Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: WiiM Amp

Latterligt god

Med indbygget streaming og fantastisk lyd er denne lille Wiim-forstærker et regulært kup til prisen.

Skrevet af / 15/03/2024 - 11:05
WiiM Amp
Lasse Svendsen

Nogle gange kommer der produkter, som vi bare er nødt til at overgive os til. De små trådløse streamere fra WiiM hører til den slags produkter. De giver dig streaming med en lydkvalitet, der langt overgår, hvad vi er vant til i budgetklassen.

Nu har de taget den succesfulde streamingplatform et skridt videre og kombineret den med en forstærker. I et lidt større kabinet, i aluminium, med samme formfaktor som streamingboksene.

Wiim Amp, som den hedder, har en 60 W klasse D-forstærker indeni og indgange til analoge og digitale lydkilder, en separat udgang til en subwoofer og HDMI med eARC til TV-lyden. Da forstærkeren er bygget på Wiims streamingplatform, kan den nemt styres med Wiim-app’en på din mobiltelefon eller med den medfølgende fjernbetjening. Som i øvrigt forbindes til forstærkeren via Bluetooth.

Læs også Den bedste budgetstreamer bliver bedre Fjernbetjening og lidt bedre lyd har gjort Wiim-streameren til det bedste budgetkøb.

Den ligner en Mac Mini med volumenkontrol, er fire centimeter bredere og dybere end en WiiM Pro Plus-streamer og koster omkring det halve af en Sonos Amp.

Med AirPlay 2, Chromecast og DLNA kan du streame fra enhver enhed. Eller tilslut den til dit netværk med et Ethernet-kabel, hvilket vi anbefaler for at få den bedst mulige lyd. Du kan selv styre musikken med en app, der understøtter streamingtjenester som bl.a. Spotify, Tidal, Qobuz og Deezer. Hvis du kan lide at give kommandoer, kan du styre musikken med stemmestyring via Siri, Google eller Alexa.  

(Foto: Wiim)

App

Der er også en volumenknap på forsiden, som man kan trykke på for at starte og stoppe musikken. I mangel af et display eller lysdioder, der viser, hvilken indgang der er tilsluttet, må du stole på farven på en lysdiode. Bortset fra en stemme, der siger connected, når du har valgt Wifi, er det den eneste måde du kan se på, hvilken indgang der er aktiv.

IMG_0563 IMG_0562 IMG_0561 IMG_0560 IMG_0559
<
>
Alt dette følger med. (Foto: Lasse Svendsen)

App’en er den samme som den, der bruges til Wiims streaming-enheder. Du bruger den til at styre musikken, men også til at indstille eq og andre parametre. Her kan du vælge mellem en 10-bånds grafisk EQ og en fire-bånds parametrisk EQ. Hvis du tilslutter en subwoofer, vil forstærkeren genkende den og tænde for udgangen. Gå derefter ind i appen og juster delefrekvensen (30-200 Hz) og niveauet for subwooferen.

USB-indgang til memory stick, HDMI, analog og digital indgang. (Foto: Lasse Svendsen)

Potent forstærkerdel

Wiims streamingplatform understøtter lyd i høj opløsning op til 24-bit og 192 kHz, men Amp har en enklere DAC fra ESS – ES9018K2M – end den AKM DAC, der findes i Pro Plus.

Forstærkersektionen i Amp er bygget op omkring en klasse D-chip fra Texas Instruments, TI TPA 3255, som giver 2 x 60 W effekt i 8 Ohm. Og hele 120 W i 4 ohm. Med så meget effekt i så lille et kabinet skulle man tro, at forstærkeren ville blive meget varm, men den bliver ikke varmere, end at du kan lægge din hånd på den.

Den kraftige forstærkerdel betyder, at du kan tilslutte en bred vifte af højttalere. Den fremragende 606 S3 fra Bowers & Wilkins, begge Prodigy-modeller fra PMC eller den geniale KEF LS50 Meta vil passe som fod i hose til Wiim Amp.

Ingen LED eller display til at indikere den valgte indgang. (Foto: Lasse Svendsen)

Strålende lydkvalitet

Det samme gælder for den langt dyrere Dynaudio Special Forty, som med en følsomhed på moderate 86 dB kræver en forstærker med noget moment i bunden. Jeg var derfor lidt skeptisk over for, om den lille forstærker ville være i stand til at styre højttaleren, hvis jeg skruede for meget op.

Min frygt viste sig at være ubegrundet.

Wiim-forstærkeren havde ingen problemer med at styre højttaleren. At gengive Arild Andersens kontrabas på albummet Fifth Winter er krævende nok, men forstærkeren tog fat i bassen og styrede musikken med upåklagelig præcision. Daniel Sommers trommer på samme album lød dynamisk og veldefineret, og Rob Lufts guitarlyd havde både tyngde og substans.

Læs også Et usædvanligt godt køb Fed lyd og streaming går hånd i hånd på denne Yamaha receiver.

Forstærkeren har ikke helt den samme fyldige bund som den dobbelt så dyre Yamaha R-N600A. Men den havde ingen problemer med at få rytmen i Zara Larssons More Than This Was til at lyde engagerende og fængslende.

(Foto: Lasse Svendsen)

Dynamikken fra forstærkeren er bemærkelsesværdigt spændstig og levende. Faktisk på niveau med Yamaha receiveren, men måske ikke helt på samme niveau som en Hegel H95.

Det skal bemærkes, at Wiim-forstærkeren heller ikke er så opløst og luftig som hverken Yamaha-receiveren, Hegel-forstærkeren eller en Rega Brio for den sags skyld.

Men man kan ikke få alt i denne verden for 2.790 kroner.

Læs også Rega Brio Den ser måske beskeden ud, men der er ikke noget beskedent over lyden fra Rega Brio.

Konklusion

Denne lille forstærker fra Wiim er et af de allerbedste køb på markedet i øjeblikket. Prisen er lige så bemærkelsesværdig lav, som ydelsen er høj. Normalt er forstærkere i denne prisklasse for svage, for anæmiske til at spille musik med overbevisning. Sådan er det ikke med Wiim Amp. Den kombinerer på bemærkelsesværdig vis kraft og finesse med brugervenlig streaming i høj opløsningskvalitet. Hvis vi skulle være rigtig kritiske, kunne vi have peget på for få indgange og fraværet af noget, der fortæller os, hvilken indgang der er valgt, men det ændrer ikke det faktum, at Wiim Amp er et sensationelt godt køb.

Alt dette følger med. (Foto: Lasse Svendsen)

Karakter
WiiM Amp
Basic

Lyd & Billede mener

Kraftfuld og fyldig lyd. Analog og digital indgang, HDMI Arc. Streaming op til 24-bit/192 kHz. Understøtter Chromecast Audio og AirPlay 2. Få indgange, ingen indgang til pladespiller. Ingen understøttelse af Roon (endnu).

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Bedst uden eget phonotrin

Kompaktanlægget som har alt

Et usædvanligt godt køb

Pladespiller med startknap

Har du set noget lignende?

Hegel holder aldrig op med at overraske

Lyd & Billede
Scroll to Top