Search
Generic filters

: Rega Brio

Klassens bedste forstærker

Den ser måske beskeden ud, men der er ikke noget beskedent over lyden fra Rega Brio.

Maj 2017Rega Brio

Lyd & Billede mener

Medrivende lyd og masser af kræfter for så lille en forstærker. Diskret af udseende, men aldrig kedelig at lytte til.
Mangler digitalindgange og har ikke streaming. Kedelig fjernbetjening.
2 x 50 W i 8 ohm
4 x line-indgang
Pladespillerindgang (MM)
Hovedtelefonudgang
21,6 x 7,8 x 34,5 cm
Pris: 5.695 kroner
Web: medlyd.dk

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 5695 kr

Hvis det ikke var, fordi vi har gode erfaringer med Rega, var deres Brio aldrig havnet på testbænken. For hvem er vel interesseret i en analog forstærker blottet for trådløs streaming og digitale indgange, f.eks. USB?

Paradokset er, at denne enkle, kompakte og næsten undseelige boks er helt ny. Den er ikke lavet i 90’erne, men mangler alligevel meget af, hvad mange forbinder med moderne forstærkere.

Rega Brio er dog stadig en interessant forstærker. I hvert fald for dem, der ikke har brug for streaming eller digitalindgange. Og de findes. Hvis man vil have streaming, kan man altid plugge en Chromecast Audio i bagpå.

Den integrerede forstærker er velegnet til dem, der gerne vil opgradere anlægget, men ikke vil bruge penge på noget stort, dyrt og kompliceret. Tilføj et par KEF LS50-højttalere eller tilsvarende, sæt en pladespiller eller andre lydkilder i, og du har et kompakt anlæg, der kan holde i mange år.

Fullpakket med oppdatert teknologi.

Et vellydende anlæg, må jeg tilføje. Forstærkeren erstatter Brio-R, som vi testede for længe siden, og er en væsentligt opgraderet udgave af denne.

Kabinettet ser langt mere moderne ud. Fodaftrykket er beskedent, men forstærkeren leverer alligevel 50 watt effekt i hver kanal. Indeni er kredsløb, strømforsyning og komponenter forbedret, og kølingen gjort mere effektiv. Så man kan hente mere spidseffekt ud af transistorerne.

Strømforsyningen har fået større kraftreserver og er hurtigere til at levere strøm, når det kræves. Også mere strøm. Bedre komponenter har dæmpet forvrængningen og reduceret støjen, og Rega mener, at den vil opleves som kraftigere og mere potent end forgængeren.

Det gør den i stand til at drive et større udvalg af højttalere. De relativt tungtdrevne Piega Premium 1.2 var f.eks. ikke noget problem for Brio-forstærkeren.

Beskedent udstyret

I denne klasse er der en del konkurrenter, såsom Cambridge CXA60, men min erfaring er, at tilsvarende kvalitet fra f.eks. Rotel, Hegel eller Marantz koster mere.

Hegel H80 er vores reference i prisklassen under 10.000 kroner, og digitalindgangene inkluderer her en USB-port. Ud over analoge indgange.

Med Rega Brio får man fire line-indgange til analoge lydkilder. En af dem kan bruges til den nævnte Chromecast Audio, hvis man vil have streaming. Eller til en separat digitalkonverter (DAC), f.eks. Regas egen, eller Auralic Aries Mini for dem, der gerne vil kombinere USB-DAC og streaming.

En knap til valg af kilde, on/off-knap, et blankt volumenhjul samt hovedtelefonudgang er det eneste, der ses på forsiden. Ud over en række tal, hvor rødt lys markerer den valgte indgang. En relativt kedelig fjernbetjening medfølger, og den kan også styre en Rega cd-afspiller og DAC.

Pladespillerindgang

Brio-forstærkeren har selvfølgelig indgang til pladespiller. Rega er trods alt bedst kendt for deres pladespillere, og en Rega Planar 1 eller 2 vil passe fint sammen med den kompakte forstærker.

Pladespillerindgangen er tilpasset MM-pickupper, som er det mest almindelige på pladespillere i denne prisklasse. MM-indgangen er skærmet for at holde interferens ude, og den støjer heller ikke, når man vælger indgang 1 (for Phono) på forstærkeren. Bare husk at sætte jordkablet fra pladespilleren i stikket på undersiden af forstærkeren.

Fem lydinnganger, en av dem for platespiller.

Levende og medrivende

Kun fire takter af Keith Jarretts Köln-koncert tog det, før jeg indså, at det her var en markant forbedring i forhold til forgængeren. Den nye Brio lyder friskere og bedre fokuseret. Lydbilledet er mere velordnet og har mere dynamisk kontrast. Samtidig er den ikke ulden eller dæmpet; klarheden og dybden i lydbilledet skaber tværtimod en meget fremadlænet og sprudlende præsentation af musikken.

Den skovler rigeligt med dybbas ud, og kontrollen i bassen glipper kun, når man skruer voldsomt op. Sammenlignet med Hegel H80 er forskellen ikke stor; det er f.eks. umuligt at høre, hvilken af de to der er kraftigst.

The Weeknd og Daft Punks “I Feel It Coming” ruller ud af højttalerne og lyder så levende, at man sidder som en anden idiot og vugger i takt til musikken. Endda midt på dagen. Sagt på en anden måde: Musikken lever og lyder medrivende som bare pokker, også fra pladespillerindgangen. Som ikke plejer at være noget, Rega bare smider ind i deres forstærkere.

Instrumenterne ikke helt så skarpt gengivet som med Hegel H80, men klangen i Rega-forstærkeren er lidt varmere. Eller tilgivende, om man vil. Det gør den nem at holde af, selv når indspilningskvaliteten ikke er verdens bedste. F.eks. når man bruger Spotify eller et musikbibliotek med MP3-filer som kilde.

Den lige så kompakte (og billigere) NAD D3020 lyder mere gråt og ikke nær så potent. Den mangler fuldstændig Brio-forstærkerens klangfarver og legelyst, og er et godt eksempel på, hvorfor det kan betale sig at betale mere.

Vi skal heller ikke glemme hovedtelefonudgangen. Den er tilpasset et bredt udvalg af hovedtelefoner og egner sig godt til entusiaster, der lytter så meget med hørebøffer, at de har bekostet en ekstra god model.

Konklusion

Okay, den har hverken streaming eller DAC, men bortset fra det er Rega Brio den bedste og mest vellydende integrerede forstærker til under 10.000 kroner hidtil. Den er perfekt i omgivelser, hvor man ikke vil afsætte en masse plads til anlægget, men heller ikke gå på kompromis med lydkvaliteten.

For dem, der ikke har brug for streaming, bør Brio være et oplagt valg, og dem, der har brug for det, kan altid tilslutte en streaming-receiver.

quote

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Denon PMA-A110

  Vejl.pris 25999 kr Jubilæumsforstærker med klassiske dyder

  Rega io

  Vejl.pris 3995 kr Miniforstærker med maksimumlyd

  Electrocompaniet ECI 6DX MKII

  Vejl.pris 41995 kr Analog forstærker med digitale tricks

  Pro-Ject X2

  Vejl.pris 8990 kr Analog vinylvinder
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!