Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Roborock S8 MaxV Ultra

Et kraftværk på gulvet

Roborocks nye flagskibsmodel kan ikke bryste sig af et stilfuldt design. Til gengæld er S8 MaxV Ultra lydig og effektiv.

Skrevet af / 23/05/2024 - 08:50
Roborock S8 MaxV Ultra
Natasja Broström

Roborocks robotstøvsugere har gjort det godt, når vi har haft dem forbi på redaktionen. Faktisk så godt, at Roborock S8 Pro Ultra blev årets darling i kategorien bedste Smart Home-produkt inden for Husholdning & Indretning. Afløseren som nyeste flagskibsmodel, Roborock S8 MaxV Ultra, har derfor noget at leve op til.

Roborock S8 MaxV Ultra kræver plads. Ifølge manualen skal der fra kanten af robottens rampe være cirka en halv meter ud i rummet. Robotten bruger pladsen foran rampen til at rotere og positionere sig før og efter, at en opgave er fuldført, og når den returnerer til standeren.

Sæt ledningen fast bagtil og sæt den anden ende i en stikkontakt. Roborock tænder med en melodi, der nærmest kan beskrives som en vals. Roborock S8 MaxV Ultra følger næsten slavisk skabelonen, når det gælder opsætning af en smart enhed. Forreste del af robottens låg tages af, så du kan skanne QR-koden og hente app’en Roborock. Låget er magnetisk, så det finder nemt tilbage på plads, når du sætter det på igen.

Klappen på de to medfølgende beholdere til rent og snavset vand binder. Designets kanter kan opsamle snavs. (Foto: Natasja Broström)

Fra app’en forbinder du til dit Wi-Fi og hægter enheden på. Det gør du via Scan to Connect eller Search for Device. Når Robocrock er på, vises den i app’en. Kun 2,4 GHz er understøttet.

Hæld rent vand i beholderen med det blå dråbesymbol på låget. Allerede her viser designet svagheder. De to beholdere er svære at åbne, for lågenes klik-låse binder.

Håndtaget er fleksibelt, så beholderen kan svinge i hånden. Sæt beholderne på en plan flade, før du åbner og lukker dem. Brug kun koldt/lunkent vand. Ellers kan beholderens plast tage skade og ændre form.

Fjern dækslet fortil på basestationen, og tilsæt rengøringsmiddel i beholderen til højre. Der følger ikke et middel med. Mærket Omo producerer et middel til Roborocks enheder. Forvent en pris på omkring 130 kroner for cirka en halv liter.

Roborock har en lille sidearm med påsat børste samt to valser under bugen, som effektivt opsamler snavs. (Foto: Natasja Broström)

Til venstre for beholderen sidder støvsugerposen, som er indsat på forhånd. Posen kan rumme 2,5 liter, hvilket er mindre end de 3,2 liter, som Dreames pose kan rumme. Hvor hurtigt posen fyldes, afhænger af brug og mængden af snavs i hjemmet. En pakke med 3 nye poser koster 189 kroner.

Læs også Farvel til kanttråden Robotter til plænen er lige blevet meget sjovere

Når vand, rengøringsmiddel og støvsuger er fuld opladet (tager cirka 4 timer), er Roborock S8 MaxV Ultra klar til at vise, hvad den kan.

Første tur ud på gulvet

Designmæssigt er vi gået en cru ned i forhold til Roborock Q Revo, som vi testede i slutningen af 2023. Roborock S8 MaxV Ultra har nemlig fået de samme beholdere som Roborock S8 Pro Ultra, som vi testede for et år siden. Lad mig sige det med det samme: Jeg er ikke glad for de beholdere. De er kantede og svære at åbne uden at skvulpe med indholdet. De pynter heller ikke. S8 MaxV Ultra er nemlig åben foroven, så beholderne er synlige.

Design er en smagssag, så S8 MaxV Ultra skal selvfølgelig også vurderes på sit arbejde i praksis. Jeg satte robotten til at kortlægge mit hjem og fik her en forsmag på, hvor hurtig og effektiv S8 MaxV Ultra er.

App’en Roborock ligner andre apps i samme genre, men den er godt og intuitivt designet. (Foto: Natasja Broström)

Robotten skannede mine stuer på få minutter og lod sig ikke genere af, at jeg en gang imellem smuttede forbi. Her var Dreame X40 Ultra mere sensitiv, den blev en anelse ‘distraheret’ og gik i stå under opmålingen. Skanningen af mine to stuer på cirka 60 kvadratmeter var fuldført på under 3 minutter. Det endelige kort med relevante detaljer såsom borde og sofaer var færdig og gemt i app’en på under 7 minutter.

I modsætning til Dreame X40 Ultra havde Roborock ingen tilbøjeligheder til at opfinde spiseborde, hvor de ikke findes. Eller placere en sofa, hvor jeg i den virkelige verden har en pejs.

Rengøring rum for rum

Ligesom Dreame X40 Ultra kan S8 MaxV Ultra indstilles til at gøre rent på bestemte måder, for eksempel kun at støvsuge. Du kan også vælge zoner, enkelte rum eller hele boligen. Robotten har den hidtil stærkeste sugeevne for en Roborock-støvsuger, nemlig 10.000 Pa. Robotten har en ‘arm’, der skyder ud fra siden for at nå rundt om alle kanter og ind i hjørnerne. Indlysende nok kalder Roborock designet for FlexiArm.

