Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Goldmund sigter mod stjernerne med Telos 690-forstærkeren

Den schweiziske high-end-producent Goldmund har med den integrerede Telos 690 endnu en gang sat sig for at chokere og forbløffe verdens hi-fi-entusiaster.

Skrevet af / 09/04/2024 - 18:00
Goldmund sigter mod stjernerne med Telos 690-forstærkeren

Vi gætter på, at du vil opleve to ting med denne forstærker: At den leverer en lydoplevelse af højeste kaliber. Og at den gør et solidt indhug i din bankkonto. Medmindre du har vundet i Eurolotto. Men hvis man sammenligner den med mono-effektforstærkeren Telos 8800, er Telos 690 selvfølgelig ikke så pebret endda. Storebror koster nemlig tæt på 2,5 millioner kroner – pr. styk!

Alligevel er det forventeligt, at prisskiltet på Telos 690 vil få selv den smarteste gulddreng til at gøre store øjne. Til prisen hævder Goldmund, at Telos 690 “sætter en ny standard for high-end lydoplevelser”. En sådan påstand skaber naturligvis skyhøje forventninger.

Foto: Goldmund

Heftig ydelse

Under motorhjelmen finder vi en dobbelt 350 VA-strømforsyning og en kondensatorbank af bibelske proportioner – eller 46.000 µF, hvis man vil have tal på. Goldmund lover dynamik og klarhed af en anden verden. Og med en udgangseffekt, der kan vække de døde, burde Telos 690 være i stand til at få selv de mest krævende højttalere til at yde deres absolut ypperste.

Goldmund Telos-690 rear
Foto: Goldmund
Læs også Hvis du ikke har råd til de store Goldmund Intet fra schweiziske Goldmund er billigt, men kompakthøjttaleren Melos er trods alt lidt mindre dyr end øvrige.

Digitale tilslutninger

Telos 690 er desuden spækket med tilslutningsmuligheder. USB Audio Class 2.0, optisk Toslink og digital koaksial er alle på plads. Og med understøttelse af højopløste lydformater op til 32 bit / 384 kHz og DSD128 vil selv den mest teknofile have meget lidt at klage over. Okay, så går den ikke op til 768 kHz, men who cares.

Goldmund beskriver Telos 690 som et mesterværk af ingeniørkunst. Med et chassis, der er stærkt nok til at modstå en lille eksplosion, og et paneldesign, der lover at dæmpe selv den mindste antydning af uønsket resonans, skulle denne forstærker levere en lydgengivelse så ren som uberørt sne.

Foto: Goldmund

Goldmund Telos 690: Pris og tilgængelighed

Og så er der lige prisen. For selv om du kan få næsten ti 690-forstærkere for prisen på én 8800-monoforstærker, vil du se din bankkonto skrumpe med i nabolaget af 270.000 kroner, hvis du rent faktisk køber den. Det er i hvert fald, hvad vi har regnet os frem til, baseret på de 36.250 euro.

Læs også Goldmund-forstærker er verdens vildeste Om ikke andet er det helt sikkert verdens dyreste.

For de udvalgte få, der både har midlerne til og ønsket om at eje dette prægtige bæst, kan Telos 690 være deres endelige destination på vejen til audiofil nirvana. Lad os dog ikke glemme, at Telos 8800 og forforstærkeren Mimesis Signature også findes …

Mere info: goldmund.com

Goldmund Telos-690 Goldmund Telos-690 det Goldmund Telos-690 feet
<
>
Foto: Goldmund
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Revuelto får bedre lyd

Streamer og streamingforstærkere fra Arcam

Guitarformet kendis-pladespiller

Heftig mono-topmodel fra Mola Mola

Dansk debut i særklasse

Nu har de lavet en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbage

Den så vi ikke komme

Polsk hi-fi er en ting

Denne har du næppe set før

Specialmodel i Lamborghini-farver

Scroll to Top