TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Polk Audio Magnifi Mini

En rigtig mini

Fra Polk Audio kommer Magnifi Mini – en lillebitte soundbar, der lyder, som om den er meget større.

forfatter
Publiceret 09/02/2021 - 19:37
Karakter
Polk Audio Magnifi Mini
L&B mener
Overraskende potent lyd i forhold til størrelsen. Let at placere og nem i brug.
Høj plastfølelse. Lidt for dæmpet i diskantområdet.
Specifikationer
 • Bredde svarer til skærmstørrelse: 14″
 • HDMI: 1 x ud (ARC)
 • Digital ind: Optisk
 • Netværk: Wi-Fi
 • Trådløst: Google Cast, Bluetooth (SBC)
 • Stemmestyring: Indirekte med Google Cast
 • Analog ind: 3,5 mm
 • Subwoofer: Trådløs (6,5″)
 • Mål: 34 x 8,1 x 11 cm
 • Finish: Sort
 • Web: polkaudio.com
Vejl. pris 4999Pr. 09/02/2021 Produktside

Om man skal kalde Magnifi Mini en soundbar eller ej, er ikke til at sige. Den har ikke den meget aflange form, men ligner mere en mellemstor Bluetooth-højttaler. Den har da også Bluetooth til musikafspilning, men er altså beregnet til at stå i TV-stuen.

Der må være mange, der er interesseret i sådan en lille højttaler i TV-stuen. En højttaler, der med sine 34 cm i bredden næsten ikke ses, men som tilføjer en ny dimension til lyden i forhold til den begrædelige lydkvalitet, man er vant til fra fladskærms-TV’er.

Hvis det er denne størrelse, man er ude efter, er den faktisk helt uden konkurrence. Hvis man kan øge bredden med 10-15 cm, finder man den endnu billigere (og meget dårligere) Panasonic SC-HTB250 og desuden Sony HT-MT300. Sonos Beam, hvor kompakt den end er, er faktisk dobbelt så bred som Polk Magnifi Mini.

Læs også Den mest anvendelige soundbar Beam er Sonos’ billigste soundbar hidtil, men alligevel kan den flere tricks end sine storebrødre.

Trådløs subwoofer

For at hjælpe til i basområdet er Magnifi Mini udstyret med en trådløs subwoofer med en 6,5 tommers bas-enhed på undersiden. Den kan f.eks. gemmes væk i et hjørne.

Som de fleste andre soundbars sluttes Magnifi Mini til TV’et med et HDMI-kabel. Brug den indgang, der er mærket ARC på TV’et, så hentes lyden direkte ud fra sidstnævnte – uanset hvilken kilde du ser. Hvis man har et ældre TV uden lydudgang (HDMI ARC), skal man bruge et optisk digitalkabel. Der medfølger også et analogt 3,5 mm kabel, hvis man vil tilslutte en kilde uden digitaludgang.

(Foto: Polk Audio)

Understøtter Chromecast

Hvis man vil have mest muligt ud af musiklytningen, kan Magnifi Mini kobles til Wi-Fi-netværket via Google Home-app’en på mobilen, så kan man streame musik direkte til soundbaren fra musiktjenester, der understøtter Chromecast. Det giver også den bedste lydkvalitet, da man slipper for at bruge komprimeret Bluetooth.

Magnifi Mini understøtter surround-sound med Dolby Digital; alle andre formater må konverteres til PCM i TV’et, for at soundbaren kan give lyd fra sig. Det betyder også, at den ikke har udvidet lydretur (eARC), da det kun er nødvendigt, hvis man skal dekode højopløste lydformater.

Magnifi Mini er en lillebitte soundbar, men med seks højttaler-enheder og digital teknologi skaber den et større lydbillede, end man lige skulle tro. (Foto: Polk Audio)

Lige ud ad landevejen

Brugervenligheden er der ikke noget hokuspokus ved. Den lille fjernbetjening har direkteknapper til alle funktioner, og de mest brugte knapper har hvid skrift eller hvide ikoner på sort baggrund. Mindre brugte knapper har sorte ikoner, men fremhævet eller indfældet, så man kan føle sig frem. Det kan tage et stykke tid at lære den at kende, men den fungerer fint og ligger godt i hånden.

Jeg kunne godt have tænkt mig et display på fronten af soundbaren. I stedet bliver man mødt af striber af lysdioder, der går op og ned ud fra de valgte funktioner og lydniveauet. Man vænner sig til det, men det er hverken særlig brugervenligt eller visuelt tiltalende.

