Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: JBL Bar 800

Stor lyd i et fleksibelt format

JBL Bar 800 leverer en imponerende lydoplevelse med kraftig bas, aftagelige baghøjttalere og nem opsætning.

Skrevet af / 27/06/2024 - 08:05
JBL Bar 800
Geir Gråbein Nordby

JBL Bar 800 er en soundbar fuld af fleksibilitet med aftagelige baghøjttalere og en kraftig 10″ trådløs subwoofer. Det faktum, at du kan få et bredt stereolydbillede med baghøjttalerne docket på soundbaren, eller endnu mere imponerende surroundlyd med de samme højttalere placeret bag siddepositionen, bør gøre denne soundbar til et attraktivt valg, uanset om du elsker film eller musik.

JBL Bar 800 display
(Foto: JBL)

JBL Bar 800

Soundbaren fra JBL fås kun i sort, og vi må sige, at der ikke er sket meget på designfronten de seneste år. Den ligner en normal, sort soundbar. Byggekvaliteten virker dog solid med en metalgrill foran et kabinet af hård plast.

En af de unikke funktioner ved JBL Bar 800 er de aftagelige baghøjttalere, som kan sættes på siderne af soundbaren, når de ikke er i brug. Når højttalerne er taget af soundbaren, kan siderne dækkes med nogle medfølgende covers, som tager sig godt ud hvis du planlægger at have højttalerne placeret bagude på fuld tid.

Læs også Storslået biograflyd til prisen JBL Bar 1300 er den billigste soundbar i testen, men det forhindrer den ikke i at levere særdeles potent og hårdtslående hjemmebiograf-lyd.

Opsætningen af JBL Bar 800 er enkel og brugervenlig. Soundbaren forbindes til TV’et via HDMI eARC eller optisk kabel, og den trådløse subwoofer forbindes automatisk til soundbaren. Med JBL One-app’en kan du justere lydindstillinger, automatisk kalibrere systemet til rummet og opdatere firmwaren. Det sker i øvrigt automatisk, når der er forbindelse til netværket. Det kan du enten gøre via app’en, eller du kan bruge Google Home til at oprette forbindelse.

Baghøjttalerne oplades, når de er docket, og fuldt opladet skulle de have nok til 10 timers kontinuerlig afspilning. Det tager lidt over 3 timer at oplade dem helt, enten med et USB-C-kabel i hver, eller når de er koblet til soundbaren.

DTS:X er en mangelvare, og af de immersive lydformater er det kun Dolby Atmos, der understøttes her.

JBL Bar 800 surround speakers
Aftagelige baghøjttalere for bedre surroundlyd. (Foto: JBL)

Lydkvalitet

JBL Bar 800 imponerer med hensyn til lyd, især med hensyn til kraft. Subwooferen leverer en stor og fysisk bas, der fylder rummet på en måde, som kun få andre soundbars gør. Bassen er kraftig og rytmisk, og den går dybere ned i afgrunden end de andre i denne test. Faktisk kan det blive lidt for meget af det gode, og i så fald kan du få en mere afbalanceret lydoplevelse ved at reducere det samlede basniveau en smule.

Når de aftagelige baghøjttalere er koblet på siderne af soundbaren, oplever man et bredt og dybt lydbillede, der strækker sig ud mod horisonten. Lyden udvides endnu mere, når højttalerne tages af og placeres bag os. På dette tidspunkt bør du også kalibrere systemet for at få den mest optimale boble af lyd omkring dig.

JBL Bar 800 accessories
Der medfølger vægbeslag samt fjernbetjening og kabler. (Foto: JBL)

Baghøjttalerne kommer virkelig til deres ret, når man ser film. Faktisk er dialogen endnu klarere og skarpere, fordi soundbaren ikke behøver at bruge energi på at skabe tredimensionel lyd. Det eneste, vi savner, er lidt mere fylde i dialogerne. Det bliver lidt tyndt i registret.

