Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Polk Audio Magnifi Max AX SR

Overbevisende surroundlyd

Polk Audio Magnifi Max AX SR leverer en fantastisk hjemmebiografoplevelse med medfølgende baghøjttalere og en kraftig trådløs subwoofer. Men den gør ikke alt lige godt.

Skrevet af / 27/06/2024 - 08:05
Polk Audio Magnifi Max AX SR
Geir Gråbein Nordby

Polk Audio Magnifi Max AX SR er en soundbar, der lover en imponerende surround sound-oplevelse med medfølgende baghøjttalere og trådløs subwoofer. Er dette det bedste valg for dem, der vil have en fuldgyldig hjemmebiografoplevelse uden en kompliceret opsætning?

Magnfi-Max-AX-SR_Image_Sound-Bar-lifestyle
(Foto: Magnifi)

Polk Magnifi Max AX SR

Polk-baren har et moderne og diskret design, afrundet og bredere i bunden end i toppen, og den står meget stabilt og pænt på TV-bordet. Subwooferen er relativt slank og kompakt og nem at placere. Der findes helt sikkert soundbars med et mere generisk udseende end denne.

Opsætningen er enkel og ligetil. Soundbaren forbindes til TV’et via HDMI eARC eller optisk kabel, og både subwooferen og baghøjttalerne forbindes trådløst til systemet. Det giver en pæn og ledningsfri installation. Systemet understøtter også Google Home og Chromecast, hvilket giver mulighed for integration i et smart hjem. Det gør det nemt at streame musik, og soundbaren kan styres via stemmestyring, hvis du har en Google smarthøjttaler.

Polk SR2-Wireless-Surrounds_USP_prod-lifestyle-couch-window-resized
Baghøjttalerne får Polk-soundbaren til at gå fra at lyde kedelig og tynd til at give en omsluttende og dynamisk lyd. (Foto: Polk)

Lydkvalitet

Lydkvaliteten i Polk Magnifi Max AX SR er god, men med nogle forbehold. Vi testede først soundbaren uden at tilslutte baghøjttalerne. Det skyldes, at den er identisk med sin lillebror, Magnifi Max AX, og at surround-behandlingen udelukkende foregår i soundbaren. Mens nogle gør det godt, bl.a. Samsung HW-Q810D, er Polk ude på tynd is her. For det første er surround-illusionen meget begrænset, og for det andet er dialogerne ret uklart blandet ind i resten af lydbilledet. Den overordnede dynamik er flad, og generelt er det en tam oplevelse.

Med baghøjttalerne er det en helt anden historie. Pludselig omgiver lydbilledet os, men endnu vigtigere er det, at dialogerne bliver klarere og mere dynamiske. Alt lyder renere og bedre.

Læs også Lyder større end den ser ud Fra Polk Audio kommer Magnifi Mini – en lillebitte soundbar, der lyder, som om den er meget større.

Subwooferen leverer en kraftig bas, men den kan af og til virke lidt dominerende og “enstonig”, og den tager opmærksomheden fra mellemtonen. Det hjælper lidt at justere basniveauet ned.

Uanset hvad er det en engagerende lyd med et bredt og dybt lydbillede. Baghøjttalerne bidrager bestemt til en overbevisende surround-effekt.

Til musikafspilning leverer Magnifi Max AX SR en solid præstation, og stereolyd opskaleret til surround fungerer også overraskende godt. Bassen er kraftig, og systemet kan spille ret højt uden forvrængning.

Igen bemærker vi, at subwooferen kan dominere lydbilledet i visse musikgenrer, hvis den ikke dæmpes en smule. Du skal også være klar over, at subwooferens placering er vigtig for at få den bedst mulige lydkvalitet.

Magnifi-Max-AX-SR_Image_Group
(Foto: Polk)

Konklusion

Polk Audio Magnifi Max AX SR leverer imponerende surroundlyd med medfølgende baghøjttalere og en kraftig subwoofer. Den er nem at sætte op og bruge og giver en god lydoplevelse til både film og musik. Subwooferen er ganske vist noget dominerende, men hvis man justerer den lidt ned, får man en mere afbalanceret lyd.

Polk Magnifi Max AX SR giver meget for pengene, især for dem, der vil have et komplet surround sound-system uden behov for ekstra højttalere. Alt i alt et godt valg for dem, der sætter pris på kraftfuld lyd og brugervenlighed.

Karakter
Polk Audio Magnifi Max AX SR
Premium

Lyd & Billede mener

Imponerende surroundlyd med de medfølgende baghøjttalere. Kraftfuld og fyldig bas. Nem opsætning og integration. Bassen er noget kraftig, og integrationen mellem bas og mellemtone er ikke helt problemfri. Fungerer ikke helt så godt uden baghøjttalerne.

Også i denne test:

5 premium soundbars med Dolby Atmos

Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100

Sød musik fra Klipsch og Onkyo

Den nye Flexus-serie af soundbars er meget lovende: Flexus Core 200 er ideel til både film og musik.

Klipsch Flexus Core 200 skaber et bredt og detaljeret lydbillede med en imponerende fyldig bas - både med og uden subwoofer.
Surround-effekten er ikke så imponerende og inviterer til, at man supplerer med separate baghøjttalere.
Læs hele testen

Samsung HW-Q810D

Blandt de bedste i klassen

Konkurrenterne får det svært mod Samsungs biografmaskine: HW-Q810D leverer imponerende og overbevisende surroundlyd - selv uden baghøjttalere.

Samsung HW-Q810D leverer et stort og overbevisende lydbillede med imponerende realisme og 3D-effekt. Plus for god surroundlyd uden baghøjttalere.
Det lille infovindue gør det lidt svært at læse statusoplysningerne.
Læs hele testen

Bose Smart Soundbar 600 og Bose Bass Module 500

Kompakt og enkel

Bose Smart Soundbar 600 lover sammen med Bose Bass Module 500-subwooferen stor lyd i et lille format. Er den alt, hvad den lover?

Kompakt og elegant design, klar og detaljeret lyd. Nem opsætning og brugervenlig app.
Begrænset bas fra den lille subwoofer, og den lille soundbar giver kun en ok surround-effekt.
Læs hele testen

JBL Bar 800

Stor lyd i et fleksibelt format

JBL Bar 800 leverer en imponerende lydoplevelse med kraftig bas, aftagelige baghøjttalere og nem opsætning.

Kraftfuld og fyldig bas. Fleksible, aftagelige baghøjttalere. Stort og dybt lydbillede. Automatisk kalibrering af højttalerne.
Bassen kan virke "enstonig" i musikken. Lidt tynd dialog. Understøtter ikke DTS.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Familiefejde i B&W

Træd ind i filmen med Dolby Atmos!

Fantastisk lyd fra en standerhøjttaler

Fornem højttalerteknologi på budget

Vægpryd med lyd

Garanti for god stemning til sommerfesterne

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Scroll to Top