Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Loewe klang bar3 mr

Imponerende bas!

Testens "wild card" er denne soundbar fra Loewe, som leverer en imponerende fyldig lyd. Med klang bar3 kan du faktisk overleve uden en subwoofer.

Skrevet af / 19/09/2023 - 09:05
Loewe klang bar3 mr
Audun Hage

Den tyske TV-producent Loewe har været på sidelinjen i et stykke tid, men i år gør fabrikken i Kronach comeback for at markere sit 100-års jubilæum med en række overdådige TV- og audioprodukter. Et af disse er klang bar3, det midterste af tre Loewe soundbars.

Læs også Luksuriøst OLED-TV fra Loewe Loewe iconic er et af de smukkeste TV'er, vi har set, før vi overhovedet har tændt det.

Loewe klang bar3 mr

Klang bar3 er blandt de mere kompakte i testen. Indtrykket af kvalitet er positivt, og når vi kigger nærmere på soundbaren, kan vi se, at den har to topmonterede højttalere ud over de frontmonterede. Højdekanaler til Atmos, tænker du sikkert. Men nej, det er faktisk basenheder!

Loewe-soundbaren er en ret konventionel 3.1-soundbar. Den understøtter både Dolby Atmos og DTS:X, men i forhold til lydbehandling og uden dedikerede tophøjttalere. I stedet har Loewe valgt at montere to dedikerede basenheder på toppen og i alt syv frontenheder, der deler opgaven med at gengive venstre, højre og midterste kanal.

Loewe hævder, at den ekstra basløsning betyder, at klang bar3 fint kan klare sig uden en ekstern subwoofer. Vi tog dem på ordet og valgte at teste denne model helt standalone, som den kommer i kassen. Men dem, der vil have 5.1 surround, kan udvide med separate baghøjttalere, subwoofer og endda ekstra fronthøjttalere.

(Foto: Loewe)

Opsætning og brugervenlighed

Loewe klang bar3 er nem at sætte op via myLoewe-appen, som guider os gennem den indledende opsætning. Denne app kan også bruges som guide, når du vil tilføje baghøjttalere og subwoofer til systemet. Ellers er betjeningen smertefri via den medfølgende fjernbetjening eller med TV’ets fjernbetjening.

Soundbaren leveres med tre HDMI-tilslutninger, hvoraf den ene understøtter eARC-lydretur direkte fra TV’et. De to ekstra indgange kan bruges til eksterne videokilder, hvorefter videosignalerne sendes videre til TV-skærmen.

De trådløse muligheder omfatter Airplay 2, Bluetooth og Chromecast samt Spotify. Men klang bar3 har også DTS Play-fi, med mulighed for at udvide med flere trådløse højttalere.

Klang bar3 har gode tilslutningsmuligheder, herunder ekstra linjeudgange til surround, som du kan tilslutte direkte til en forstærker eller aktive højttalere, hvis du ønsker det. Smart og originalt. (Foto: Loewe)

Lydkvalitet

Loewe er ikke den første producent, der praler med, at deres højttaler kan klare sig uden ekstra hjælp til bassen, men her er der faktisk noget om snakken: Loewe klang bar3 serverer en stor, kraftfuld lydgengivelse, når Mission Impossible: Fallout ruller hen over skærmen.

Stemmegengivelsen er stærk og klar og lyder mere behagelig og naturlig end den lidt spidse dialog fra Yamaha. Lydbilledet er stort og bredt med en tyngde i bastonerne, som straks får os til at nikke anerkendende.

– Bassen her er fremragende og fyldig i forhold til sin størrelse, bemærker Audun. Geir er enig: – Der er faktisk en anstændig basgengivelse her, selv uden en subwoofer.
Selvfølgelig er bassen fra Loewe ikke dyb eller kraftig nok til virkelig at ryste gulvbrædderne, som en subwoofer kan. Men kvaliteten af det hørbare basområde er god, med fin fylde til både musik og lydeffekter. Vi kan også skrue op for volumen til et “underholdende” niveau, uden at højttalerne lyder pressede.

Klang bar 3 har en jævn og fin tonal balance, som også gør et godt stykke arbejde med musik. Stereolydbilledet er bredt og detaljeret, selvom det er mærkbart, at nogle konkurrenter – især Sony, har endnu flere detaljer og luft i toppen.