Man kan vælge imellem forskellige lydindstillinger og desuden justere dialogområdet op og ned med en særlig Voice-funktion.

Den trådløse subwoofer er en vigtig bidragyder til den fyldige bas. (Foto: Polk Audio)

Lyden er ikke mini

Jeg havde på forhånd ikke de store forventninger til den lille, undselige soundbar, der nærmest ikke vejer noget og har en skyhøj plastfølelse. Derfor var overraskelsen stor, da jeg opdagede, at lydbilledet slet ikke var så snævert, som den lille størrelse tilsiger.

Lyd i stereo hænger ligesom på ydersiden af soundbaren, og det samme gør filmlyd. Jeg bliver aldrig narret til at tro, at det er surround-sound, men lydbilledet fylder faktisk rummet fint. Især hvis man er heldig og sidder midt foran TV’et. Siddepladserne ude til siden får et meget mindre lydbillede.

Magnifi Mini lyder bedst i lydindstillingen Musik. Det gælder ikke kun musik, men også film. Hvis man bruger Film-indstillingen, bliver dialogerne endnu tydeligere, især hvis man skruer lidt op for dem med knappen Voice. Men det bliver for skarpt og unaturligt til, at jeg bryder mig om det.

I Musik-indstillingen får stemmer et større mellemtoneområde. Hvis man øger niveauet på stemmerne med Voice-funktionen, bliver en større del af stemmeregisteret forstærket end i Film-indstillingen. Også resonansområdet i stedet for kun den skarpeste del af stemmebåndene. Derfor lyder Musik altid mere naturligt og mindre skarpt.

Både musik og film lyder rimelig godt, hvis soundbaren er indstillet til at spille med lav til medium volumen. Det eneste, jeg savner, er lidt mere luft helt i toppen. Det kan lyde lidt indelukket, og især luftige kvindestemmer mister noget af gløden gennem Polks soundbar.

(Foto: Polk Audio)

Ikke helt på niveau

Hvis man skruer op for lydstyrken, til den nærmer sig maksimum, stiger forvrængningen kraftigt. Det bliver væsentlig skarpere og mere spidst, og hvis man sætter Magnifi Mini op mod andre soundbars som f.eks. Sonos Beam, kommer den til kort.

Det er også en del af problemet. Magnifi Mini koster 5.000 kroner, hvilket gør den dyrere end Sonos Beam. Men selv om man får en subwoofer med her, har Beam bedre lydkvalitet – selv om den mangler den sidste oktav i bassen.

Hvis man er villig til at gå op i størrelse, kan man få Samsung HW-Q66T til næsten samme pris som Magnifi Mini. Og Samsung-soundbaren kører i cirkler omkring Polk-soundbaren. Jeg vil også påstå, at selv den næsten lige så kompakte Sony HT-MT300, der er magen til HT-MT500, bare uden Chromecast og netværkstilslutning, er bedre lydmæssigt.

Konklusion

Polk Magnifi Mini er et ultrakompakt soundbar, der virkelig kan passe ind overalt. Bredden er ikke større end en 14 tommers skærm, hvilket gør, at den nærmest forsvinder visuelt. Så er det godt, at den har en trådløs subwoofer ved siden af til at håndtere bassen.

Lydbilledet er større, end man skulle tro, og allerstørst for den, der sidder midt foran TV’et. Musik lyder helt okay, og film og TV fungerer fint. Bare sørg for at bruge lydindstillingen Musik – den lyder mest naturligt, uanset hvad man hører.

Med både Bluetooth og Google Cast indbygget har denne soundbar et stort brugsområde. Lydkvaliteten når ikke op på siden af de bedste soundbars til samme pris, men den har til gengæld den fordel, at den er usædvanlig kompakt.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

En kommentar til “Polk Audio Magnifi Mini”

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Skræmmende realistisk biografbillede Sony tager laserbio til nye højder med en high-end-projektor, som får kæben til at ramme gulvet.
lbpluss
Trådløst OLED-TV fra LG Ny topmodel med trådløs videotransmission.
Vi tester B&O’s fedeste soundbar Bang & Olufsens seneste kreation, Beosound Theatre, er noget af det absolut fedeste, vi har set og hørt i kategorien soundbars. Men det koster!
lbpluss
Lyd på ingen plads Indbygningshøjttalerne DALI Phantom K-60 LP kræver stort set ingen indbygningsplads i dybden.
Det bedste Sony-køb? Sonys mellemste soundbar giver den en ekstra skalle med overbevisende surround-lyd. Men hvor god er HT-A5000 i forhold til Sonos Arc?
Følg Lyd & Billede