Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Gruppetest: 3 elektriske tandbørster

Klog tandpleje med renere tænder

Turen med tandbørsten er ikke længere kedelig rutine. Moderne eltandbørster giver gode råd, pudser og plejer og sætter resultatet op i diagrammer – og så taler de til os.

Skrevet af / 26/04/2024 - 09:36
3 elektriske tandbørster
Natasja Broström

Produkter i denne test

Tandbørstning er nok noget af det mest rutineprægede i personlig pleje. Tandpasta på, under hanen med børsten og ind i munden. Efter to minutter (eller mindre) er seancen overstået.

Sådan er det ikke længere. Nutidens tandbørster er avancerede apparater, som holder øje med, om vi gør arbejdet ordentlig. Helst også i to minutter eller mere. De giver opmuntring eller formaninger via en app og sætter din tandbørstning ind i en kalender. Nogle af dem kan ligefrem tale til os eller laver små lyde og melodier, når det er tid til en genopladning.

Gruppetestens tre deltagere er yderst forskellige indvendigt og udvendigt. Fra venstre mod højre: Oclean, Oral-B og Philips. (Foto: Natasja Broström)

Med så mange muligheder i ét basalt apparat, kan det være svært at vælge, hvad man egentlig behøver for at holde bisserne i topform. Vi har derfor valgt tre forskellige typer af deltagere til vores gruppetest, så der er noget for enhver smag og økonomi.

Forskellige priser og funktioner

Vores mest basale deltager, Oral-B’s 3S, har ikke mange funktioner udover en indbygget sensor, som måler trykket mod tænderne. Det er bestemt ingen kritik. Faktisk leverer Oral-B det bedste resultat i testen, når det handler om at få glatte (rene) tænder.

Læs også Massage når og hvor du vil Velgørende massage, så ofte jeg vil, uden at skulle forlade hjemmet. Det er der vel ingen, der siger nej til?

Mere avanceret er Ocleans topmodel, X Ultra S. Her kan du på skaftets front og i app’en lege med et væld af indstillinger. Oclean vil også (med en pæn pigestemme) fortælle, hvad du skal gøre. Efter børstning får du et 3D-kort over tænderne, som med farver viser, hvor dygtig du været (og hvor du har sjusket).

Oclean har et utal af indstillinger, som kan trackes på frontens display og inde i appen. (Foto: Oclean)

Øverst på prisskalaen er Philips Sonic DiamondClean 9000, men en højere pris giver ikke automatisk mere for pengene. DiamondClean løser opgaven på samme niveau som Oral-B 3S, men koster også en pæn slat mere.

Sådan testede vi

Producenter af tandbørster er ikke bange for at tage munden (for) fuld. På æsken for Oral-B og Philips står højt og tydeligt, hvad vi kan forvente af apparatet.

Tandbørsten fra Oral-B vil give dig 100 procent renere tænder på en uge. Philips trumfer med et løfte om hvidere tænder på blot tre dage. Begge påstande skulle selvfølgelig testes i det angivne tidsrum.

Testens mest basale deltager er fra Oral-B. Eneste smarte feature er en tryksensor med tre indstillinger. (Foto: Oral-B)

De tre deltagere blev også afprøvet med forskellige indstillinger slået til. For eksempel kan Ocleans tandbørste fintunes til brugere, der (som mig) elsker rødvin. Indstillingen er ment som ekstra pleje rundt i hjørnerne til tænder, der udsættes for farve- og syreholdige sager eller cigaretter.

Testdeltagerne fra Philips og Oclean kan kobles på en app, mens Oral-B 3S holder sig til en tryksensor og tre indstillinger på fronten. Spørgsmålet er, om en app forbedrer tandbørstningen. Eller rettere, om vi forbedrer indsatsen, når vi bliver målt og ”overvåget”.

På bundlinjen skal en god tandbørste give rene tænder. En app, lækkert design eller ekstra funktioner kan gøre tandplejen mindre rutinepræget. Det er bare ikke sikkert, at den bliver bedre af det.

Produkter i denne test

Oclean X Ultra S

Tandpleje med indbygget tale

Ocleans X Ultra S polerer bisserne glatte. Indbygget stemme, app og display giver indtryk af en avanceret tandbørste, men det meste gør egentlig ingen forskel i praksis.

Godt håndgreb takket være en lidt ru overflade og lettere kantet skaft. Klart og enkelt display. Giver følelsen af rene tænder.
Usikker opdatering, som laver ravage i displayet. Giver ikke følelsen af et bedre resultat end andre, mindre smarte testdeltagere, for eksempel Oral-B iO3.
Læs hele testen

Oral-B iO 3S

Renere tænder på en uge

Oral-B-familiens nye lillebror er et upersonligt, men effektivt bekendtskab. Oral-B iO 3S overholder, hvad der står på æsken.

Enkel tandbørste med tre tryk-indstillinger. Mikrovibrationerne giver hurtigt resultat i form af tænder, som med tungen mærkes renere og glattere end før.
Ingen app eller mulighed for avanceret personlig indstilling eller historik. Bliver nemt fedtet at holde på.
Læs hele testen

Philips Sonic DiamondClean 9000 / HX9911/88

Elegant og højlydt tandbørstning

Rolls Royce-modellen DiamondClean 9000 er nydelig, men lyder som en skærebrænder inde i munden. Måske er larmen det hele værd, for Philips lover hvidere tænder på blot tre dage.

Fire indstillinger for børstning, som er nemt tilgængelige på fronten. Er sikret, så børsten kan bruges i badet. Hurtig at sætte op i app’en.
Bliver fedtet og får synlige pletter af vand og tandpasta. Plastikagtigt børstehoved, som bryder med det ellers pæne design.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Lyd & Billede
Scroll to Top