Loewe giver også en god illusion af surroundlyd fra siderne, men når det kommer til lyd bagfra og ovenfra, lyder det ikke så overbevisende. Klang bar3 kan ikke helt matche surroundlyden fra Sennheiser Ambeo, og slet ikke konkurrenterne fra Sony og Samsung, som selvfølgelig har ekstra surroundhøjttalere.

Du kan selvfølgelig også vælge at opgradere Loewe-soundbaren, og med et sæt baghøjttalere fra Klang-serien opnår du garanteret en endnu mere sammenhængende lyd. Der er også en subwoofer til rådighed for dem, der ønsker en kraftigere og dybere bas. Men det vil også gøre systemet en hel del dyrere.

Klang bar3 kan også indgå i et større 5.1 system med højttalerne i Klang-familien. (Foto: Loewe)

Hvem passer den til?

Klang bar3 henvender sig til dem, der allerede ejer et Loewe-TV og ønsker en stilfuld lydløsning. Den er også inkluderet i pakken, når du vælger et Loewe iconic TV. Designmæssigt passer den godt til producentens egne TV-modeller, og den kan også indgå i større Loewe-surround- og multirumsopsætninger.

Når det er sagt, vil den også fungere godt med andre TV-mærker, og for dem, der ønsker en fritstående soundbar med fyldig lyd, og som af forskellige grunde ikke ønsker en separat subwoofer.

(Foto: Loewe)

Konklusion

Vi var lidt bekymrede for, hvordan den kompakte Loewe-soundbar ville klare sig lydmæssigt, men vi blev faktisk positivt overraskede. Klang bar3 leverer en overbevisende lydgengivelse. Prisen kan virke lidt høj for en soundbar uden ekstra højttalere eller subwoofer, men Klang bar3 leverer et stort og bredt lydbillede og en bas, der er imponerende i forhold til dens størrelse. Den er ideel til Loewe TV-ejere, men andre bør også lægge øre til denne tyske højttaler.

Karakter
Loewe klang bar3 mr
Premium

Lyd & Billede mener

Loewe klang bar3 mr har et meget stort, bredt og fyldigt surround sound-billede, selv uden ekstra subwoofer og baghøjttalere. En kompakt og kraftfuld soundbar-løsning. Loewe-soundbaren må klare sig uden topmonterede højdekanaler.

Også i denne test:

5 førsteklasses soundbars - efteråret 2023

Samsung HW-Q995C

Biografkongen!

Når det handler om at levere fordybende filmlyd, er Samsungs topmodel HW-Q995C det rigtige værktøj til opgaven.

Samsung HW-Q995C er en kraftfuld soundbar, der leverer et stort, præcist og engagerende lydbillede med fyldigt lydtryk og dyb bas.
Samsung-soundbaren er ikke særlig køn at se på med sit kantede udseende. Optager relativt meget plads på TV-bænken.
Læs hele testen

Sony HT-A5000

Sony leverer varen

Sony HT-A5000 er en strålende, velspillende og brugervenlig soundbar med en bred vifte af funktioner.

Sony HT-A5000 producerer et stort og klart lydbillede med en overbevisende surroundeffekt, og den kan spille højt uden problemer.
Det industrielle look er måske ikke det mest stuevenlige.
Læs hele testen

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini

Sennheiser har krympet baren

Den kompakte Ambeo Soundbar Mini passer elegant ind overalt, men kvaliteten er stadig i højsædet.

Meget naturlig og klar lyd. Automatisk rumkalibrering.
Atmos er kun softwarestyret, uden tophøjttalere. Kan ikke udvides med baghøjttalere. Forsigtig dynamik.
Læs hele testen

Yamaha True X 50A (SR-X50A)

Godkendt

Yamahas soundbar er en fryd for øjet og lyder helt fint.

Flot udseende, nem at bruge, diskret og enkel.
Intet display. Mangler engagement og dynamik.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Groovy lyd til kræsne ører

Soundbar: Sådan får du den bedste TV-lyd

To skridt frem og et tilbage for Move 2

Fantastiske bas-kvaliteter

Koster de ikke mere end det?

Slående forbedring

Lyd & Billede
Scroll to Top