Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Volkswagen ID.3 får længe ventet opdatering

Derudover kan du opgradere motoreffekten.

Skrevet af / 07/06/2024 - 12:00
Volkswagen ID.3 får længe ventet opdatering

Volkswagens mindste elbil fik en svær start, men siden da har Volkswagen foretaget vigtige forbedringer af elbilen, som har afhjulpet børnesygdommene.

Nu kommer endnu en opdatering til ID.3, og denne gang retter Volkswagen op på nogle af de ting, som mange har kritiseret modellen for. Et helt nyt infotainmentsystem med en 12,9-tommers touchskærm er et velkomment bidrag til bedre brugervenlighed.

ID.3 fås med tre batteristørrelser, og den angivne rækkevidde spænder fra 388 til 600 kilometer i henhold til WLTP-standarden.

Foto: Volkswagen

ID.3 Style-modellen får hurtigere opladning, ladetiden reduceres fra 35 til 24 minutter, og opladningskapaciteten øges fra 120 til 165 kW.

Batteriet på 77 kWh i ID.3 Pro S og Max har fået øget ladeeffekten fra 170 til 175 kW, hvilket betyder, at batteriet kan lynoplades fra 10 til 80 procent på 28 minutter, oplyser Volkswagen.

Læs også God bil, dårlig lyd Volkswagens elektriske fanebærer efter e-Golf har meget at bevise. ID.3 tilbyder meget godt, men er ikke fri for børnesygdomme.

Opdateret software omfatter forvarmning af batteriet før opladning, og bilen har en opgraderet travel assistant med ChatGPT-integration og et bedre head-up-display, der viser flere grafiske elementer. Motoreffekten på ID.3 Style og Max, som sælges på nogle markeder, kan opgraderes til 231 hk, hvilket reducerer accelerationstiden fra 0 til 100 km/t fra 7,6 til 6,6 sekunder.

Foto: Volkswagen

Nu kan man også vælge et ret heftigt lydanlæg fra Harman Kardon med 480 watt effekt og 12 højttalere. Her kan man vælge mellem fire lydindstillinger: Pure til ren studielyd, Relax til easy listening, Speech til taleradio og podcasts, og Vibrant, som giver en mere livlig dynamik. Man kan også justere lyden efter egen smag med en equalizer.

Foto: Volkswagen

Priserne starter ved 259.995 kroner for ID.3 Pure med 388 km rækkevidde og 170 hk.

Foto: Volkswagen

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top