Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Dyson V15s Detect Submarine

Dyson V15's Detect Submarine gør tingene komplicerede

En fremragende støvsuger suppleret med et unødvendigt moppetilbehør.

Skrevet af / 12/11/2023 - 09:05
Dyson V15s Detect Submarine
Jonas Ekelund

Vi har for nylig testet Dyson V15 Detect Absolute-støvsugeren med gode resultater. Den har tre motoriserede mundstykker, forskellige børster og tilbehør. Nu lancerer Dyson V15s Detect Submarine, som også har et tilbehør til vådmopning. Det lyder smart, så alle, der har købt den tidligere model, kan vel bare købe selve moppen?

Nej, siger Dyson. Dels fordi tilbehøret simpelthen ikke er tilgængeligt som individuelt tilbehør. Men i spørgsmål-og-svar-sektionen på hjemmesiden skriver de også, at det ikke er kompatibelt med nogen tidligere støvsugere, inklusive V15 Detect (!). Det er meget skuffende og får en til at spekulere på, om man vil kunne bruge nyt fremtidigt tilbehør til denne model? Vi troede, at hele pointen med det let udskiftelige tilbehør var, at man kunne tilføje mere, når behovet opstod.

Du kan også købe et stativ til opladning af stangstøvsugerne. (Foto Jonas Ekelund, L&B Home)

Forskellen

Ifølge hjemmesiden har denne model endnu et mundstykke – moppemundstykket, går vi ud fra – og to ekstra tilbehørsdele. Vi kan ikke helt få det til at stemme med virkeligheden, da vores Detect Absolute havde tre tilbehørsdele, som vi ikke fik med denne. Det er noget rod! Det, der følger med denne model, er:

● Digitalt motoriseret mundstykke – en dybderenser med store børster
● Fluffy Optic oplyst mundstykke – finstøvsugning med laserlys
● Wet roller – våd moppe
● Drypbakke – parkering af moppen, så den ikke spilder
● Kombinationsmundstykke – både bredt mundstykke og børste
● Fugemundstykke – til at komme ind mellem sofapuder eller bag elementer
● Hair screw mundstykke til hår – konisk børstehoved til hår på møbler
● Vægstation – ladestation til vægmontering med plads til to dyser
● Oplader – tilsluttes til vægstationen eller direkte til støvsugeren

Masser af tilbehør, men hvad adskiller den fra Detect Absolute? (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Første indtryk

Bortset fra eventuelt at skrue vægstationen fast og oplade batteriet, er det egentlig bare et spørgsmål om at begynde at gøre rent. Og det er en god ting, for instruktionerne er meget kortfattede. Vi kan godt lide den lille skærm øverst i motorsektionen, som viser os statistik over, hvor meget støv vi har suget op, opdelt efter forskellige partikelstørrelser. Noget, vi gennemgik mere grundigt i vores luftrensertest.

Er vi de eneste, der synes, at farverne kolliderer med skandinavisk interiørdesign? (Foto: Dyson)

Men vi forstår ikke, hvorfor en så højteknologisk støvsuger ikke har en app. Der er en app til Dysons luftrensere. Det ville have været interessant at kunne se batteriniveauet og hvor fuld støvbeholderen er, eller få notifikationer om at rense filteret. For ikke at tale om at kunne se grafer over, hvor meget snavs der er blevet suget op over tid.

Hvorfor al denne teknologi, men ingen app? (Foto: Jonas Ekelund L&B Home)

Det smarte ved Dysons stangstøvsuger er det enkle kliksystem, som gør det nemt hurtigt at skifte mellem forskellige tilbehør og at skifte mellem den håndholdte støvsuger og stangstøvsugeren. Betydeligt nemmere end vores gamle traditionelle støvsuger. Den har dog holdt i 15 år takket være metalforbindelserne, mens vi undrer os over, hvor længe Dysons plastikdele holder.

Rengøring i hjem med kæledyr

Da vi allerede har testet den enklere model uden moppe, tænkte vi, at vi ville koncentrere os om moppefunktionen. Hvis du vil vide mere om almindelig støvsugning, anbefaler vi, at du læser den tidligere test. Vi vil dog tage et aspekt op, som ikke kom med i den test, da vores tidligere tester ikke har nogen behårede husdyr i hjemmet, som får alle tekstiler til at blive helt lådne på ingen tid.

Læs også Gør rent ved hjælp af laser Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen – der er sjovere ting end at gøre rent. Men heldigvis findes der mennesker, som faktisk gør deres bedste for at gøre det hele både nemmere og sjovere.

