Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

TAD-C700: Referenceforforstærker sigter efter perfektion

Den japanske high-end producent TAD Labs udvider sin Reference-serie med forforstærkeren TAD-C700.

Skrevet af / 26/04/2024 - 11:05
TAD-C700: Referenceforforstærker sigter efter perfektion

Nøgleordet i den helt nye – og absurd dyre – TAD-C700 er minimalisme. TAD, som indtil 2007 var en underafdeling af Pioneer, men siden er blevet sit eget firma, hævder, at minimal brug af forstærkerelementer gør C700 tro mod “hver eneste musikalske nuance”, mens et helt separat forstærkerkredsløb for hver linjeudgang forhindrer signalforgrening og uønsket interferens fra tilsluttede komponenter.

TAD-Labs-TAD-C700-resized-text-shapes-3840w
(Foto: TAD Labs)

C700 bruger fuldt balancerede kredsløb i hele designet, som sammen med den symmetriske dobbeltmonokonstruktion har til formål at levere identisk forstærkning til venstre og højre kanal. Ifølge TAD skulle dette resultere i “næsten perfekt stereogengivelse”.

Den nye forforstærkers strømforsyning er fysisk adskilt fra hovedenheden for at forhindre, at vibrationer og magnetisk flux påvirker kredsløbet – og dermed lyden. Desuden er C700’s terminaler lavet af iltfrit kobber for at eliminere magnetisk forvrængning i bestræbelserne på at opnå en endnu renere lydgengivelse.

TAD-Labs-TAD-C700 rear-resized-text-shapes-3840w
(Foto: TAD Labs)

TAD-C700: Tilslutninger

TAD-C700 har fire balancerede og to ubalancerede indgange samt to balancerede og to ubalancerede udgange med en dedikeret optageudgang, der går uden om selector-kredsløbet og sender indgangssignalerne direkte ud.

Hovedenheden er en solid blok på 29 kg, mens den separate strømforsyning vejer ikke mindre end 15 kg. For at forhindre uønskede vibrationer er det primære forstærkerkredsløb monteret på et 33 mm tykt aluminiumschassis i ét stykke med det formål at reducere vibrationer forårsaget af højttalerne. Teorien er, at vibrationer kan forplante sig tilbage i forstærkerkredsløbet og forstyrre det, hvilket man gerne vil undgå i et design, der koster mere end en Tesla…

Forforstærkerens proprietære volumenkontrolkredsløb er også designet til at give ultra-lav forvrængning for at bevare musikkens klarhed og renhed.

TAD-Labs-TAD-C700 psu rear-resized-text-shapes-3840w
Strømforsyningen alene vejer 15 kg. (Foto: TAD Labs)

Bør der være mere end én …?

Folk, der virkelig vil have det musikalsk sjovt, kan sætte flere TAD-systemer op. I dette tilfælde kan en C700 sættes op som master og styre flere passive C700-forforstærkere, der er forbundet til en dedikeret masterudgang. Ideen er, at flere enheder enten kan bruges til dobbeltmonokonfiguration eller hvorfor ikke multikanallyd?

TAD’s nye high-end forforstærker har også en pass-through-tilstand, som sender indgangssignaler fra et pre-out-stik uden at ændre signalniveauet. Fantastisk, hvis du har sat et flerkanalsystem op, men gerne vil drive dine fronthøjttalere til perfektion med musik i to kanaler uden at have brug for to separate systemer.

TAD-Labs-TAD-C700-with PSU-resized-text-shapes-3840w
(Foto: TAD Labs)

Og så er der lige prisen…

Det er tydeligt, at high-end-messen i München snart løber af stablen, for der har været mange dyre hi-fi-nyheder på det seneste. Som nævnt er TAD-C700 ingen undtagelse. Vi taler om en pris på svimlende 68.500 … dollars! For den danske pris kan du smide et nul på og lægge lidt mere til, og så finde lugtesaltet frem, så du ikke besvimer. I dollars er prisstigningen næsten 65 procent i forhold til forgængeren C600 til 42.000 dollars. I danske kroner ryger vi formentlig et stykke over den halve million, når der også kommer dansk moms på prisen.

Vi forventer at høre TAD-C700 på messen i München i maj. Udvalgte forhandlere vil modtage den i begyndelsen af juni.

Mere info: technicalaudiodevices.com

Læs også Denne forforstærker bør vække ærefrygt Når TAD kommer med et nyt produkt, ved du, at det bliver dyrt. TAD-C1000 er en forforstærker, hvor der er tænkt på ALT.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

WiiM's bedste streamer - med touchskærm og rumkorrektion

Grænseløs forforstærker fra TAD

B&O tror på CD

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top