Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Samsung HW-Q995C

Biografkongen!

Når det handler om at levere fordybende filmlyd, er Samsungs topmodel HW-Q995C det rigtige værktøj til opgaven.

Skrevet af / 19/09/2023 - 09:05
Samsung HW-Q995C
Audun Hage

Der er høje forventninger, når vi får en ny Samsung soundbar på testbænken. Det gælder især for topmodellen i 900-serien, som har imponeret med kraftfuld biograflyd gennem flere generationer. Den seneste tilføjelse er HW-Q995C, som er efterfølgeren til testvinderen HW-Q995B fra 2022.

2023-modellen bruger den samme højttalerkonfiguration med 11.1.4-kanaler, og det grundlæggende koncept er meget lig forgængeren. Her får du en altomfattende løsning med både subwoofer og surroundhøjttalere inkluderet i kassen.

Samsung HW-Q995C består af soundbar, subwoofer og to surround baghøjttalere. (Foto: Samsung)

Samsung HW-Q995C

HW-Q995C er med sine 123 centimeter et af de største soundbars i testen. Med et “kantet” design i perforerede metalgitre er det ikke nødvendigvis det mest øjenvenlige, selvom denne model har fået en lidt lysere grå tone end sin forgænger. Vi savner stadig stofbetrækket fra de lidt ældre generationer, som Samsung nok har droppet for at holde prisen nede. De trådløse baghøjttalere og subwooferen med Acoustic Lens-cover foran basenheden er også de samme som på 2022-modellen.

(Foto: Samsung)

Opsætning og brugervenlighed

HW-Q995 er spækket med funktioner, herunder en indbygget SmartThings Hub, som gør det muligt for soundbaren at arbejde sammen med og styre forskellige enheder i dit smart home. Den har også opdateret Q Symphony-lydbehandling, der fungerer sammen med nyere Samsung-TV’er.

Når du sætter soundbaren op for første gang, anbefales det at downloade Samsung SmartThings-appen. Det gør det nemt at tilslutte soundbaren til Wi-Fi-netværket og giver desuden mulighed for mere avancerede indstillinger og funktioner. Opsætningen gik glat, og soundbaren fik hurtigt forbindelse til de ekstra højttalere i rummet.

Samsung-soundbaren er udstyret med HDMI eARC-udgang med lydretur, så det kan modtage lydsignaler i høj opløsning. Derudover har det to ekstra HDMI-indgange, hvor du kan tilslutte yderligere A/V-kilder. Det kan dog stadig ikke overføre videosignaler ved 4K/120 Hz og VRR, så spilkonsoller og lignende tilsluttes bedst direkte til TV’et.

Samsung-modellen giver os mulighed for at overføre Dolby Atmos-signaler fra TV til soundbar via Wi-Fi (bemærk, kræver kompatibelt Samsung TV), så i teorien kan vi droppe HDMI-kablet. Wi-Fi-overførslen bruger dog den komprimerede Dolby Digital+-standard, så for at få den bedst mulige lyd anbefales det stadig at bruge HDMI eARC-stikket.

Ellers understøtter Samsung-soundbaren Bluetooth, Airplay 2 og Spotify Connect, så der er masser af trådløse tilslutningsmuligheder.

Der findes pænere og smukkere soundbars derude, men Samsung leverer et imponerende stort og tredimensionelt surround sound-billede.

Lydkvalitet

Det var med en vis forventning, at vi trykkede på play med Samsung-soundbaren tilsluttet, men heldigvis blev vi ikke skuffede: HW-Q995C tegner et massivt, stort og bredt filmlydbillede, der trækker os ind i handlingen på Mission Impossible: Fallout.

HW-Q995C leverer en sprød og klar stemmegengivelse, godt akkompagneret af filmmusikken fra surroundkanalerne. Her kommer vi endnu tættere på Tom Cruise og hans bande, end vi gør med nogen af de andre soundbars i testen! Og når skudscenerne går i gang, spiller Samsung med musklerne med imponerende kraft fra alle kanaler, inklusive en buldrende, men slagkraftig subwoofer.

Der er noget ved lyden fra Samsungs setup, som straks får biograffornemmelsen til at snige sig ind på os, øger vores indlevelse og får os til at glemme omverdenen for en stund. Rumlyden er imponerende, og vi forbinder den straks med store filmoplevelser på biograflærredet. I den henseende minder HW-Q995C meget om sidste års model, men det er egentlig kun en god ting.

