Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Siemens iQ700 kondenstørretumbler

Rummelig tørretumbler med smarte funktioner

Siemens har designet en tørretumbler, der har så mange funktioner, at du faktisk kan få dit tøj tørret præcist, som du ønsker det.

Skrevet af / 18/05/2024 - 09:34
Siemens iQ700 kondenstørretumbler
Pernille Redder

Tjansen med vasketøj bliver automatisk nemmere, når du har en tørretumbler, men Siemens har udviklet et par smarte features, der kan gøre dit liv med netop denne tørretumbler endnu nemmere. Er det lykkedes? Læs med.

Her på L&B Home elsker vi en god app. Sådan en, der gør et smart produkt endnu smartere, og giver os bedre kontrol med, hvordan vi bruger vores apparater. Det lever Siemens Home Connect App’en op til. Med den er det ligefrem sjovt at tørre sit tøj. 

Men lad os begynde med det basale. App’en skal hentes ned på telefonen, og vi sørger for at være på 2.4 GHz Wi-Fi, for så går det nemmest med at få tumbler og telefon til at tale sammen. 

Tumbleren kan ikke tændes og slukkes via app’en, men den kan programmeres og startes, når den er tændt og lågen lukket. Siemens har tilføjet den sikkerhedsfunktion, at lågen skal lukkes og fjernstart aktiveres på maskinen, før app’ens funktioner kan udnyttes. 

Det er, får vi at vide af en tekniker, fordi man derved forhindrer, at man via fjernstyring kommer til at tørretumble en kat, som tog sig et hvil i maskinen. Vi har ikke kat, men hvis vi havde, ville vi bestemt ikke ønske at tørretumble den. 

Den rummelige tromle og mange programmer gør tørretumbleren til et godt valg. (Foto: Siemens)

Glem programmerne og lav dit eget

Hvis du er typen, som bliver forvirret over de mange forskellige programmer på sådan en tumbler, kan vi glæde dig med, at Siemens på pædagogisk vis har gjort det muligt at designe dit helt eget program i app’en.

For at teste det, smider vi sengetøj, håndklæder og viskestykker i maskinen, og i en lille menu kan vi nu vælge præcis de tre ting på en afkrydsningsliste. Vi kan også vælge, hvor tørt, vi gerne vil have det og får løbende at vide, hvad vores valg betyder for, hvor lang tid tumblingen vil tage. Det er her, det bliver sjovt at stå for vasketøjet!

Men de dage, hvor tørretumblingen gerne bare må gå hurtigt, kan du selvfølgelig også bare starte maskinen helt uden brug af app. Alle programmerne findes i betjeningspanelet, og her findes også muligheden for at bruge et downloadet program. 

Der er i øjeblikket tre programmer at vælge imellem: duntekstiler, jeans og sport, som altså på forhånd installeres på maskinen via app’en. 

Med app’en kan du både designe og fjernstarte dit helt eget tørreprogram. (Screendumps)

Madopskrifter i tumbler-appen

Vi vil dog ikke undlade at bemærke, at den app, Siemens har udviklet, fungerer sammen med alle deres produkter. Det giver mening, at man kan nøjes med en enkelt app, men det betyder også, at de har tilføjet den efterhånden obligatoriske samling af madopskrifter, som alle hvidevareproducenter åbenbart mener, vi forbrugere gerne vil have i deres app.

Vi ved ikke, hvad det er for en forbrugerundersøgelse, de åbenbart alle sammen har fået lavet, men det virker temmelig overflødigt. Især når app’en kun bruges til at forbinde en tørretumbler, men selv hvis vi havde et køkkenapparat fra Siemens, ville vi nok stadig ikke slå op i deres app for at finde en opskrift på and à l’orange. 

Energivenlig

Den helt store ulempe ved tørretumblere er, at de sluger en masse strøm. Det vil altid være billigere at tørre sit tøj på en tørresnor, men hvis du har læst så langt som hertil, er du nok typen, der ikke nøjes med lufttørring. 

Og her kan vi så glæde med, at Siemens har gjort en del for at skrue ned for energiforbruget. Dels er det naturligvis muligt at indstille tørringen til at stoppe, når tøjet stadig er småfugtigt. Eller “strygetørt”, som producenterne plejer at kalde det. (Hvis du vælger muligheden “Skabstørt++” bliver det faktisk helt tørt). 

Desuden er tørretumbleren indrettet med varmepumpe, som er energibesparende. Dertil en selvrensende kondensator, som betyder, at maskinen bliver ved med at tørre med samme effektivitet i den overskuelige fremtid. 

Det er dog funktioner, som flere producenter tilbyder i en række af deres tørretumblere, så alene er de ikke de bærende argumenter for at vælge netop denne maskine.

Design og betjening

Både udenpå og indeni lever Siemens tørretumbleren op til vores forventninger. Den er nydeligt designet med et hvidt kabinet, en sort låge og en rund programvælger, der får programmerne til at lyse op i blåt, når du drejer den.

Tromlen er rummelig, og der er lys i, så du ikke misser en grå sok derinde, når du tømmer den. 

Og med en direkte afledning af vand ned i afløbet, er der egentlig ikke mere, man kan ønske sig på designsiden. Det skulle da lige være, at nogen opfandt et fnugfilter, der rensede sig selv. Hvornår kommer det, Siemens?

Karakter
Siemens iQ700 kondenstørretumbler (WQ45B2ALDN)
Premium

Home mener

App’en, som giver mulighed for at designe dit helt eget tørreprogram og fjernstarte maskinen. App’en har virkelig mange funktioner, som kan virke forvirrende, og nogle er decideret overflødige.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Scroll to Top