TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Seks streaming-forstærkere

Giv højttalerne nyt liv med en streaming-forstærker

Tag dine yndlingshøjttalere ind i den moderne tidsalder med en af disse streaming-forstærkere.

forfatter
Publiceret 26/04/2022 - 07:00
Produkter i denne test
 • NAD Amp1
 • Harman Kardon Citation Amp
 • Sonos Amp
 • Cabasse Stream Amp
 • Marantz NR1200
 • Bluesound Powernode (N330)
 • Man glemmer let, at bekvemmeligheden ved at streame musik direkte fra mobilen ikke behøver at være på bekostning af lydkvaliteten. Man behøver ikke – og bør ikke – tage til takke med en lille alt-i-en-højttaler i stuen. Den kan man i stedet sætte i et andet rum og så dedikere sin yndlingssiddeplads til et ordentligt hi-fi-anlæg. Med ordentlige højttalere. Alt, hvad man skal bruge derudover, er en stereoforstærker med indbygget streaming.

  Læs også Kraftigere lyd, end man skulle tro Nyd bekvemmeligheden ved streaming uden at miste lydkvalitet undervejs! Bliv lykkelig med en af disse tre små streaming-forstærkere.
  Tre strømmeforsterkere juli 2021

  Streaming-forstærkere

  En streaming-forstærker fungerer som enhver anden hi-fi-forstærker, idet den kobles til højttalerne med kabler. Forskellen er, at forstærkeren har trådløs netværkstilslutning og indbygget understøttelse af streaming-tjenester.

  Nogle forstærkere har deres egen app, hvor man kan styre al musikken uafhængigt af sit musikabonnement. Andre anvender en mere generisk brugerflade, f.eks. AirPlay og Google Cast (Chromecast), hvor man er henvist til de originale apps for de tjenester, man vil bruge.

  Selv om man bruger de apps, man allerede har på mobilen, til at afspille den musik, man vil, så sker selve musik-streamingen i forstærkeren. Undtagelserne er Bluetooth og den første version af AirPlay, hvor det digitale lydsignal blev streamet fra mobilen til forstærkeren.

  Fordi streaming-enheden i stedet sidder i forstærkeren, får man et mere stabilt signal, og selv om mobilen skulle ringe, vil musikken fortsætte med at spille på anlægget. Man kan også styre musik fra mobilen i flere zoner i hjemmet, hvis man f.eks. har flere Chromecast- eller AirPlay-højttalere rundt om i hjemmet.

  Strommeforsterkere lagerbilde
  Forstærkere og højttalere klar til udpakning … (Foto: Geir Gråbein Nordby)

  Seks med netværk

  I denne test ser vi på seks streaming-forstærkere, som alle har netværkstilslutning og streaming-muligheder indbygget. Nogle baserer sig på Chromecast eller AirPlay 2 (eller begge dele), mens andre har deres egen brugerflade. Alle kan kobles i system med andre, kompatible produkter, så man kan opsætte lyd i andre rum, som kan synkroniseres.

  Fem af forstærkerne er i miniformat, mens en (Marantz NR1200) er i fuld 44 cm rack-bredde. Det behøver ikke at have noget at sige for hverken lydkvalitet, muskelkraft eller funktionalitet, men i dette tilfælde har forstærkeren flere indgange, deriblandt hele fem HDMI-indgange. Nogle foretrækker fuld bredde, mens andre sætter pris på det mindst mulige fodaftryk.

  Sådan testede vi

  Med tiden er brugervenligheden af streaming-forstærkere blevet temmelig strømlinet, og der er ingen, der er nævneværdig svære at bruge. I denne test har vi derfor lagt størst vægt på lydkvaliteten. Forstærkerne er testet med et varieret udvalg af musik i CD-kvalitet fra streaming-tjenesterne Tidal og Apple Music.

  De højttalere, vi har brugt, er de fabelagtige kompakthøjttalere Dynaudio Evoke 20 og de gulvstående Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition. Sidstnævnte er lidt tungere at drive end Dynaudio’erne og derfor gode til at skelne mellem forstærkere, især i basregisteret.

  Produkter i denne test

  NAD Amp1

  Alt hvad du behøver

  NAD Amp1 er lille af størrelse, men opvejer det med god og fyldig lyd.

  Behagelig varm lyd med fin klangbund. Streaming med Chromecast er supernemt. Ekstra plus for pladespillerindgang!
  Kunne have haft et strammere greb om højttalerne, især når man skruer lidt op.

  Harman Kardon Citation Amp

  Stor forstærker i lille pakke

  Citation Amp kan streame næsten alt og det med bedre og større lyd end de fleste i klassen. Pas på, Sonos!

  Kraftig og medrivende lyd. Nem i brug. Understøtter det meste, man har brug for.
  En USB-DAC-indgang ville have gjort den til den perfekte desktop-forstærker.

  Sonos Amp

  Er blevet for dyr

  Sonos Amp er kraftig nok til at drive ordentlige højttalere. Men prisen er steget for meget siden sidst.

  Meget brugervenlig. HDMI-indgang. Kræfter nok til at drive seriøse højttalere.
  Mangler lidt dynamik og rå kraft. Rumkorrektionen virker ikke med tredjepartshøjttalere. Er steget for meget i pris.

  Cabasse Stream Amp

  Stabil franskmand

  Cabasse Stream Amp er ikke noget nyt produkt, men den klarer sig godt i den moderne streaming-verden.

  Luftig og detaljeret lyd, stor og detaljeret dybbas. Bredt lydbillede.
  Mangler lidt dynamik og kan lyde for pænt.

  Marantz NR1200

  Et væld af funktioner

  Ingen i klassen har de samme tilslutningsmuligheder som Marantz NR1200. Den lyder også rigtig godt.

  Masser af luft og detaljer. Rigeligt med tilslutninger, inklusive fem HDMI-indgange. God streaming-løsning med HEOS.
  Vi savner lidt punch.

  Bluesound Powernode (N330)

  Forbedret kæmpedræber

  Den lillebitte streaming-forstærker Powernode fra Bluesound er blevet endnu bedre og er afgjort den stærkeste i sin klasse.

  Kraftigere end de andre i klassen, kan spille højt og kraftfuldt med glimrende lydkvalitet. Streaming i HD-kvalitet, understøtter højopløste MQA-filer.
  Har heller ikke uudtømmelige kræfter.
  forfatter

  Geir Gråbein Nordby

  (f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

  En kommentar til “Seks streaming-forstærkere”

  Skriv en kommentar

  forfatter

  Geir Gråbein Nordby

  (f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
  Great, Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
  Nye og bedre musik-streamere fra Auralic Æstetik, isolering og vibrationsdæmpning har fået en overhaling i Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1, ligesom afspillerne endelig understøtter AirPlay 2.
  Nu kan du designe dit helt eget Burmester-stereo Det er tilladt at drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv skræddersy et system og teste placeringen i dit eget hjem.
  Billig indgangsbillet til højopløst lyd Streaming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en nem måde at streame højopløst lyd på.
  En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
  Prisbelønnet RIAA i ny udgave Verteres pladespillerforstærker er kommet i en opdateret udgave, kaldet Phono-1 MKII L
  Følg Lyd & Billede
  Send this to a friend