Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ryobi Swift Clean

Vådstøvsugeren der (ikke) suger

En vådstøvsuger/pletrenser, der ikke kan suge væske, må være årets værste rengøringsprodukt.

Skrevet af / 29/05/2024 - 08:56
Ryobi Swift Clean
Jonas Ekelund

Tæpperensere eller vådstøvsugere er smarte apparater, der har et dobbelt mundstykke. Først sprøjter de en blanding af vand og rengøringsmiddel ud, og derefter suger de næsten øjeblikkeligt væsken op igen, før den kan trænge for langt ind i materialet og ødelægge noget.

Som vi forstår ideen bag Ryobi Swift Clean, er det en håndholdt og batteridrevet version af dette. Meget smart, tænkte vi! Den burde være perfekt til bilsæder, eller når du ved et uheld har spildt noget på et tæppe eller en sofa. Den koster trods alt ikke mere end at leje en vådstøvsuger et par gange.

(Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Ryobi er ellers kendt for sine håndholdte værktøjer og bliver ofte anbefalet i gør-det-selv-grupper som pålidelige og holdbare. Denne støvsuger er en del af deres One+-serie, hvor alle 180+ værktøjer bruger det samme 18-volts batteri. Batteriet fås dog i forskellige kapaciteter. Så hvis du allerede har et Ryobi-værktøj i serien, kan du købe Swift Clean uden batteri og oplader og spare omkring 30 procent af prisen.

Læs også Den suger, hvor robotterne giver op Roborock Dyad Pro er en stavstøvsuger med et par ekstra tricks – og en vandtank – oppe i ærmet.

Konstruktion

Ligesom sine større fætre har Swift Clean en tank til vand med rengøringsmiddel samt en stor tank til opsuget snavset vand. Foran sidder mundstykket, som suger det beskidte vand op fra det tekstil, du er ved at rengøre. Der er også en roterende børste, som gnider på materialet for at fjerne snavs og pletter. På bagsiden trykkes det genopladelige One+-batteri på plads.

Børsten skal gnide på pletten, så du kan suge snavset op. (Foto: Jonas Ekelund).

Øverst på håndtaget er der tre knapper til at sprøjte vaskemiddel på pletten, tænde børsten og begynde at suge væske op. Det skal siges, at maskinen er ret stor og tung, så man tilbringer ikke meget tid med den. På den anden side er den designet til at fjerne pletter, ikke til at rengøre et helt tæppe. Begge tanke, sugemundstykket og børsten er nemme at tage af for rengøring.

Det er nemt at skille maskinen ad for at rengøre delene. (Foto: Jonas Ekelund).

Rengøring

Ryobi beskriver selv Swift Clean som en “pletrenser”. Og da tanken kun kan rumme lidt over en deciliter vand og rengøringsmiddel, siger det sig selv, at det ikke er nok til store overflader. I modsætning til en tæpperensemaskine er der ingen kontinuerlig strøm af vand, der vasker og derefter absorberes med det samme. I stedet skal du sprøjte rengøringsmiddel på pletten, starte børsten og gnide den, og derefter suge den beskidte væske op.

Ryobi innan ryobi efter
<
>
Snavs gnides ind i tæppet i stedet for at blive suget op. (Foto: Jonas Ekelund).

De to første dele af rengøringsprocessen føles, som om de lige så godt kunne erstattes af at gnide pletten med en våd svamp. Så er det vigtigt, at selve vådsugningen er effektiv, for hele pointen er jo, at snavset ikke bare skal gnides ind i tekstilet. Man ønsker, at det skal fjernes. Men desværre lykkedes det os aldrig at få maskinen til at suge noget som helst væske op, hverken fra et tæppe eller en sofa. Vi tænkte først, at tekstilet måske skulle blive rigtig vådt, så vi tømte stort set hele tanken på pletten. Men vi fik stadig ikke noget suget op.

På trods af masser af væske og ideelle forhold fik vi kun fat i nogle få dråber. (Video: Jonas Ekelund)

Det kan skyldes, at maskinen ikke har ret meget sugekraft. 13 watt er ikke meget sammenlignet med en almindelig ledningsfri stangstøvsuger, som ofte har 150 watt. Men hvad er pointen med denne maskine? Hvis det bare er en glorificeret sprayflaske med en børste, er den alt for dyr.

Konklusion

På papiret lyder det som en god idé. En maskine, der sprøjter rengøringsmiddel på en plet, gnider snavset af og derefter suger det beskidte vand op. Batteridrevet, så du nemt kan tage den med ud i bilen. Problemet er, at det sidste trin ikke virker, så det eneste, man får, er en udtværet plet, hvor snavset er gnedet ind i stoffet. Tilbage til tegnebrættet, Ryobi!

Karakter
Ryobi Swift Clean
Premium

Home mener

Bruger Ryobis standardbatteri. Let at skille ad og rengøre. Tung maskine. Opsamler ikke det snavsede vand i vores test. Gør ikke jobbet!

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Endelig en elektrisk grill, som ikke er kedelig

Trådløs overvågning af hjemmet

Smid en hel pizza i airfryeren

Hold små pilfingre fra flaskerne

Effektiv klipning af store haver

Når du vil se godt ud

Lysmagi til husfacaden

Sodastream i nye japanske klæder

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Scroll to Top