Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Gruppetest 3 streamingforstærkere

Fed lyd på begrænset plads

Nyd bekvemmeligheden ved streaming uden at miste lydkvalitet undervejs! Bliv lykkelig med en af disse tre små streamingforstærkere.
Tre strømmeforsterkere juli 2021

I jagten på de bedste musikoplevelser kan man let få den tanke, at man må vælge et stort og tungt bæst af en forstærker, som næsten får sikringen til at springe, når man tænder for den. En forstærker, som gennemrusker højttalerne og banker musikken ud af dem.

Små og elegante forstærkere med streaming

Det behøver slet ikke være tilfældet. Heldigvis. Der findes nemlig små og elegante forstærkere, som kun optager det halve af pladsen til en fuldskalaforstærker, men som alligevel spiller musik med en fantastisk lydkvalitet. De opfylder desuden alle behov for at kunne streame musikken trådløst fra mobil eller PC. Man skal bare vælge rigtigt og være villig til at betale lidt for det.

7 væghøjttalere Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

Man kan komme fint omkring det med f.eks. en Sonos Amp streamingforstærker og et par gode kompakthøjttalere. Her får du et flot anlæg, som samlet koster mindre end én af forstærkerne i denne test. Men du får så meget mere ud af musikken, hvis du går et par kvalitetsniveauer op.

Primare I15 Prisma front Lyngdorf_Front_skygge Cambridge Audio Evo 150 Tidal Connect
<
>
Tre streamingforstærkere: Primare I15 Prisma, Lyngdorf TDAI-1120 og Cambridge Audio Evo 150

3 premiumforstærkere

Vi tester her tre alt-i-én-forstærkere i premiumklassen. De understøtter alle tre trådløs lyd via både Chromecast, AirPlay 2 og Bluetooth. Spotify Connect har de også, så du kan med andre ord helt frit vælge, hvordan du vil afspille musikken fra mobil eller PC. Forstærkerne har også nogle individuelle tricks i ærmet, og vi kan godt afsløre, at ingen af dem lyder ens.

Testens billigste er Primare I15 Prisma, og et lille trin over den ligger Lyngdorf TDAI-1120. De er begge på 60 watt, men benytter lidt forskellig teknologi. Lyngdorf-forstærkeren er i øvrigt den eneste i testen med indbygget rumkorrektion, så den kan tilpasse lyden fra højttalerne til rummet.

Annonce

Over dem troner Cambridge Audio Evo 150. Den er over dobbelt så kraftig, men præcis hvor meget længere den kan drive højttalerne, finder vi ud af. Den er også den eneste af de tre med hovedtelefonudgang, i tilfælde af at du vil hygge dig med et par ørekopper om hovedet.

Alle tre forstærkere kan meget af det samme, hvad angår streaming af musik. De er også alle af høj kvalitet, både i forhold til lyd og konstruktion. Spørgsmålet er, hvilken der er den rigtige for dig, og det håber vi, at du bliver klogere på efter denne test.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Produkter i denne test

Cambridge Audio Evo 150

Velopløst kraftkarl

Når det kommer til kompakte alt-i-ét-forstærkere, kan det dårligt gøres bedre end Cambridge Evo 150.

Alle de funktioner, du har behov for – og mere til. Gennemtænkt design og fantastisk lyd!
Der findes rigelig med fuldskalaforstærkere med endnu bedre lyd.

Lyngdorf TDAI-1120

Behersker rummet

I mange rum vil Lyngdorf TDAI-1120 fungere meget bedre end andre forstærkere takket være et vigtigt trick.

Spækket med funktioner, glimrende rumkorrektion. Fin lyd.
Lyder lidt tamt uden rumkorrektion. Ingen fjernbetjening, skal styres med app.

Primare I15 Prisma

Stor overraskelse i lille pakke

Denne lille krabat fra Primare kan det meste, er lækker at se på og lyder fortræffeligt.

Stram og god lyd, mange tilslutninger og streamingmuligheder.
60 watt er ikke alverden
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.