Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Samsung HW-Q810D

Blandt de bedste i klassen

Konkurrenterne får det svært mod Samsungs biografmaskine: HW-Q810D leverer imponerende og overbevisende surroundlyd - selv uden baghøjttalere.

Skrevet af / 27/06/2024 - 08:05
Samsung HW-Q810D
Audun Hage

Samsung har et bredt udvalg af soundbars, som er populære ledsagere til deres TV-modeller. Den mellemstore premium-model HW-Q810D er ny i år og er faktisk deres største soundbar uden trådløse baghøjttalere. Med understøttelse af både Dolby Atmos og DTS:X er den godt rustet til filmunderholdning på flere platforme.

Samsung HW-Q810D

Samsung-baren er cirka 110 centimeter bred og er ideel til store TV-skærme. Den er dog lav nok til ikke at skjule billedet. Designet består hovedsageligt af perforeret metalnet for at give de mange højttalerenheder indeni plads til at ånde.

Højttalerkonfigurationen er 5.1.2 kanaler, inklusive dedikerede enheder til surround- og højdekanaler. Så selvom Q810D ikke kommer med separate baghøjttalere, kan den simulere dette ved hjælp af lydbehandling.

Bemærk: Der findes også en lignende version MED trådløse baghøjttalere, kaldet HW-Q935D. Q810D er med andre ord en god mulighed for dem, der vil spare penge og plads.

Samsung HW-Q810D. Med i pakken følger det også en separat, trådløs subwoofer. (Foto: Samsung)

Lydkvalitet

Q810D er nem at sætte op via Samsung Smartthings-app’en, som giver adgang til streamingtjenester og lydindstillinger via din mobiltelefon. Den tilbyder automatisk rumkorrektion (Spacefit Sound Pro), som også justerer subwooferen. Hvis du tilslutter den til et kompatibelt Samsung-tv, kan den også bruge TV-højttalerne samtidig ved hjælp af Q Symphony.

Lydmæssigt er Samsung-baren straks nem at holde af. HW-Q810D serverer et stort og bredt lydbillede med en overbevisende dybde og realisme. Vi kommer ikke mange sekunder ind i Top Gun: Maverick, før biograffornemmelsen begynder at indfinde sig.

Lyden er energisk, uden at den på nogen måde føles anstrengt. Soundbaren har kraft og energi nok til at spille højt. Dialogen træder tydeligt frem fra midterkanalen – vi kan klart høre kommunikationen mellem Pete “Maverick” Mitchell og jordpersonalet.

“Der er en god stemning her,” kommenterer Geir, og Audun nikker anerkendende.

Samsung-soundbaren formår også at give en imponerende surround-effekt med Dolby Atmos-lydspor på trods af manglen på baghøjttalere. Vi får en klar fornemmelse af, at lydeffekter passerer hen over vores hoveder, og at der faktisk sker noget bag os. Det ville nok være endnu bedre med fysiske baghøjttalere – men man kan godt undvære dem.

Når piloten fyrer op for jetmotorerne, brøler subwooferen i hjørnet overbevisende. Ganske vist kan vi høre, at den har lidt svært ved at følge med ved virkelig høj lydstyrke. Da testflyet nærmer sig Mach 10, er der et par systemer i testen, som leverer endnu mere tryk, herunder JBL Bar 800. Men overordnet set klarer Samsung-sub’en sig rigtig godt.

(Foto: Samsung)

Musik

Samsung Q810D lyder også godt til musik, selv om den ikke er lige så overlegen her som i filmverdenen. Surround-optagelsen af Queens Live in Montreal lyder stor og energisk med en god livefornemmelse. Freddie Mercurys stemme er klar, og der er et godt tryk på trommerne og bassen. Vi bemærker, at timingen af subwooferen er forbedret i forhold til tidligere generationer fra Samsung. Vi kan også tydeligt høre støjen fra publikum omkring os, selv uden baghøjttalere.

Loreens akustiske version af Tattoo i stereo lyder også stor og nærværende, men vokalen er ikke så krystalklar her, som det f.eks. lykkes Klipsch at opnå. Sidstnævnte har også et endnu bredere stereoperspektiv og en lidt strammere og mere melodiøs gengivelse af basguitaren. Alt i alt giver Samsung stadig en anstændig musikoplevelse.