Den dejlige Fluffy Optic oplyste mundstykke afslører hurtigt, hvor hårene har samlet sig på gulvet. Det er dog mere en stofrulle end en børste, som fungerer ret godt på hårde gulve, men mindre godt på tæpper med hår. Det varede ikke længe, før kattehår havde viklet sig rundt om rullen. Selv om det er nemt at afmontere og rengøre mundstykket, er det ikke noget, man har lyst til at gøre hvert femte minut.

Håret vikler sig ind i lasermundstykket, men det motoriserede mundstykke har ingen problemer. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Det motoriserede mundstykke fungerer derimod perfekt selv på tæpper med luv. Takket være dens design er der langt færre problemer med sammenfiltrede hår. Vi er næsten endnu mere begejstrede for ”Hair screw” mundstykket til hår, som var enormt effektivt til rengøring af sofaer, polstrede stole og kattesenge.

Motoriseret mopning

For at begynde at vådmoppe skal du blot frakoble det almindelige støvsugermundstykke og tilslutte moppehovedet i stedet. Men først skal du fylde op med vand. Ja, vand, for Dyson anbefaler ikke, at man bruger rengøringsmiddel. Noget, man ellers har brug for, når man mopper i hånden for at fjerne pletter. For at få adgang til vandtanken skal du skille hele moppemundstykket ad! Tanken kan også kun rumme tre deciliter vand.

(Foto: Dyson)

Da vi havde samlet den igen, gik vi i gang med at vådrense gulvet, for det er jo det, man gør. Gulvet bliver lige så vådt, som når man bruger en moppe, og vi ville have foretrukket en indstilling, der svarer til at tørre det af med en fugtig klud. Det er trods alt sjældent, at gulvene er virkelig klistrede. Men moppen glider fint hen over gulvet, og det er slet ikke svært at komme til med den.

Hvad betyder det? Rent vand tilbage, mængden af beskidt vand? (Foto Jonas Ekelund, L&B Home)

Det samme display, som viser opsamlet støv, når du støvsuger, viser kun, hvor meget rent vand du har, når du mopper. Noget man kan se med det blotte øje, da vandtanken er gennemsigtig. Det viser ikke, hvor meget snavset vand der er opsamlet, for det kan man ikke se. Det er mere interessant, fordi den beskidte vandtank ikke er synlig og ikke er forseglet. Med andre ord kan det løbe over, når tanken er ved at være fuld.

Selvfølgelig er det ikke noget problem at moppe spildt kaffe op, og gulvene ser lige så rene ud, som når vi vådtørrer i hånden. Men nogle gange har man større problemer med indtørret spild, som man ikke har set i tide, eller endnu værre, en kat, der kaster op midt om natten. Det er ikke noget, man kan samle op med en moppe, og vi havde håbet, at en motoriseret maskine ville være mere effektiv. Men det er den ikke. Man skal stå og skubbe frem og tilbage på samme måde, før man giver op og henter en gummiskraber.

Mange dele og meget rengøring efter mopning. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Når du er færdig, kan du skille moppemundstykket ad igen. Den er delt op i dyse, mopperulle og vand-/skidtbeholder. For at tømme snavsetanken skal man først pille den røde plastikstrimmel på billedet ud, hvilket er unødigt besværligt og noget, der sikkert går i stykker. Og så er det tid til at gøre det hele rent, for der sætter sig selvfølgelig skidt fast overalt i mundstykket. Det føles langt mere ulækkert og tidskrævende end at vride en moppe og hælde spanden med beskidt vand ud.

Konklusion

Som vi bemærkede i vores anmeldelse af V15 Detect Absolute, er dette en generelt god stangstøvsuger, som vi kan lide at bruge til hverdag. Og vi har nu også fundet ud af, at den er fremragende til at holde trit med dyrehår. Men vi kan ikke se nogen mening med det moppetilbehør, der er blevet tilføjet til V15’s Detect Submarine-model. Den gør ikke bedre rent end en god gammeldags moppe, skal sættes op før rengøring, og bagefter skal moppemundstykket rengøres. Det betyder mere rengøring, som tager længere tid end manuel mopping. Og så koster den over 1.000 kr. mere end støvsugeren alene.

 

Karakter
Dyson V15s Detect Submarine
Premium

Home mener

Let at skifte tilbehør. Let at manøvrere. Sjovt med støvtælleren. God som støvsuger. Tung, så du kan ikke gøre alt rent på én gang. Besværligt at rengøre beholderen. Inkompatibel med Dyson v15. Forfærdelige farver! Ingen app.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Trådløs overvågning af hjemmet

Smid en hel pizza i airfryeren

Hold små pilfingre fra flaskerne

Effektiv klipning af store haver

Når du vil se godt ud

Lysmagi til husfacaden

Sodastream i nye japanske klæder

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Scroll to Top