Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

TAD-C1000: Svinedyr forforstærker fra TAD

Når TAD kommer med et nyt produkt, ved du, at det bliver dyrt. TAD-C1000 er en forforstærker, hvor der er tænkt på ALT.

Skrevet af / 05/08/2023 - 08:00
TAD-C1000: Svinedyr forforstærker fra TAD

Technical Audio Devices Laboratories (TAD Labs) er ejet af Pioneer, men dette slæng i hvide kitler står for noget ganske særligt. At tro, at deres produkter bliver billige, er som at håbe på, at Rolls-Royce pludselig laver en bil, der kan konkurrere med Nissan Leaf. Det kommer ikke til at ske.

Helt analog

TAD-C1000 er en helt ny forforstærker, og til den nette pris af “alt hvad du ejer og har” får du hverken digitale indgange eller nogen form for streaming. Det er analogt hele vejen, med fire par balancerede XLR-indgange samt to ubalancerede RCA’er. To par XLR- og to RCA-udgange er også på plads, så der kan tilsluttes forskellige effektforstærkere.

TAD TAD-C1000 black rear
Rigeligt med balancerede udgange, men du får ikke noget digitalt her. Foto: TAD

Forforstærkeren er det nyeste skud på stammen i TAD’s Evolution-serie, og den deler formsprog med andre komponenter i serien. Som selvfølgelig er lige så dyre. Hvis du planlægger et komplet anlæg, håber jeg, at du trives i dialysemaskinen – for det kan hurtigt koste begge nyrer.

DNA fra effektforstærker

TAD Labs har brugt dele af konstruktionen fra sin M700-effektforstærker og tilpasset den til et forforstærkerdesign. For at opnå den bedst mulige balance har TAD testet ydelsen for hver enkelt FET-enhed og valgt matchende par af positive og negative elementer til C1000. Dette skal bidrage til en stabilitet af absolut højeste klasse.

Fuldstændig symmetrisk

Printlayoutet er fuldstændigt symmetrisk udlagt i bunden af kabinettet for at undgå selv de mindste variationer mellem positive og negative signaler og højre og venstre kanal. Selve kabinetkonstruktionen og ikke mindst tilslutningspanelet på bagsiden er også helt symmetriske. For at understrege vigtigheden af symmetri har TAD anvendt to transformere, som naturligvis begge er symmetrisk placeret på hver sin side af kabinettet.

Det betyder, at hvis du tager en nedstryger og saver forstærkeren midt over og holder den ene halvdel op mod et spejl, vil det se ud som en hel forstærker.

TAD TAD-C1000 black front
“Moderne” er ikke ligefrem beskrivende for udseendet af TAD-C1000. Foto: TAD

Ren signalvej

For at sikre den renest mulige signalvej er den interne spole i transformatorerne direkte forbundet til strømforsyningen for at undgå unødvendige ledninger. Alle termineringer på indersiden, også til hovedkortet, er lavet med iltfrie klemskruer belagt med ikke-magnetiske materialer for at eliminere selv den mindste magnetiske påvirkning.

Volumenhjulet, der naturligvis er placeret midt på fronten, er monteret på et højpræcisionskugleleje for at sikre en silkeblød bevægelse med en exceptionelt jævn rotation. Det centermonterede design symboliserer det symmetriske layout på de interne kredsløb.

C1000 er også designet til at dræbe den mindste vibration. Og alle komponenter indeni er enten fremstillet af TAD eller specialfremstillet til TAD af andre.

TAD-C1000: Pris og tilgængelighed

TAD-C1000 kommer på markedet i oktober til den nette sum af $25.000. Hvilket hurtigt bliver til over 200.000 kroner, før du kan nå at se dig om.

Heldigvis er fjernbetjeningen inkluderet.

Mere info: tad.tokyo/en

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

3 kommentarer til “TAD-C1000: Svinedyr forforstærker fra TAD”

  1. Flemming Ravnsbo

    Den er da billigere end en række andre topmodeller, fx Accuphase og Naim, men det kan da godt være, at Erik får ret, når man først lægger ører til den.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

WiiM's bedste streamer - med touchskærm og rumkorrektion

Grænseløs forforstærker fra TAD

B&O tror på CD

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top