Samsung-systemet fungerer også godt med musik, selvom det ikke er soundbarens stærkeste side. Stemmer lyder store og klare, og pop-, rock- og RnB-musik lyder underholdende takket være det store og fyldige lydbillede. Når det er sagt, bemærker vi, at timingen i basområdet kunne være endnu bedre.

Subwooferen leverer en basgengivelse, der er massiv og dyb, men den ser ud til at være mere gearet til film og dybe basseffekter end til at være så følsom og detaljeret som muligt til musik. Det er mærkbart, at Sonys subwoofer er lidt mere taktfuld og præcis i sine anslag, især på basguitar og kontrabas.

(Foto: Samsung)

Hvem egner den sig bedst til?

Samsung HW-W995C er en stor og kraftfuld soundbar til dem, der ønsker høj ydeevne for pengene og har plads til det. Denne soundbar er lavet til at matche et stort billede! Hvis du tilslutter HW-Q995B til et kompatibelt Samsung TV, kan du også drage fordel af Q Symphony-funktionen, som bruger TV’ets indbyggede højttalere til at interagere med soundbaren.

Læs også Samsung TQ98Q80C: King size TV! De, der har plads og penge til dette monster af et TV, kan se frem til en ekstraordinær filmoplevelse! Men i kulissen lurer en kinesisk konkurrent.

Konklusion

HW-Q995C slutter sig til rækken af gode soundbars fra Samsung, som vi har testet i de senere år. Topmodellen er stor, kantet og måske ikke særlig køn at se på – men dette er en soundbar med seriøse biografambitioner!

Samsungs soundbar leverer et imponerende realistisk, stort og nærværende lydbillede til både film- og TV-lyd, og den fungerer også godt til musik. I betragtning af hvad du får for pengene – soundbar, subwoofer og baghøjttalere i ét – kan HW-Q995C betragtes som et godt køb og en velfortjent testvinder.

Karakter
Samsung HW-Q995C
Premium

Lyd & Billede mener

Samsung HW-Q995C er en kraftfuld soundbar, der leverer et stort, præcist og engagerende lydbillede med fyldigt lydtryk og dyb bas. Samsung-soundbaren er ikke særlig køn at se på med sit kantede udseende. Optager relativt meget plads på TV-bænken.

Også i denne test:

5 førsteklasses soundbars - efteråret 2023

Loewe klang bar3 mr

Imponerende bas!

Testens "wild card" er denne soundbar fra Loewe, som leverer en imponerende fyldig lyd. Med klang bar3 kan du faktisk overleve uden en subwoofer.

Loewe klang bar3 mr har et meget stort, bredt og fyldigt surround sound-billede, selv uden ekstra subwoofer og baghøjttalere. En kompakt og kraftfuld soundbar-løsning.
Loewe-soundbaren må klare sig uden topmonterede højdekanaler.
Læs hele testen

Sony HT-A5000

Sony leverer varen

Sony HT-A5000 er en strålende, velspillende og brugervenlig soundbar med en bred vifte af funktioner.

Sony HT-A5000 producerer et stort og klart lydbillede med en overbevisende surroundeffekt, og den kan spille højt uden problemer.
Det industrielle look er måske ikke det mest stuevenlige.
Læs hele testen

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini

Sennheiser har krympet baren

Den kompakte Ambeo Soundbar Mini passer elegant ind overalt, men kvaliteten er stadig i højsædet.

Meget naturlig og klar lyd. Automatisk rumkalibrering.
Atmos er kun softwarestyret, uden tophøjttalere. Kan ikke udvides med baghøjttalere. Forsigtig dynamik.
Læs hele testen

Yamaha True X 50A (SR-X50A)

Godkendt

Yamahas soundbar er en fryd for øjet og lyder helt fint.

Flot udseende, nem at bruge, diskret og enkel.
Intet display. Mangler engagement og dynamik.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Familiefejde i B&W

Træd ind i filmen med Dolby Atmos!

Fantastisk lyd fra en standerhøjttaler

Fornem højttalerteknologi på budget

Vægpryd med lyd

Garanti for god stemning til sommerfesterne

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Scroll to Top