Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Bose Smart Soundbar 600 og Bose Bass Module 500

Kompakt og enkel

Bose Smart Soundbar 600 lover sammen med Bose Bass Module 500-subwooferen stor lyd i et lille format. Er den alt, hvad den lover?

Skrevet af / 27/06/2024 - 08:05
Bose Smart Soundbar 600 og Bose Bass Module 500
Geir Gråbein Nordby

Bose Smart Soundbar 600 sammen med Bose Bass Module 500 er en kombination, der lover meget i et kompakt format. Dette system er designet til at levere en fordybende lydoplevelse og skiller sig ud med sin lille størrelse og sit slanke design. Men hvordan fungerer det i det virkelige liv?

Bose Smart Soundbar 600
(Foto: Bose)

Bose Smart Soundbar 600

Bose Smart Soundbar 600 er lille og diskret med en elegant sort finish, der passer ind i de fleste hjem. Den er marginalt større end Sonos Beam, men kompakt nok til ikke at dominere TV-bænken. Bass Module 500 er også kompakt, så den er nem at placere i rummet uden at være til gene. Byggekvaliteten er, som man kan forvente af Bose: solid og godt sammensat.

Det er nemt at tilslutte soundbaren til netværket via app’en, hvor den også parres med subwooferen. Hele processen kan kræve lidt tålmodighed, hvis der er en opdatering. Du kan nemlig ikke komme videre, før den er opdateret, hvilket kan tage over 20 minutter. På den anden side er du altid sikker på, at systemet er opdateret med de nyeste funktioner og forbedringer.

Læs også Større lydbillede end andre soundbars Smart Soundbar 900 er Boses nyeste flagskib med Dolby Atmos-tophøjttalere – og et overraskende stort lydbillede.

Soundbaren forbindes til TV’et via HDMI eARC eller optisk kabel, og subwooferen forbindes trådløst til soundbaren. Når systemet er tilsluttet, er det nemt at gøre det til en del af et Google Home via Chromecast eller Apple HomeKit via AirPlay 2.

Bose Smart Soundbar 600
Det er typisk for soundbars at have en lidt kedelig fjernbetjening. (Foto: Bose)

Lydkvalitet

Lydkvaliteten i Bose Smart Soundbar 600 er imponerende i forhold til dens størrelse. De indbyggede højdekanaler til Dolby Atmos (DTS understøttes ikke) giver en mærkbar surround-effekt. Lydbilledet har ikke samme bredde og dybde som med de større og bredere soundbars, og vi savner også lidt power. Bass Module 500 leverer en solid nok bas, men den kan nogle gange virke lidt begrænset på grund af sin kompakte størrelse.

Bose Bass Module 500
Bass Module 500 er en kompakt subwoofer, der lyder godt i små rum. (Foto: Bose)

Dialoger er på den anden side klar og tydelig, men mangler lidt fylde. Ikke desto mindre vil vi sige, at systemet fungerer godt til både film og musik, omstændighederne taget i betragtning. Dolby Atmos-indhold har et større lydbillede end indhold uden højdekanaler, så der er en vis effekt, om end den er lidt tam i forhold til det bedste.

Til musikafspilning giver Bose Smart Soundbar 600 en god oplevelse, men den mangler noget af den fyldige bas, man får fra større subwoofere. Bass Module 500 gør et godt stykke arbejde med at fylde rummet, men den kan ikke helt matche de dybeste toner fra Samsung, JBL og Klipsch. Alligevel er lyden klar og detaljeret, hvilket gør musikoplevelsen behagelig.

Bose Smart Soundbar 600
(Foto: Bose)

Konklusion

Bose Smart Soundbar 600 og Bose Bass Module 500 er et solidt valg for dem, der vil have et kompakt og stilfuldt lydsystem med gode funktioner og brugervenlighed. Systemet leverer god nok lyd i forhold til sin størrelse, med klar dialog og en anstændig surround-effekt takket være Dolby Atmos. Selv om bassen kan virke lidt begrænset, gør systemet et godt stykke arbejde med at levere en samlet lydoplevelse.

Bose-systemet matcher ikke helt de større systemer i samme prisklasse. Men hvis du har et lille TV-hjørne, men stadig vil have høj kvalitet på begrænset plads, fungerer Bose bedre end de fleste andre systemer i denne størrelse.

Karakter
Bose Smart Soundbar 600 og Bose Bass Module 500
Premium

Lyd & Billede mener

Kompakt og elegant design, klar og detaljeret lyd. Nem opsætning og brugervenlig app. Begrænset bas fra den lille subwoofer, og den lille soundbar giver kun en ok surround-effekt.

Også i denne test:

5 premium soundbars med Dolby Atmos

Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100

Sød musik fra Klipsch og Onkyo

Den nye Flexus-serie af soundbars er meget lovende: Flexus Core 200 er ideel til både film og musik.

Klipsch Flexus Core 200 skaber et bredt og detaljeret lydbillede med en imponerende fyldig bas - både med og uden subwoofer.
Surround-effekten er ikke så imponerende og inviterer til, at man supplerer med separate baghøjttalere.
Læs hele testen

Samsung HW-Q810D

Blandt de bedste i klassen

Konkurrenterne får det svært mod Samsungs biografmaskine: HW-Q810D leverer imponerende og overbevisende surroundlyd - selv uden baghøjttalere.

Samsung HW-Q810D leverer et stort og overbevisende lydbillede med imponerende realisme og 3D-effekt. Plus for god surroundlyd uden baghøjttalere.
Det lille infovindue gør det lidt svært at læse statusoplysningerne.
Læs hele testen

Polk Audio Magnifi Max AX SR

Overbevisende surroundlyd

Polk Audio Magnifi Max AX SR leverer en fantastisk hjemmebiografoplevelse med medfølgende baghøjttalere og en kraftig trådløs subwoofer. Men den gør ikke alt lige godt.

Imponerende surroundlyd med de medfølgende baghøjttalere. Kraftfuld og fyldig bas. Nem opsætning og integration.
Bassen er noget kraftig, og integrationen mellem bas og mellemtone er ikke helt problemfri. Fungerer ikke helt så godt uden baghøjttalerne.
Læs hele testen

JBL Bar 800

Stor lyd i et fleksibelt format

JBL Bar 800 leverer en imponerende lydoplevelse med kraftig bas, aftagelige baghøjttalere og nem opsætning.

Kraftfuld og fyldig bas. Fleksible, aftagelige baghøjttalere. Stort og dybt lydbillede. Automatisk kalibrering af højttalerne.
Bassen kan virke "enstonig" i musikken. Lidt tynd dialog. Understøtter ikke DTS.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Familiefejde i B&W

Træd ind i filmen med Dolby Atmos!

Fantastisk lyd fra en standerhøjttaler

Fornem højttalerteknologi på budget

Vægpryd med lyd

Garanti for god stemning til sommerfesterne

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Scroll to Top