Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Gruppetest: 5 førsteklasses soundbars – efteråret 2023

Soundbars der tager lydkvaliteten alvorligt

Når en soundbar ikke skal være et kompromis, er det vigtigt at holde tungen lige i munden - og pengene lidt løsere i lommen. Det betaler sig.

Skrevet af / 19/09/2023 - 09:05
5 førsteklasses soundbars – efteråret 2023
Geir Gråbein Nordby

Produkter i denne test

Det er almindelig kendt, at soundbars er den nemmeste måde at forbedre TV-lyden på. Men ligesom alt andet findes de i en række forskellige former, størrelser, pris- og kvalitetskategorier. Så hvad skal man vælge?

Som altid er det vigtigt at tænke over sine egne behov, anvendelsesmuligheder og derefter vælge det rigtige værktøj til opgaven. Det lille fine TV i køkkenet har ikke brug for den samme kraftige lyd som den store skærm i kælderen. Det er vigtigt at vælge en soundbar, der matcher TV’et, både hvad angår størrelse og ydeevne.

Premium-segmentet

Denne gang kigger vi på et bredt udvalg af nye soundbars i premiumklassen. Det er modellerne til dem, der stiller højere krav til lydkvaliteten. Uanset om det er en lille soundbar med en kompakt form eller et stort bæst. I denne test er udvalget bredt.

Soundbars i denne klasse har som regel højttalerenheder af højere kvalitet, flere kanaler, mere forstærkereffekt og mere avanceret behandling, der optimerer lyden til at skabe en større helhed.

SR_X50A_LightGrey_Slant_Std.tif
(Foto: Yamaha og KI)

Om Dolby Atmos og DTS:X

Vi har gjort understøttelse af Dolby Atmos til et krav, da det, når det er bedst, giver en fantastisk rumfornemmelse med både højde og dybde i lydbilledet. Nogle soundbars understøtter også DTS:X, som er et næsten identisk – men ikke kompatibelt – lydformat.

Selvom DTS:X har en god understøttelse på Blu-ray-udgivelser, har det indtil nu glimret ved sit fravær på streamingtjenester. Disney+ er dog begyndt at vinde indpas, og DTS:X bruges som lydspor på såkaldte IMAX Enhanced-udgivelser.

Læs også Her er LCD-skærmene, som kan overhale OLED indenom. Samsung, Sony og TCL støder sammen i benhård TV-kamp: Hvilken LCD-skærm giver dig den bedste billedkvalitet for pengene?

Kvalitet!

Fællesnævneren i denne test er, at vi søger kvalitet. Den bedste ydelse for pengene. Selv hvor soundbarerne ikke har de fysiske forudsætninger for at tordne af sted med biograflydniveauer, skal det lyde godt. En lyd, der giver en ordentlig TV- og filmoplevelse, og som også kan bruges til musik, uden at lydbilledet kollapser. Det kræver god kvalitet hele vejen igennem, men også en brugervenlighed, som alle i familien føler sig trygge ved.

Har du brug for en subwoofer?

Alle soundbars i denne test har det til fælles, at en subwoofer enten er inkluderet eller kan købes separat. Og da bas er en vigtig del af oplevelsen, anbefaler vi på det kraftigste, at du parrer din soundbar med en sub. Og hvis du ikke vil have en subwoofer med det samme, er det dejligt at kunne opgradere på et senere tidspunkt.

Produkter i denne test

Yamaha True X 50A (SR-X50A)

Godkendt

Yamahas soundbar er en fryd for øjet og lyder helt fint.

Flot udseende, nem at bruge, diskret og enkel.
Intet display. Mangler engagement og dynamik.
Læs hele testen

Sony HT-A5000

Sony leverer varen

Sony HT-A5000 er en strålende, velspillende og brugervenlig soundbar med en bred vifte af funktioner.

Sony HT-A5000 producerer et stort og klart lydbillede med en overbevisende surroundeffekt, og den kan spille højt uden problemer.
Det industrielle look er måske ikke det mest stuevenlige.
Læs hele testen

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini

Sennheiser har krympet baren

Den kompakte Ambeo Soundbar Mini passer elegant ind overalt, men kvaliteten er stadig i højsædet.

Meget naturlig og klar lyd. Automatisk rumkalibrering.
Atmos er kun softwarestyret, uden tophøjttalere. Kan ikke udvides med baghøjttalere. Forsigtig dynamik.
Læs hele testen

Loewe klang bar3 mr

Imponerende bas!

Testens "wild card" er denne soundbar fra Loewe, som leverer en imponerende fyldig lyd. Med klang bar3 kan du faktisk overleve uden en subwoofer.

Loewe klang bar3 mr har et meget stort, bredt og fyldigt surround sound-billede, selv uden ekstra subwoofer og baghøjttalere. En kompakt og kraftfuld soundbar-løsning.
Loewe-soundbaren må klare sig uden topmonterede højdekanaler.
Læs hele testen

Samsung HW-Q995C

Biografkongen!

Når det handler om at levere fordybende filmlyd, er Samsungs topmodel HW-Q995C det rigtige værktøj til opgaven.

Samsung HW-Q995C er en kraftfuld soundbar, der leverer et stort, præcist og engagerende lydbillede med fyldigt lydtryk og dyb bas.
Samsung-soundbaren er ikke særlig køn at se på med sit kantede udseende. Optager relativt meget plads på TV-bænken.
Læs hele testen

2 kommentarer til “5 førsteklasses soundbars – efteråret 2023”

  1. Hej
    Har en soundbar og sub men oplever forsinkelse på et halvt sekund – det er Samsung. Kan det rettes?’

    1. Brian Henneberg

      Selv på min gamle billige Samsung soundbar er der en knap på fjernbetjeningen der hedder Audio sync, som netop justerer dette. Jeg går ud fra det også må forefindes på nyere dyere modeller.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Groovy lyd til kræsne ører

Soundbar: Sådan får du den bedste TV-lyd

To skridt frem og et tilbage for Move 2

Fantastiske bas-kvaliteter

Koster de ikke mere end det?

Slående forbedring

Lyd & Billede
Scroll to Top