det største udvalg af kaffetyper. Kan ikke brygge en hel kande kaffe. Ingen touch-skærm.
Læs hele testen

Siemens EQ.700 (TQ707R03)

En virkelig smart kaffemaskine

Når det gælder smarte kaffemaskiner, bør de andre se i retning af Siemens. For der er virkelig pakket mange funktioner ind i EQ.700!

Et væld af funktioner, der er lettilgængelige fra en overskuelig touch-skærm, plus en app, der rammer plet. Lækker, cremet kaffe og flot mælkeskum. Forvarmning af koppen og mulighed for at fylde en hel kande.
Touch-skærmen scroller langsomt, og man skal trykke meget hårdere end på en mobiltelefon. Vi kan ikke helt se pointen med playlistefunktionen.
Læs hele testen

2 kommentarer til “DeLonghi ECAM610.74 PrimaDonna Soul”

 1. Tak for en god anmeldelse. Jeg har bare et spørgsmål. Står i mellem EQ700 og denne PrimaDonna Soul. Hvilken af bedst? Og Delonghi giver 5 års garanti, hvilket er et stort plus.

  1. Hei! I ettertid av testen har vi testet begge de maskinene mer. Jeg er nå klar på at jeg personlig ville valgt PrimaDonna Soul. Den har plass til en større mengde kaffebønner om gangen, tar mindre plass i bredden pga melkebeholderen er foran og ikke på siden.

   Siemens-maskinen er også litt tregere, når man skal trakte flere kopper om gangen.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
 • L&B TechCast – en podcast fra L&B
 • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Scroll to Top