Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Oclean X Ultra S

Tandpleje med indbygget tale

Ocleans X Ultra S polerer bisserne glatte. Indbygget stemme, app og display giver indtryk af en avanceret tandbørste, men det meste gør egentlig ingen forskel i praksis.

Skrevet af / 26/04/2024 - 09:36
Oclean X Ultra S
Natasja Broström

Måske er det en refleks inde i hjernen, men jeg har det altså anstrengt med at stikke noget i munden, som taler til mig.

Ocleans nyeste topmodel, X Ultra S både taler, blinker og kan i en app vise, hvor jeg sløser med at børste tænder. Modellen findes i sort og matgrøn. Den medfølgende ladestander og et opladeligt rejseetui (via en USB-C-port) er i matchende farvenuancer.

Standeren er for øvrigt prisværdig lille og med en tynd ledning, hvilket sparer plads ved vasken, eller hvor du nu oplader din tandbørste. Vil du helt slippe for at have Oclean X Ultra S stående, følger der en (også farvet) vægholder med i pakken.

Oclean X Ultra S kan fås i to farver. Rejseetuiet (her i sort version) med indbygget USB-C-port til opladning, matcher tandbørstens farve. (Foto: Oclean)

I det hele taget gør Oclean meget ud af at fremstille modellen som eksklusiv. X Ultra S leveres i en solid æske. Inden i er der små æsker med tegninger af indholdet på låget.

Samlet får du med X Ultra S en app, tre slags børstehoveder, der arbejder med op til 84.000 bevægelser i minuttet og et display med oplysninger og en serie ikoner. Nå ja, og så en lille pige, der taler inde i min mund.

Tre måder at børste på

Når Oclean X Ultra S er pakket ud, skal tandbørsten kobles på dit Wi-Fi. App’en hjælper med at koble enheden på og opsætte den. Skan QR-koden i manualen for at hente app’en Oclean Care+. Når enheden er på, lyser vaffel-symbolet på fronten af tandbørsten.

Læs også Hvordan smager kaffe til 20.000 kroner? Hvis penge ikke skal stå i vejen for din kaffeoplevelse, så har vi her testet nogle af de dyreste og vildeste espressomaskiner på markedet.

Som nævnt medfølger tre typer af børstehoveder: Ultra Gum Care, Ultra Clean og Ultra White. Hovederne har forskellige børster, men for ikke at blande dem sammen har de hver især en forkortelse skrevet på halsen.

Uanset, hvilken type du bruger, anbefaler Oclean, at børstehovederne udskiftes efter 3-4 måneder. Et nyt sæt af en af de tre typer koster 150 kroner. På displayet skifter du mellem typerne. Displayet viser resume af indsatsen i form af en ”Brushing Activity Clover”. De tre områder i det viste ”kløver”-ikon står for tid, score og frekvens. Det vil sige hvor længe, du anvender børsten, om du når dit mål, og hvor tit du giver tænderne en tur.

Ocleans display er lille og buet og ikke altid nemt at aflæse. Især ikke, hvis det har vand på sig. De tre farvede felter viser tid, score og frekvens. (Foto: Oclean)

Du får også en visuelt oversigt over tandrækkerne. Gul er en gennemsnitligt indsat, mens røde markeringer svarer til en reprimande fra tandlægen. Målingerne bliver registreret via tandbørstens seks-akse gyroskopsensor.

Målingen forsvinder, når tandbørste igen tages i brug. Vil jeg have flere detaljer, åbner jeg app’en. Her kan jeg følge med i, hvor længe jeg børstede, og hvor jeg eventuelt sløsede. Ligesom på displayet får jeg et resume vist i form af kløver-ikonet.

Et klik på ”Detailed report” viser historik. Altså, hvordan børstningen er gået i forhold til dit ønskede mål. Et mål kan være, at du gerne vil børste minimum tre minutter ad gangen.

Tre børstehoveder medfølger i pakken med Oclean X Ultra S. De har forskellige funktioner, som yderligere kan indstilles i app’en. (Foto: Oclean)

App’en giver også påmindelser. For eksempel, hvis jeg børster for hårdt eller for hurtigt. Skulle jeg være i tvivl, har jeg altid den lille pigestemme til at minde mig om det.

Oclean X Ultra S har nemlig omvendt stemmestyring. Det er ikke mig, som beder enheden gøre noget, men en (for øvrigt behagelig) pigestemme, som påpeger, hvad jeg skal gøre. Hendes påmindelse om at ”switch area” blev efterhånden et fast mantra, når jeg børstede med Oclean X Ultra S.

