Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CXA81 Mk II: Cambridge opgraderer forstærkeren

Den nye CXA81 Mk II fra Cambridge Audio erstatter både CXA81 og dens lillebror CXA61. Vi loves bedre ydelser på alle områder.

Skrevet af / 16/04/2024 - 15:07
CXA81 Mk II: Cambridge opgraderer forstærkeren

Den nye forstærker har samme dimensioner og minimalistiske design som sin forgænger, i stedet har Cambridge Audio fokuseret på at opgradere de indvendige komponenter og kredsløb. Hjertet i opgraderingen er en ny DAC-chip, en ESS ES9018K2M SABRE32, som håndterer op til 32-bit / 384kHz og DSD256-filer. Den skal sikre ” enestående lydmæssig opløsning” fra digitale kilder.

Derudover har Cambridge Audio brugt nye premium-komponenter i forstærkerkredsløbene, så deres ingeniører har kunnet “finjustere og perfektionere” lyden. Målet har været at forbedre dybde, følsomhed og stereoperspektiv ved at bruge komponenter af højere kvalitet i signalvejen.

Cambridge Audio CXA81 MkII angle
Foto: Cambridge Audio

Cambridge Audio lover “endnu større klarhed og musikalitet” i den opdaterede forstærker. Desværre nåede vi aldrig at teste dens forgængere, selv om CXA81 oprindelig skulle have været med i en gruppetest af streamingforstærkere for to år siden. Vi endte med at tage den ud, da den havde Bluetooth som eneste streamingmetode, mens de andre havde Wi-Fi og/eller Ethernet og dermed kunne streame musik ukomprimeret.

Vi har dog været glade for de fleste produkter fra Cambridge Audio, inklusive den dyrere streamingforstærker Evo 150.

Cambridge Audio CXA81 MkII rear
Foto: Cambridge Audio

Samme funktioner

Heller ikke Mk II-versionen får andet end Bluetooth-streaming, for CXA81 MK II har præcis de samme funktioner som sin forgænger. Heldigvis er der masser af digitale tilslutningsmuligheder, heriblandt en asynkron USB-B DAC-indgang, som håndterer de højeste filopløsninger.

De analoge indgange omfatter både ubalancerede RCA-stik og et par balancerede XLR-stik. Med dobbelte højttalerterminaler kan forstærkeren drive to par højttalere, hvis man ønsker det.

Læs også Den bedste trådløse pladespiller En vellydende pladespiller behøver ikke at være kompliceret at have med at gøre. Mød en trådløs pladespiller, som alle kan bruge.

2 x 80 watt

Som hidtil leverer CXA81 Mk II 2 x 80 watt i 8 ohm fra sin klasse A/B-forstærker. Bluetooth-forbindelsen understøtter aptX HD-codec for bedre lyd, og forstærkeren har både forforstærker- og subwooferudgang. En 3,5 mm hovedtelefonudgang pryder frontpanelet, lige ved siden af et identisk display/betjeningspanel som på den tidligere model.

Mangelen på væsentlige visuelle eller eksterne opdateringer kan skuffe nogle, men det ser jo allerede godt ud. Den virkelige forskel skal findes i lydkvaliteten.

Cambridge Audio CXA81 MkII SPREAD
Foto: Cambridge Audio

Cambridge Audio CX81 Mk II: Pris og tilgængelighed

CXA81 Mk II kommer på markedet i maj til en pris på 1.199 euro.

Dansk distributør: AV Industry 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Revuelto får bedre lyd

Streamer og streamingforstærkere fra Arcam

Guitarformet kendis-pladespiller

Heftig mono-topmodel fra Mola Mola

Dansk debut i særklasse

Nu har de lavet en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbage

Den så vi ikke komme

Polsk hi-fi er en ting

Denne har du næppe set før

Specialmodel i Lamborghini-farver

Scroll to Top