Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Fiat Grande Panda endelig lanceret

Fiats bud på en billig bil til bybrug.

Skrevet af / 18/06/2024 - 11:05
Fiat Grande Panda endelig lanceret

Hvis man kniber øjnene sammen når man ser på billederne, kan man se, at den nye Fiat Grande Panda ligner Giorgetto Giugiaros original fra 1980. Men den nye elektriske version er en femdørs kompaktbil til munter manøvrering i bycentre og farverige ture på landet.

For hvis Fiat holder ord, vil man ikke kunne købe en grå Grande Panda. Måske er det derfor, at de første pressebilleder er af en knaldgul Panda med metallak.

Læg forresten mærke til, hvordan de har præget PANDA i den nederste del af dørsiderne. Mindre synligt, i hvert fald på billederne, er, hvordan forlygternes design minder om refleksioner fra vinduesfacaderne på Fiats gamle fabrik i Lingotto.

Den 3,99 meter korte Fiat er ikke designet af Giugiaro denne gang, men af Centro Stile i Torino, og bilen vil blive produceret til et globalt marked i både helelektriske og hybride versioner.

(Foto: Stellantis)

Grande Panda er bygget på Stellantis’ STLA-platform til små biler, og den blev først introduceret i Citroën C3 og e-C3. Det betyder, at der er tale om et 44 kWh-batteri, som i en e-C3 giver en rækkevidde på op til 326 kilometer. Opladningseffekten er ikke højere end 100 kW, men det er ikke ligefrem kritisk for så lille et batteri.

Læs også Starten på en ny trend Kompakt Citroën ë-C3 til under 250.000 kroner.

Vi ved ikke noget om ydelsen, men hvis vi holder os til en e-C3, taler vi om 113 hk og 0-100 km/t på omkring 11 sekunder.

(Foto: Stellantis)

For at fejre Fiats 125-års jubilæum siger Fiats CEO Olivier Francois, at de vil lancere en ny model hvert år indtil 2027.

“Den bedste måde at fejre 125 år med FIAT på er at fremvise den første del af vores nye fremtid. Den nye Grande Panda er designet i Torino på vores Centro Stile-designcenter og henter stor inspiration fra originalens værdier. Med Grande Panda begynder FIAT nu sin overgang til globale, fælles platforme, der dækker alle regioner i verden. Grande Panda er perfekt egnet til familier og urban mobilitet i alle lande … en ægte FIAT!”

Grande Panda vil blive præsenteret i løbet af sommeren, og selv om det er usikkert, hvornår du kan bestille en, siger Fiat, at leverancerne vil starte i begyndelsen af 2025. Priserne er endnu ikke fastlagt, men Olivier Francois har lovet, at den vil være blandt de billigste elbiler.

Tør vi gætte på en startpris på under 200.000 kroner for indstigningsmodellen?

Læs også Perfekt bybil Den nye Fiat 500 Electric er teknisk den mest avancerede nogensinde og en af de bedste bybiler med seriøs rækkevidde.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top