Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Oral-B iO 3S

Renere tænder på en uge

Oral-B-familiens nye lillebror er et upersonligt, men effektivt bekendtskab. Oral-B iO 3S overholder, hvad der står på æsken.

Skrevet af / 26/04/2024 - 09:36
Oral-B iO 3S
Natasja Broström

Nogle producenter bruger rigeligt flotte ord, når de vil sælge os noget. ”Unik og avanceret”, ”AI-teknologi med hyper-sensor” og ”12-aksegyroskop”. Så er vi vist dækket ind.

Andre skriver blot, hvad dimsen kan. På æsken med Oral-B’s nye medlem af iO-familien, nemlig iO 3S, står der blot ”100% Cleaner teeth in 1 week”.

Æsken i sig selv er ikke værd at skrive om. Den indeholder oplader, en ikon-fyldt manual og et Ultimate Clean-børstehoved. Er I to om at dele tandbørsten og har (som nok de fleste) et problem med at dele børstehoved, må I investere i ét mere. Forhandlernes pris begynder fra 130 kroner.

Oral-B sættes i opladeren og er klar til brug, når et indbygget lys lige under fatningen til børstehovedet lyser grønt. Tilsvarende lyser det rødt, når tandbørsten skal oplades igen. Du får hverken app eller andre finesser med. Eneste smart-funktion hos iO 3S er en knap på skaftet med tre indstillinger: Daglig rengøring, sensitiv for gummerne og til hvidtning af tænderne.

Læs også Lav mad som på en restaurant Fra kokkens hemmelige teknik til noget, vi alle kan gøre derhjemme for at opnå perfekte resultater. Sous vide er blevet hverdagskost.

Jeg afsatte syv dage til at teste Oral-B’s påstand. Ifølge løftet på æsken giver den simple model i iO-familien 100 procent renere tænder på en uge. Endda uden AI, app og flerakset gyro-sensor.

Mikrovibrerende børstehår

3S er lillebror i Oral-B’s iO-familie af tandbørster. Med ”lillebror” mener jeg, at 3S hverken har intelligent styring, app eller andet smart som for eksempel iO4 og iO5. Vil du have hele paletten af smarte features, skal du gå efter topmodellen, Oral-B iO10. En supertandbørste, som vi for øvrigt udnævnte til årets bedste 2023-2024.

Til gengæld er 3S udstyret med samme iO-teknologi som resten af familien. Ifølge Oral-B ligger teknologien i et ”tandlæge-inspireret” børstehoved. I praksis er det blot et rundt hoved med mikrovibrerende børstehår.

Du får ingen lækre designer-detaljer med Oral-Bs iO Series 3S. Modellen fås i tre farver med samme slags standardoplader og features i form af en tryksensor. (Foto: Oral-B)

Børstehovedet har en indbygget sensor. Tandbørsten lyser rød omkring fatningen mellem børstehovedet og skaftet, hvis du presser børstehovedet for hårdt mod tænderne. Samme lys skifter til grøn, når du letter presset i din børstning.

Du kan udskifte det medfølgende børstehoved med andre iO-typer. For eksempel Gentle Care, Radiant Hvid og Specialiced Clean. Sidstnævnte har særlige skrå hår og er designet til folk med bøjle, skæve tænder eller implantat. Jeg valgte at beholde Ultimate Clean-børstehovedet på. Hvem vil afslå at få 100 procent renere tænder på en uge?

Renere tænder med simple tryk

Du skifter mellem de tre modi med et tryk på knappen og holde den inde i to sekunder.
Intet sted på tandbørsten fremgår det hvilket indstilling, som aktuelt er valgt. I stedet vil det fremgå af trykket, som tandbørsten arbejder med.

Jeg valgte lidt frem og tilbage mellem indstillingerne for sensitive gummer og hvidere tænder. Børstehovedets rotation blev skiftevis svagere og stærkere. Jeg fik dog ingen mærkbare eller synlige resultater i form af mindre irriterede gummer eller synligt hvidere tænder. Retfærdigvis skal det nævnes, at jeg ikke døjer med sensitive eller blødende gummer.

Læs også Gør plads i køkkenskabet Multimaskinen fra de professionelle restaurantkøkkener tigger om en plads i dit hjem.

Vi er (også) forskellige, når det gælder måden, vi børster på. Nogle vil have et større tryk. Andre børster i kortere eller længere tid, end manualens anbefalede to minutter. Jeg endte med at holde fast i indstillingen ”daglig rengøring” og børste omkring to minutter dagligt.

Brugen af Oral-B 3S gav hurtigt gevinst. Allerede inden ugen var omme, mærkede jeg forskellen. Mine tænder var markant glattere at røre ved med tungen. Glat overflade er en god indikator på rene tænder. Når vi har ”ru” tænder, skyldes det ofte plak, tandsten og anden bakteriebelægning. Vi kender det fra en dag (eller en aften) uden tandbørstning. Så føles tandrækken langt fra glat og lækker at mærke på med tungen.

Konklusion

Glem alt om finjusteringer, app og grafisk opsat brugshistorik. Vil du have en tandbørste med personlige muligheder, skal du have fat i mere avancerede (og dyrere) modeller.

Oral-Bs 3S har få indstillinger og ingen ”gaver” i æsken i form at et rejseetui, kun en børstehovedstander i gummi. Trykknappen med de tre sensor-valg på skaftet er det mest smarte, Oral-B iO Series 3S byder på.

Det er nøjagtig lige så kedeligt, som det ser ud. Oral-B iO Series 3S har en lille stander med i æsken til i alt tre børstehoveder. (Foto: Natasja Broström)

Målt op mod pris og ydelse får du mest for pengene med Oral-B iOs Series 3. Tandbørsten opfylder (næsten ordret), hvad æsken lover: renere og glattere tænder på en uge. I mit tilfælde endda under en uge. Om bisserne så er blevet 100 procent renere i forhold til før, må jeg hellere tage en snak med min tandlæge om.

Karakter
Oral-B iO 3S
Basic

Home mener

Enkel tandbørste med tre tryk-indstillinger. Mikrovibrationerne giver hurtigt resultat i form af tænder, som med tungen mærkes renere og glattere end før. Ingen app eller mulighed for avanceret personlig indstilling eller historik. Bliver nemt fedtet at holde på.

Også i denne test:

3 elektriske tandbørster

Philips Sonic DiamondClean 9000 / HX9911/88

Elegant og højlydt tandbørstning

Rolls Royce-modellen DiamondClean 9000 er nydelig, men lyder som en skærebrænder inde i munden. Måske er larmen det hele værd, for Philips lover hvidere tænder på blot tre dage.

Fire indstillinger for børstning, som er nemt tilgængelige på fronten. Er sikret, så børsten kan bruges i badet. Hurtig at sætte op i app’en.
Bliver fedtet og får synlige pletter af vand og tandpasta. Plastikagtigt børstehoved, som bryder med det ellers pæne design.
Læs hele testen

Oclean X Ultra S

Tandpleje med indbygget tale

Ocleans X Ultra S polerer bisserne glatte. Indbygget stemme, app og display giver indtryk af en avanceret tandbørste, men det meste gør egentlig ingen forskel i praksis.

Godt håndgreb takket være en lidt ru overflade og lettere kantet skaft. Klart og enkelt display. Giver følelsen af rene tænder.
Usikker opdatering, som laver ravage i displayet. Giver ikke følelsen af et bedre resultat end andre, mindre smarte testdeltagere, for eksempel Oral-B iO3.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Scroll to Top