Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: 5 premium soundbars med Dolby Atmos

Stor test af premium soundbars

Køb ikke en soundbar, før du har læst dette! Her er de nyeste og bedste soundboards lige nu, til dig, der vil ha god lyd.

Skrevet af / Opdateret: 06/07/2024 - 09:01 // Først publiceret: 27. juni 2024
5 premium soundbars med Dolby Atmos
Geir Nordby & Audun Hage

Produkter i denne test

Hvis du er en af dem, der er skuffet over lyden i dit nye TV, skal du vide, at du ikke er alene. Faktum er, at de indbyggede TV-højttalere i de fleste tilfælde lyder ret forfærdeligt!

Lydkvaliteten ender alt for ofte med at blive taberen, når TV-producenterne forsøger at få avanceret billedteknologi til at passe ind i en superslank skærm. For at undgå slap og blodfattig lyd er det nødvendigt med kunstigt åndedræt i form af eksterne højttalere.

En soundbar er den nemmeste måde at få bedre TV-lyd på, men de findes i mange forskellige former, størrelser og prisklasser. Derfor er det vigtigt at vælge det rigtige værktøj til opgaven!

Man vælger ikke en lille “flise” til en storskærm, og på samme måde kan en soundbar så bred som en ladeport være overkill, medmindre TV-skærmen og situationen kræver det. Det er vigtigt at vælge en soundbar, der matcher dit TV, både hvad angår størrelse og ydeevne.

(Foto/Illustration: Samsung)

Premium-segmentet

Soundbars er et hurtigt voksende segment, og denne gang ser vi på et bredt udvalg af nye soundbars i premium-klassen. Det er modellerne til dem, der stiller lidt højere krav til lydkvalitet, design og brugeroplevelse. Du har allerede valgt et TV med førsteklasses billedkvalitet og ønsker, at lyden skal matche.

Det er ikke ualmindeligt, at TV-producenter tilbyder soundbars, der passer særligt godt til deres egne skærme, både visuelt og funktionelt. Men uafhængige højttalerproducenter har også meget at byde på i dette stadigt voksende segment.

Læs også 5 tips til bedre soundbar-lyd Har du lige købt dig en ny soundbar? Her er nogle enkle tips, som gør opsætningen til en leg!

Soundbars i premium-klassen på omkring 6-8.000 kroner har en tendens til at have højttalerenheder af højere kvalitet, flere kanaler, mere forstærkereffekt – samt mere avanceret signalbehandling, som kan give en mere komplet surround-oplevelse.

Der er stadig et stykke vej til high-end soundbars, som er endnu mere kompromisløse med hensyn til størrelse, lydtryk, antal højttalerenheder og ikke mindst pris. Men premium soundbars er ofte næsten lige så gode uden at efterlade et lige så stort hul i pengepungen.

lydplanker SPREAD
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Gruppetest af premium soundbars

Soundbarerne i denne klasse har meget til fælles, men de er også ret forskellige. Nogle modeller leveres med en matchende subwoofer og baghøjttalere i en komplet pakke. Andre hævder at de klarer sig helt fint alene uden ekstra højttalere – men giver dig mulighed for at opgradere, hvis du ønsker det. Derfor er vi endt med en ret bred vifte af soundbars i denne runde.

Alle soundbars i vores test har det til fælles, at en subwoofer enten følger med eller kan købes separat. Og da bassen er en vigtig del af lydoplevelsen, anbefaler vi altid at parre soundbaren med en sub. Og hvis du ikke vil have en subwoofer med det samme, er det dejligt at kunne opgradere på et senere tidspunkt.

Hvis du også har plads til baghøjttalere, kan det klart anbefales, da det som regel giver en markant forbedring af surround-effekten og filmoplevelsen. Vi har derfor gjort det til et krav, at de soundbars, hvor dette ikke er inkluderet i kassen, skal kunne opgraderes, hvis og når du ønsker det.

lydplanker subwoofere
En subwoofer giver meget større og bedre bas. (Foto: Geir Gråbein) Nordby

Vi har gjort understøttelse af Dolby Atmos til et krav, da det, når det er bedst, giver en fantastisk rumfornemmelse med både højde og dybde i lydbilledet. Nogle soundbars understøtter også DTS:X, som er et næsten identisk – men ikke kompatibelt – lydformat.

Hvilken premium soundbar leverer den bedste lyd, og hvilken er det bedste køb? Det er tid til at lade filmen begynde!

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkter i denne test

Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100

Sød musik fra Klipsch og Onkyo

Den nye Flexus-serie af soundbars er meget lovende: Flexus Core 200 er ideel til både film og musik.

Klipsch Flexus Core 200 skaber et bredt og detaljeret lydbillede med en imponerende fyldig bas - både med og uden subwoofer.
Surround-effekten er ikke så imponerende og inviterer til, at man supplerer med separate baghøjttalere.
Læs hele testen

Samsung HW-Q810D

Blandt de bedste i klassen

Konkurrenterne får det svært mod Samsungs biografmaskine: HW-Q810D leverer imponerende og overbevisende surroundlyd - selv uden baghøjttalere.

Samsung HW-Q810D leverer et stort og overbevisende lydbillede med imponerende realisme og 3D-effekt. Plus for god surroundlyd uden baghøjttalere.
Det lille infovindue gør det lidt svært at læse statusoplysningerne.
Læs hele testen

Bose Smart Soundbar 600 og Bose Bass Module 500

Kompakt og enkel

Bose Smart Soundbar 600 lover sammen med Bose Bass Module 500-subwooferen stor lyd i et lille format. Er den alt, hvad den lover?

Kompakt og elegant design, klar og detaljeret lyd. Nem opsætning og brugervenlig app.
Begrænset bas fra den lille subwoofer, og den lille soundbar giver kun en ok surround-effekt.
Læs hele testen

Polk Audio Magnifi Max AX SR

Overbevisende surroundlyd

Polk Audio Magnifi Max AX SR leverer en fantastisk hjemmebiografoplevelse med medfølgende baghøjttalere og en kraftig trådløs subwoofer. Men den gør ikke alt lige godt.

Imponerende surroundlyd med de medfølgende baghøjttalere. Kraftfuld og fyldig bas. Nem opsætning og integration.
Bassen er noget kraftig, og integrationen mellem bas og mellemtone er ikke helt problemfri. Fungerer ikke helt så godt uden baghøjttalerne.
Læs hele testen

JBL Bar 800

Stor lyd i et fleksibelt format

JBL Bar 800 leverer en imponerende lydoplevelse med kraftig bas, aftagelige baghøjttalere og nem opsætning.

Kraftfuld og fyldig bas. Fleksible, aftagelige baghøjttalere. Stort og dybt lydbillede. Automatisk kalibrering af højttalerne.
Bassen kan virke "enstonig" i musikken. Lidt tynd dialog. Understøtter ikke DTS.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Familiefejde i B&W

Træd ind i filmen med Dolby Atmos!

Fantastisk lyd fra en standerhøjttaler

Fornem højttalerteknologi på budget

Vægpryd med lyd

Garanti for god stemning til sommerfesterne

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Scroll to Top