Roborock S8 MaxV Ultra kan maksimalt passere 2 cm høje forhindringer. Robotten havde dog få problemer med mine 2-3 cm høje dørtrin. (Foto: Natasja Broström)

Når Roborock S8 MaxV Ultra er ude på gulvet, bliver jeg igen ærgerlig over det lidt billige design. Robotten ryster og hopper, når jeg kører den på højeste sugestyrke. Det påvirker dog ikke resultatet. På mit nubrede sisaltæppe var Roborock langt bedre til at få det hele med end Dreame X40 Ultra.

Robotten skal, takket være AI, kunne genkende små genstande, for eksempel legetøj. Samme AI er dog ikke i stand til at få robotten til at smyge sig uden om større genstande. S8 MaxV Ultra kørte gang på gang ind under min sofa og holdt stævnemøde med min yogamåtte, som er gemt af vejen der.

Omvendt er robot-armen på Roborock yderst funktionel. Armens sidebørste og et moppesystem med ekstra rotation er nemlig der, hvor Roborock S8 MaxV Ultra for alvor brillerer.

Roborock fejede nemt alt med sig på klinkerne foran pejsen takket være den særlige robotarm med børste. (Foto: Natasja Broström)

På klinkerne foran min pejs kravler børsten ind i alle ujævnheder, og resten tager mopperne. Roborock S8 MaxV Ultra leverer et virkelig godt resultat og kommer ind, hvor Dreame X40 Ultra måtte opgive.

App og finjustering

God, effektiv rengøring hjælper ikke meget, hvis app’en ikke vil lege med. Det vil Roborocks app heldigvis gerne. Den er nem, nærmest intuitiv, at bruge til enkle opgaver og til finjustering af rengøringen.

Jeg kunne via kortet udpege rum og bestemte områder, som skulle gøres rene og ændre på parametre som for eksempel styrke og modus, mens S8 MaxV Ultra var ude på ‘opgave’. Her var Dreame X40 Ultra mere uvillig. Ville jeg ændre noget undervejs med Dreame, måtte den aktuelle opgave afbrydes eller være afsluttet først.

Hjemmets ultimative intelligenstest: Skoven af stoleben. Roborock klarede opgaven i fin stil uden at banke mod benene. (Foto: Natasja Broström)

Til min overraskelse havde Roborock nemmere ved at passere mine 2-3 cm høje dørtrin. På papiret kan Roborock S8 MaxV Ultra højst passere forhøjninger på 2 cm, mens Dreame X40 Ultra klarer op til 2,2 cm. I praksis måtte jeg dog ofte hjælpe Dreame fra rum til rum, mens Roborock klarede opgaven på egen hånd.

Yderligere er stemmestyringen af Roborock nem. Kommandoerne står på forhånd inde i app’en, altså er stemmestyringen integreret i Roborocks eget økosystem.

Læs også Effektlys, som får haven til at ligne en million Med smarte havespots skifter haven personlighed, når det bliver mørkt

Derefter er det bare at sige ”Hello Rocky” + kommando. Skulle du glemme, hvad robotten kan og skal, følger der en pamflet, et voice control card, med i æsken. Den kan stilles frem og viser kommandoer på seks sprog. Det lyder lavpraktisk og analogt, men det virker. Ligesom der er så meget andet enkelt og lavpraktisk, som også virker med Roborock S8 MaxV.

Konklusion

Ved siden af Dreame X40 Ultra ligner Roborock S8 MaxV Ultra nærmest en industrimaskine. Robotten lyder også nogle gange sådan, når den er på arbejde eller tømmer sit støvkammer ind i standeren. Jeg er ikke begejstret for det kantede design. Især generer det mig med de besværlige beholdere med kanter, hvor snavs kan samle sig, og den åbne top, hvor støv vil samle sig.

Opsamling af postevand var ingen succes. Roborock fejede det meste af væsken rundt i stedet for at suge den op. (Foto: Natasja Broström)

Design er en smagssag, så det skal ikke ende med at fælde Roborock S8 MaxV Ultra. Tværtimod er støvsugerrobotten nem og effektiv at bruge. App og robot er en fornøjelse for hjemmets gulve og for hjemmets beboer.

Mine gulve, tæpper og klinker blev generelt rene efter mødet med Roborock S8 MaxV Ultra. Især sammenlignet med Dreame X40 Ultra.

S8 MaxV Ultra er effektiv og gør, hvad jeg sætter den til uden at stikke af ind i andre af hjemmets rum. Stemmestyringen fungerer, og det virker (næsten) ikke tåbeligt at tale med sin støvsuger. Især ikke, når den svarer pænt igen og lystrer.

Karakter
Roborock S8 MaxV Ultra
High End

Home mener

Effektiv rengøring med få svinkeærinder. Har få problemer med dørtrin. Nem og intuitiv app. God stemmestyring. Larmer en del i brug. Designet virker billigt, og beholdere har kanter, hvor snavs kan sætte sig.

Også i denne test:

2 robotstøvsugere

Dreame X40 Ultra

Nem og hurtig – men ikke altid for klog

Ny og teknisk begavet er ikke altid bedre. Dreames nye X40 Ultra er fuld af forbedringer, men støvsugerrobotten er samtidig blevet dummere end sine forgængere.

Forbedret passering af forhøjninger. Hurtig skanning og skitsering af kort. Mange tilpasninger i app’en.
Tidligere registrerede forhindringer bliver 'glemt'. Besværlig indstilling af no-go-zoner. Funktioner med fejebørste og mopper virker ikke altid.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Scroll to Top