Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

WiiM Ultra-streamer med touchskærm og førsteklasses DAC

WiiM er kendt for sine prisvenlige musikstreamere, og flagskibet WiiM Ultra med touchskærm er ingen undtagelse.

Skrevet af / 30/04/2024 - 12:45
WiiM Ultra-streamer med touchskærm og førsteklasses DAC

WiiM har i sit eget forum annonceret, at de vil lancere deres nye topklasse-musikstreamer, WiiM Ultra, på High End-messen i München den 9. maj.

Men hvor de fleste lydprodukter på messen er meget dyre, vil WiiM vise, at man kan få fremragende lyd fra produkter, der ikke koster meget mere end en dagløn.

Et indlæg på firmaets forum beskriver Ultra som “et centralt digitalt knudepunkt for dit lydøkosystem” og antyder, at den nye model vil bygge videre på succesen med den anmelderroste WiiM Pro Plus, men med et nyt design, opgraderet DAC og en bred vifte af tilslutningsmuligheder. Og det lover godt, for Pro Plus vandt Lyd & Billedes pris for “Årets bedste lydkilde” i Basic-klassen.

Læs også Den bedste budgetstreamer bliver bedre Fjernbetjening og lidt bedre lyd har gjort Wiim-streameren til det bedste budgetkøb.

Streamer med touchskærm

Billeder af WiiM Ultra viser, at den har samme form og dimensioner som streamerforstærkeren WiiM Amp, med en volumenkontrol på frontpanelet. Ultra har dog ikke en indbygget forstærker og derfor ingen højttalerudgange. Det er en ren streamer med indbygget DAC og forforstærker.

Ultra adskiller sig fra sine søskende med den nye 3,5-tommers touchscreen i farver på forsiden, og WiiM oplyser, at enheden har et aluminiumskabinet.

WiiM Ultra rear
Digitale og analoge forbindelser – og en pladespillerindgang. (Foto: WiiM)

Masser af tilslutninger

Når det gælder tilslutninger, kan WiiM Ultra prale af et alsidigt udvalg, som betyder, at den kan tilsluttes de fleste analoge og digitale kilder. En HDMI ARC-indgang kan tilsluttes TV’et, optisk indgang er på plads, og ud over en analog RCA-indgang på bagsiden ser vi også en, der er mærket “Phono”, ved siden af et jordingspunkt. Det gør det næsten sikkert, at du også vil kunne tilslutte en pladespiller med en MM-pickup uden nogen RIAA-forstærker imellem.

Udgangene omfatter analog RCA, koaksial og optisk digital samt en separat subwooferudgang. Slet ikke dårligt! Der er også et 3,5 mm hovedtelefonstik på frontpanelet.

Ultra opretter forbindelse til netværk med Wi-Fi eller kablet Ethernet, men der er i øjeblikket ingen oplysninger om Bluetooth-specifikationen.

Læs også Musikstreameren gør alle fordomme til skamme Eversolo DMP-A6 Master Edition lyder fantastisk og er mere brugervenlig end de fleste. Den er fantastisk!

Høj opløsning

WiiM siger, at Ultra vil understøtte streaming i høj opløsning og have en “forbedret premium DAC”. Vi har endnu ikke mere detaljerede specifikationer, men eftersom Pro Plus håndterer filopløsninger på op til 32-bit/384kHz og DSD512, ville det overraske os, hvis Ultra ikke også understøtter det samme.

Rumkorrektion

Virksomheden lover “audiofile komponenter”, smart home-funktioner med AirPlay 2 og Chromecast samt avanceret rumkorrektion. Det sidste vil – i hvert fald i første omgang – kun fungere sammen med iPhone-app’en. WiiM har tydeligvis taget ved lære af Sonos ved at omdanne iPhonens mikrofon til en målemikrofon. Android-understøttelsen er i den forbindelse langt mere ressourcekrævende, da man skal oprette en profil til mikrofonen i hver eneste telefonmodel.

Streamingtjenester

Der er endnu ikke offentliggjort detaljer om, hvilke streamingtjenester eller andre trådløse metoder Ultra understøtter, men vi kan roligt forvente AirPlay 2, Chromecast, Spotify Connect, Tidal Connect, internetradio og meget mere – som de er tilgængelige på Pro Plus via WiiM Home-appen. Og da WiiM Pro er Roon Ready, forventer vi intet mindre her.

Læs også Nyt hi-fi-liv med moderne forstærker Tag dine yndlingshøjttalere ind i den moderne tidsalder med en af disse streaming-forstærkere.

WiiM Ultra – tilgængelighed og pris

Som nævnt bliver WiiM Ultra lanceret på High End-messen den 9. maj. Prisen er noget usikker, men WiiM har spurgt sine forummedlemmer, hvad de synes, prisen skal være. Der er valgmuligheder fra 349 dollar til 449 dollar, så det burde ikke gøre et stort indhug i din bankkonto.

Mere info: wiimhome.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Guitarformet kendis-pladespiller

Heftig mono-topmodel fra Mola Mola

Dansk debut i særklasse

Nu har de lavet en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbage

Den så vi ikke komme

Polsk hi-fi er en ting

Denne har du næppe set før

Specialmodel i Lamborghini-farver

NAD-integreret lover toplyd til budgetpris

FiiO på vej med nye produkter

Lyd & Billede
Scroll to Top