Atmos-effekter fra loftet fungerer også godt, der er bestemt lyd selv i højden, selvom JBL ikke truer Samsungs holografi.

Når det gælder musik, leverer JBL Bar 800 en solid præstation. Subwooferen leverer en stor og lækker bas, der fylder rummet og gør musikoplevelsen både fyldig og engagerende. Ganske vist adskiller den ikke bastonerne fra basguitaren i samme grad som Samsung og Klipsch, men den store og fysiske bas er stadig meget vanedannende.

JBL Bar 800 complete
(Foto: JBL)

Konklusion

JBL Bar 800 er en kraftfuld soundbar, der giver stor fleksibilitet og imponerende lydkvalitet. De aftagelige baghøjttalere og den trådløse subwoofer giver en enkel og brugervenlig oplevelse, samtidig med at de leverer et stort lydbillede, der fylder hele rummet. For dem, der vil have en soundbar, der både kan levere kraftig bas og et bredt lydbillede, er JBL Bar 800 et fremragende valg.

JBL Bar 800 er en investering, der giver stor værdi for pengene. Den er især velegnet til dem, der ønsker en enkel opsætning uden at gå på kompromis med lydkvaliteten. Hvis du er på udkig efter endnu mere punch, kan du opgradere til Bar 1000 eller endda Bar 1300, men for de fleste mennesker er Bar 800 det rigtige valg.

Karakter
JBL Bar 800
Premium

Lyd & Billede mener

Kraftfuld og fyldig bas. Fleksible, aftagelige baghøjttalere. Stort og dybt lydbillede. Automatisk kalibrering af højttalerne. Bassen kan virke "enstonig" i musikken. Lidt tynd dialog. Understøtter ikke DTS.

Også i denne test:

5 premium soundbars med Dolby Atmos

Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100

Sød musik fra Klipsch og Onkyo

Den nye Flexus-serie af soundbars er meget lovende: Flexus Core 200 er ideel til både film og musik.

Klipsch Flexus Core 200 skaber et bredt og detaljeret lydbillede med en imponerende fyldig bas - både med og uden subwoofer.
Surround-effekten er ikke så imponerende og inviterer til, at man supplerer med separate baghøjttalere.
Læs hele testen

Samsung HW-Q810D

Blandt de bedste i klassen

Konkurrenterne får det svært mod Samsungs biografmaskine: HW-Q810D leverer imponerende og overbevisende surroundlyd - selv uden baghøjttalere.

Samsung HW-Q810D leverer et stort og overbevisende lydbillede med imponerende realisme og 3D-effekt. Plus for god surroundlyd uden baghøjttalere.
Det lille infovindue gør det lidt svært at læse statusoplysningerne.
Læs hele testen

Bose Smart Soundbar 600 og Bose Bass Module 500

Kompakt og enkel

Bose Smart Soundbar 600 lover sammen med Bose Bass Module 500-subwooferen stor lyd i et lille format. Er den alt, hvad den lover?

Kompakt og elegant design, klar og detaljeret lyd. Nem opsætning og brugervenlig app.
Begrænset bas fra den lille subwoofer, og den lille soundbar giver kun en ok surround-effekt.
Læs hele testen

Polk Audio Magnifi Max AX SR

Overbevisende surroundlyd

Polk Audio Magnifi Max AX SR leverer en fantastisk hjemmebiografoplevelse med medfølgende baghøjttalere og en kraftig trådløs subwoofer. Men den gør ikke alt lige godt.

Imponerende surroundlyd med de medfølgende baghøjttalere. Kraftfuld og fyldig bas. Nem opsætning og integration.
Bassen er noget kraftig, og integrationen mellem bas og mellemtone er ikke helt problemfri. Fungerer ikke helt så godt uden baghøjttalerne.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Familiefejde i B&W

Træd ind i filmen med Dolby Atmos!

Fantastisk lyd fra en standerhøjttaler

Fornem højttalerteknologi på budget

Vægpryd med lyd

Garanti for god stemning til sommerfesterne

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Scroll to Top