Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Den nye Tesla Model 3 Performance: Løftet til nye højder

Facelift-udgaverne af Tesla Model 3 har manglet en variant. Nu er Model 3 Performance her.

Skrevet af / 24/04/2024 - 10:45
Den nye Tesla Model 3 Performance: Løftet til nye højder

Nu er den her! Tesla har netop lanceret en heftig opgradering af sin populære Model 3 Performance. Med en række markante forbedringer både under motorhjelmen og i udførelsen lover Tesla, at dette er deres mest kraftfulde og dynamiske Model 3 til dato.

Tesla Model 3 Performance 2-resized
(Foto: Tesla)

0-100 på 3,1 sekunder

Den nye Model 3 Performance kommer med Teslas nyeste generation af Performance Drive-enheden, som leverer over 460 hestekræfter og en acceleration fra 0-100 km/t på imponerende 3,1 sekunder. Topfarten er også øget til 262 km/t. Men det er ikke kun rå kraft, Tesla har fokuseret på.

For at overføre alle kræfterne til asfalten på den bedst mulige måde, har Model 3 Performance fået bredere baghjul med smedede 20-tommer aluminiumsfælge og nye højtydende sommerdæk. Den nye opsætning lover skarpere kurverespons, bedre forudsigelighed og øget greb, både på vejen og på banen.

Læs også Tesla har hørt vores bønner Et vildere udseende, men først og fremmest vigtige opgraderinger af interiøret, gør endelig Tesla Model 3 til en super bil. Undtagen på et område.
Tesla Model 3 Performance dampers-resized
(Foto: Tesla)

Adaptive støddæmpere

En anden stor nyhed er introduktionen af adaptiv dæmpning, som styres af Teslas egen software, der er integreret i deres Tesla Vehicle Dynamics Controller (VDC). Et højteknologisk system, der lover toppræstationer uden at gå på kompromis med hverdagskomforten.

Tesla Model 3 Performance chassis-resized
(Illustration: Tesla)

Men opgraderingerne stopper ikke der. Tesla har også foretaget betydelige forbedringer af chassiset for at matche den øgede ydeevne. Bedre strukturel stivhed, opdaterede fjedre, stabilisatorstænger og bøsninger er designet til at give et chassis, der reagerer øjeblikkeligt på førerens kommandoer.

Bremserne er også blevet opgraderet med Teslas avancerede Performance-bremseklodser som standard. Det giver en mere øjeblikkelig opbremsning, højere termiske grænser og bedre holdbarhed. Og selvfølgelig kommer Model 3 Performance med de ikoniske røde bremsekalibre.

Tesla Model 3 Performance track mode-resized
Ny Track Mode 3.0. (Foto: Tesla)

Opgraderet Track Mode

For dem, der kan lide at teste grænserne på banen, har Tesla også opgraderet Track Mode. Denne tilstand integrerer nu den adaptive dæmpningskontrol med en præstationsoptimeret drivlinje for at give føreren maksimal kontrol.

Det er ikke kun under motorhjelmen, at Model 3 Performance skiller sig ud. For første gang har Tesla givet modellen et skræddersyet design. Nye kofangere for og bag giver et mere aggressivt look, samtidig med at de bidrager til optimeret aerodynamik og køling. En kulfiberspoiler og bagdiffusor bidrager også til optimeret balance og stabilitet ved høje hastigheder.

Tesla Model 3 Performance seats-resized
Nye sportssæder. Hvid er ekstraudstyr, mens sort er standard. (Foto: Tesla)

Indvendigt finder vi nye sportssæder med forbedret sidestøtte, både ventilation og varme, samt unikke kulfiberdetaljer med et vævet mønster, som er helt nyt for Tesla.

Model 3 Performance har selvfølgelig alle de andre opgraderinger, der følger med facelift-udgaven, hvilket gør dette til den første Model 3 Performance-udgave med adaptive LED-matrix-kørelys i dagtimerne.

Læs også Verdens hurtigste gadebil er rent ud sagt skræmmende Den sagnomspundne Model S Plaid opfordrer til at bryde loven. Og ikke kun på grund af hurtigheden.
Tesla Model 3 Performance 1-resized
(Foto: Tesla)

Tesla Model 3 Performance: Pris og tilgængelighed

Alle disse opgraderinger kommer selvfølgelig med en pris. Model 3 Performance starter ved 440.090 kroner, hvilket er betydeligt mere end basismodellen, som starter ved 326.090 kroner. Men for dem, der ønsker ultimativ ydeevne og et unikt design, uden at skulle punge ud for en Model S Plaid, der er dobbelt så dyr, kan den nye Model 3 Performance være investeringen værd. Leveringen starter i andet kvartal, og leveringstiden kan tjekkes på Teslas hjemmeside.

Det bliver spændende at se, om disse omfattende opgraderinger vil cementere Model 3 Performance’s position som en af de mest attraktive elektriske sportsvogne på markedet.

Mere info: tesla.com

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Scroll to Top