Konklusion

Samsung HW-Q810D leverer en solid og velafrundet filmlyd, der overgår de andre deltagere i testen. Selv uden ekstra baghøjttalere formår den at levere et stort og overbevisende surround lydbillede med klar dialog og dyb bas.

Også musikalsk er Samsung-soundbaren helt i top, selv om der findes andre konkurrenter med lige så god eller endda bedre musikgengivelse i stereo. Samlet set er Samsung HW-Q810D dog den bedste soundbar i denne test, og samtidig er den blandt de mest prisvenlige, hvilket er glædeligt. En rigtig god soundbar!

Bemærk venligst. Du kan vælge at købe ekstra baghøjttalere til Q810D, hvis du ønsker det, men storebror HW-Q935D er en bedre løsning. Den model har også ekstra sidehøjttalere foran, hvilket bringer det samlede antal kanaler fra 5.1.2 til 9.1.4.

Som et andet kuriosum kan den nye Music Frame-højttaler også bruges sammen med HW-Q810D, men den har kun to kanaler uden ekstra højdeeffekter, hvilket bringer antallet op på 7.1.2.

Læs også Her er årets nye soundbars fra Samsung Topmodellen Q995D lover en heftig hjemmebio-oplevelse, men der er også slanke og interiør-venlige alternativer.
Læs også Vægpryd med lyd Samsung har skabt den perfekte højttaler til dem, der allerede har et Frame-TV: Music Frame er et musiksystem forklædt som en billedramme.
Karakter
Samsung HW-Q810D
Premium

Lyd & Billede mener

Samsung HW-Q810D leverer et stort og overbevisende lydbillede med imponerende realisme og 3D-effekt. Plus for god surroundlyd uden baghøjttalere. Det lille infovindue gør det lidt svært at læse statusoplysningerne.

Også i denne test:

5 premium soundbars med Dolby Atmos

Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100

Sød musik fra Klipsch og Onkyo

Den nye Flexus-serie af soundbars er meget lovende: Flexus Core 200 er ideel til både film og musik.

Klipsch Flexus Core 200 skaber et bredt og detaljeret lydbillede med en imponerende fyldig bas - både med og uden subwoofer.
Surround-effekten er ikke så imponerende og inviterer til, at man supplerer med separate baghøjttalere.
Læs hele testen

Bose Smart Soundbar 600 og Bose Bass Module 500

Kompakt og enkel

Bose Smart Soundbar 600 lover sammen med Bose Bass Module 500-subwooferen stor lyd i et lille format. Er den alt, hvad den lover?

Kompakt og elegant design, klar og detaljeret lyd. Nem opsætning og brugervenlig app.
Begrænset bas fra den lille subwoofer, og den lille soundbar giver kun en ok surround-effekt.
Læs hele testen

Polk Audio Magnifi Max AX SR

Overbevisende surroundlyd

Polk Audio Magnifi Max AX SR leverer en fantastisk hjemmebiografoplevelse med medfølgende baghøjttalere og en kraftig trådløs subwoofer. Men den gør ikke alt lige godt.

Imponerende surroundlyd med de medfølgende baghøjttalere. Kraftfuld og fyldig bas. Nem opsætning og integration.
Bassen er noget kraftig, og integrationen mellem bas og mellemtone er ikke helt problemfri. Fungerer ikke helt så godt uden baghøjttalerne.
Læs hele testen

JBL Bar 800

Stor lyd i et fleksibelt format

JBL Bar 800 leverer en imponerende lydoplevelse med kraftig bas, aftagelige baghøjttalere og nem opsætning.

Kraftfuld og fyldig bas. Fleksible, aftagelige baghøjttalere. Stort og dybt lydbillede. Automatisk kalibrering af højttalerne.
Bassen kan virke "enstonig" i musikken. Lidt tynd dialog. Understøtter ikke DTS.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Familiefejde i B&W

Træd ind i filmen med Dolby Atmos!

Fantastisk lyd fra en standerhøjttaler

Fornem højttalerteknologi på budget

Vægpryd med lyd

Garanti for god stemning til sommerfesterne

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Scroll to Top