Yderligere indstillinger i app

I app’en fintuner du indstillingerne. Skærmens bundmenu har tre ikoner: Health, Device og Me. Under første ikon ligger historikken. Under andet ikon fortæller du tandbørsten, hvilket hoved du benytter, så du kan vælge dit eget program.

Under Exlusive mode findes programmer som Sensitive Cleaning, Super Whitening og Gentle Teeth Spa. App’en har sågar et særligt program for rygere eller folk med bøjle. Jeg valgte Strong Whitening med undertitlen: Suitable for wine lovers.

Læs også Tvivlsom vådmopning En fremragende støvsuger suppleret med et unødvendigt moppetilbehør.

Igennem en uge afprøvede jeg også app’ens forslag under ”Smart recommendation”. Vurderingen sker blandt andet ud fra alder, køn, tændernes type (for eksempel bøjle), og om du er kaffedrikker. Du bestemmer også dine tænders generelle farve ud fra en vist farvepalet.

I app’en Oclean Care+ kan du indstille tandbørsten efter blandt andet dine tænders tilstand og for hvad, du gerne vil opnå. For eksempel hvidere tænder. (Screenshot: iOS)

Jeg endte med ”Newbie whitening”, et skåneprogram for dem, der lige skal ind i rutinen. Den lille pige deltog meget gerne med verbale forslag.

Sidste punkt i app’en, Me, er indgang til indstillinger og informationer om enheden. Ja, du kan give din Oclean-tandbørste et andet navn.

Det er også her, du forbinder med Apple Health. Du skal dog via Apples egen app for at få oplysningerne under ”Andre data”. Reelt er der blot tale om samme historik, som Ocleans egen app viser – tilmed mere detaljeret.

Konklusion

Oclean X Ultra S er for dem, som elsker at pille og justere indstillinger. App’en og dens muligheder er sjove at lege med og finpudse, men der kom egentlig ikke noget konkret eller synligt resultat ud af det.

Jeg testede alle tre børstehoveder og forskellige programmer, men fik hverken hvidere tænder, mere plejede gummer eller en mærkbar bedre fornemmelse af renere tænder. I hvert fald ikke i forhold til testens andre deltagere.

Det medfølgende etui kan bruges til opladning på farten. Det matcher farven på tandbørsten. (Foto: Oclean)

Omvendt er Oclean X Ultra S fin at bruge i det daglige. Tandbørstens let kantede skaft giver et godt greb, også når den bliver våd eller fedtet af tandpasta.

Oclean X Ultra S vil gerne give sin bruger så mange indstillinger som muligt. På bundlinjen leverer tandbørsten det, den skal. Også uden alle de mange muligheder i app’en. Set i det lys betaler vi nok for en del ekstra features, der ikke har nogen praktisk betydning.

Karakter
Oclean X Ultra S
Basic

Home mener

Godt håndgreb takket være en lidt ru overflade og lettere kantet skaft. Klart og enkelt display. Giver følelsen af rene tænder. Usikker opdatering, som laver ravage i displayet. Giver ikke følelsen af et bedre resultat end andre, mindre smarte testdeltagere, for eksempel Oral-B iO3.

Også i denne test:

3 elektriske tandbørster

Oral-B iO 3S

Renere tænder på en uge

Oral-B-familiens nye lillebror er et upersonligt, men effektivt bekendtskab. Oral-B iO 3S overholder, hvad der står på æsken.

Enkel tandbørste med tre tryk-indstillinger. Mikrovibrationerne giver hurtigt resultat i form af tænder, som med tungen mærkes renere og glattere end før.
Ingen app eller mulighed for avanceret personlig indstilling eller historik. Bliver nemt fedtet at holde på.
Læs hele testen

Philips Sonic DiamondClean 9000 / HX9911/88

Elegant og højlydt tandbørstning

Rolls Royce-modellen DiamondClean 9000 er nydelig, men lyder som en skærebrænder inde i munden. Måske er larmen det hele værd, for Philips lover hvidere tænder på blot tre dage.

Fire indstillinger for børstning, som er nemt tilgængelige på fronten. Er sikret, så børsten kan bruges i badet. Hurtig at sætte op i app’en.
Bliver fedtet og får synlige pletter af vand og tandpasta. Plastikagtigt børstehoved, som bryder med det ellers pæne design.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Lyd & Billede
Scroll to Top