Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Gold Note DS-10 Evo

Karismatisk italiener

Når den er bedst, er Gold Note DS-10 Evo helt fantastisk. Men den er også for dem med en særlig interesse.

Skrevet af / 09/04/2024 - 12:05
Gold Note DS-10 Evo
Geir Gråbein Nordby

Det italienske firma Gold Note er anerkendt for sin passion for håndværk og sans for smukt industrielt design. DS-10 Evo er ingen undtagelse. Med et stilfuldt kabinet i guldfarvet aluminium (fås også i sort eller sølv) og smukke detaljer som diagonale køleåbninger, kombineret med en solid vægt, er der ingen tvivl om, at dette er et kvalitetsprodukt.

Indeni finder vi en populær AKM DAC-chip (AK4493), som understøtter langt de fleste højopløsningsformater, herunder MQA, DSD512 og PCM op til 32-bit/768 kHz. Så der er fuldblods understøttelse af alt, hvad du byder den.

De understøttede streamingtjenester omfatter Spotify Connect, Tidal Connect og Deezer samt internetradio med vTuner. Og så er der AirPlay, som for Apple-brugere fungerer med alt andet. Streameren er også Roon Ready-certificeret. Det eneste, der ser ud til at mangle, er Chromecast-understøttelse.

Gold Note_DS-10 EVO gold front
(Foto: Gold Note)

Brugervenlighed

Designet er lige så kompakt, som det er elegant, med en elegant drejeknap, der styrer næsten alt. Skærmen viser input, filtype og opløsning, med lydniveauets ekstra store skrifttype i midten. Jeg savner grafik på afspillet musik, som i stedet vises i app’en.

Streameren fungerer godt sammen med Roon. Men når den er i standby, kan den ikke vækkes via netværket. I stedet skal den tændes manuelt med fjernbetjeningen eller på frontpanelet, før man kan bruge netværksfunktionerne. Den går heller ikke automatisk til netværksindgangen, hvis du begynder at afspille via Roon på din computer.

Jeg må også indrømme, at jeg ikke er så begejstret for universalhjulet, som skal kunne det hele. Det er nemt at dreje og trykke ind i den forkerte funktion og undermenu. Jeg foretrækker fjernbetjeningen, selv om den er lidt for retningsbestemt.

Gold Note DS-10 Evo & PSU-10 EVO rear
USB-DAC-inngang, coax, to optiske samt en AES/EBU sitter på baksiden. Det samme gjør en USB-A-inngang for avspilling av musikkfiler på harddisk. Både balansert og ubalansert analogutgang kompletterer det hele. Her koblet til den eksterne strømforsyningen PSU-10 Evo (under). Foto: Geir Gråbein Nordby

Lyden af Gold Note DS-10 Evo

Der, hvor DS-10 Evo leverer varen, er i den rene og skære musikgengivelse. Uanset om du bruger den integrerede streamingfunktion via Wi-Fi eller et kablet netværk, eller foretrækker at bruge produktet som en ekstern DAC, tilbyder Gold Note en åben, dynamisk og engagerende musikoplevelse.

Opløsningen er imponerende god, og mit vanedannende Thomas Dybdahl-album Teenage Astronauts har en vidunderlig åben, varm og luftig lyd. Med Dybdahls ømme stemme indrammet af et orkester og den usædvanligt vellydende guitar spillet gennem verdens måske bedste guitarmikrofon (Neumann U67), er det rent guld, der kommer ud af mine lidt aldrende Gallo Reference 3.5-højttalere.

Læs også Musikstreameren gør alle fordomme til skamme Eversolo DMP-A6 Master Edition lyder fantastisk og er mere brugervenlig end de fleste. Den er fantastisk!

Det lyder endnu bedre i testlokalet, hvor Mola Mola Perca effektforstærkeren drives direkte fra DS-10 Evo’s forforstærkerudgang, og hvor de enorme og fantastiske Bowers & Wilkins 802 D4 fylder lokalet med lyd.

Selvom Gold Note-streameren på ingen måde er gratis, er prisen ikke noget i sammenligning med noget af det udstyr, den har været sat op imod. Den klarer fint at grave detaljer frem i lydbilledet og adskille instrumenter fra hinanden på en måde, der burde få selv de mest garvede hi-fi-entusiaster til at spidse ører.

Jeg har ikke testet med DSD-filer, men med højopløst PCM fra 2L (Tuvayhun) løftes lyden endnu mere i forhold til CD-kvalitet. Med andre ord er dette en streamer i referencekvalitet, som får det bedste frem i dine yndlingsnumre.

Gold Note PSU-10 EVO
Strømforsyningen PSU-10 Evo løfter lydkvaliteten. Foto: Gold Note

Ekstern strømforsyning

Hvis du også investerer i den eksterne strømforsyning PSU-10 EVO, er belønningen endnu større raffinement og et mere fokuseret lydbillede. Forskellene er ikke øjeblikkelige, men mærkbare. Så meget, at det er ærgerligt at gå tilbage igen. Det gode er, at du ikke behøver at købe strømforsyningen samtidig, men at du kan opgradere på et senere tidspunkt.

Gold Note_DS-10 EVO silver Gold Note_DS-10 EVO black Gold Note_DS-10 EVO gold
<
>
(Foto: Gold Note)

Konklusion

Gold Note DS-10 EVO er en fremragende musikstreamer, og den understøtter stort set alt, hvad du har brug for af streamingtjenester og forbindelser. Du har ikke rigtig brug for en forforstærker med denne. Hvis du har brug for en analog indgang, koster det ekstra.

Brugeroplevelsen er dog ikke så strømlinet som hos nogle af konkurrenterne. Operativsystemet og app’en er ikke helt så stabile som referencerne fra Auralic og Naim, og der er af og til fejl.

DS-10 EVO er en streamer for entusiaster, der sætter lydkvalitet over alt andet. Få konkurrenter i samme prisklasse kan matche italienerens evne til at fremtrylle den magiske kombination af varme, detaljer og musikalitet. DS-10 Evo har virkelig sjæl. Men hvis du er på udkig efter en streamer, der kan bruges af hele familien, ville jeg vælge noget andet.

Karakter
Gold Note DS-10 Evo
Premium

Lyd & Billede mener

Fantastisk lydkvalitet, især med ekstern PSU. Understøtter alle relevante formater, selv de mest højopløste. Stilfuldt design og god byggekvalitet trækker op. Lidt klodset brugergrænseflade centreret omkring et enkelt roterende hjul. Ingen touchskærm. Kan ikke vækkes via netværk, skal tændes manuelt.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Kompakt sportscoupé

Klasse D lyder som klasse A

Ekstremt vellydende (og lidt underlig) musikstreamer

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Bedst uden eget phonotrin

Kompaktanlægget som har alt

Et usædvanligt godt køb

Scroll to Top