Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ecoflow Blade

Mere kvik end køn

Minimalistisk Turbo Terminator får hurtigt styr på plænen

Skrevet af / 01/06/2023 - 09:20
Ecoflow Blade
Pernille Redder

Ecoflow Blade er robotplæneklippernes svar på en lille minitraktor med turbomotor. I vores test klipper den plænen tre gange så hurtigt som de øvrige robotter. Den danser nærmest rundt på plænen, og det går hurtigt. 

Det gør den til et godt valg, hvis du gerne vil tilbringe tid i haven uden at have en robot tøffende rundt. For tøffe, det gør den ikke. Den spurter. Og så er den ovenikøbet designet til at kunne køre over forhindringer på op til 40 mm.

Et andet argument, der kan tale for Ecoflow Blade, er, at producenten har besluttet sig for, at den ikke bare skal kunne klippe græs. Den kan også samle blade, kviste og andre mindre genstande op fra plænen. Det kræver dog et Lawn Sweeper Kit, som skal tilkøbes, og som ikke indgår i denne test. 

Ecoflow Blade ankommer i en papkasse, og man kunne frygte, at det ville blive en større opgave at nå dertil, at den kører rundt og klipper plænen, men det går overraskende hurtigt og nemt. (Foto: Pernille Redder)

Specielt udseende

Vi kommer ikke uden om det. Denne robot har et udseende, som placerer den et sted mellem Terminator og et månefartøj, tilsat et strøg af gammeldags traktor. Nogle vil finde den sej, mens andre vil mene, at den er noget af det grimmeste, haven har set. Vi er ikke begejstrede for designet, men det er som sagt en smagssag.

Robotten ligner ikke de andre, for den er ikke pakket ind i en lille plastkasse med rundede hjørner som de andre, og den sniger sig ikke rundt i græshøjde uden at gøre meget væsen af sig, sådan som de andre gør.

Ecoflow Blade er alt det modsatte. Den er høj, den er kantet, den er i metal, og den er alt andet end diskret. 

Forrest er den udstyret med et par sært udseende, vinklede forhjul, som leder tankerne hen på et køretøj fra Star Wars. Du ved, et af dem, der kan lette lodret for så at forsvinde lynhurtigt ud i verdensrummet. Det kan denne robot ikke, men der er skam en mening med galskaben.

For de skæve hjul betyder, at robotten kan dreje om sin egen akse. Hvor de andre robotter har brug for plads at vende på, kan Ecoflow Blade dreje rundt om sig selv som en robot-ballerina, og den er derfor et godt bud til haver med snørklede krinkelkroge.

I snit klipper Ecoflow Blade vores lille testplæne tre gange så hurtigt som de øvrige robotter i testen. (Foto: Pernille Redder)

App og programmering

Det går ganske smertefrit at installere Ecoflow Blade på netværket i haven. Den er udstyret med 4G og kommunikerer med satellitterne via en lille sort boks på en sort pæl, som skal forbindes til ladestationen og placeres et sted i haven, hvor den har frit udsyn til himlen. Altså ikke direkte op af en husmur eller under et stort træ. Det kan udfordre muligheden for at stille den diskret, men hvis du har valgt Ecoflow Blade er diskretion næppe heller din førsteprioritet. 

Robotten forbinder sig nemt til app’en og netværket, og det tager under et kvarter, før vi kan komme i gang med at lære den, hvor den skal køre i haven. Det skal dog lige nævnes, at app’en er på engelsk.

Hvis du har en teenager i hjemmet, som har spillet en masse computerspil, kan du med fordel lade ham eller hende tage turen rundt i haven, når robotten skal programmeres, for der er altså knald på. En anden mulighed er selvfølgelig at øve sig og måske tage turen et par gange.

Ecoflow kan indstilles til at køre og klippe hver dag, hver uge eller hver 14. dag på et bestemt tidspunkt. Det giver ikke rigtigt mening kun at klippe hver 14. dag, men måske er det tanken, at robotten kan køre rundt udenfor sæsonen og samle kviste og den slags op, eller bare give plænen en let studsning. 

Tre små barberknive gør sammen med Ecoflows smart obstacle avoidance plæneklipperen sikker for både smådyr og glemte sager på græsplænen. (Fo

Selve klipningen

Du justerer klippehøjden i app’en, og her kan du også vælge, om din Blade skal klippe haven ‘hurtigt/quick’, ‘standard’ eller ‘blidt/gentle’. Indstillingerne gælder også for lydstyrken, for når Blade klipper så hurtigt, den kan, larmer den også lidt mere. 

Uanset hvad klipper den græsset ganske fint, men det er ikke den jævneste klipning i testen. Alle producenterne anbefaler, at man sørger for, at plænen er fint klippet, inden man sætter robotten i gang. Det giver ekstra god mening med Ecoflow Blade, for den har så meget fart på, at der faktisk er lidt helligdage hist og pist efter de første par klipninger. Men når maskinen kører hver dag, er resultatet utvivlsomt en fint klippet plæne, som tager sig flot ud.

Klog lille bandit

Alle robotter i testen er sikrede mod at køre pindsvin ned eller snitte glemte gummisko i trevler. Den slags historier hører fortiden til. Det hører fortiden til, at knivene under robotterne var livsfarlige. I dag er de stort set alle udstyret med små, fleksible ‘barberblade’, som folder sig ind, når de møder noget, der ikke græs. Men det stopper ikke her, for hvor nogle af robotterne registrerer objekter ved at støde ind i dem (blidt, bevares, men alligevel), hører Ecoflow Blade til den klogere kategori.

Den har nemlig smart obstacle avoidance, hvilket vil sige, at den registrerer forhindringer, når den er på 30-40 centimeters afstand af dem. Her standser den op og finder en vej rundt. Vi testede det flere gange, og den reagerer lynhurtigt og konsekvent. Det er heldigt, når nu den kører så hurtigt, som den gør.

Tyverisikring

Er sådan en ikke det oplagte mål for tyve? Det er en af de første tanker, der melder sig, når man bevæger sig ind i den fagre nye verden med robotplæneklippere. For sådan én koster mange tusinde kroner og kører rundt ude i haven (nogle endda i forhaven), hvor man i princippet bare kan vade ind og snuppe den, mens ejeren ikke er hjemme. 

Men selvfølgelig har producenterne tænkt på det. Ecoflows løsning er dels, at robotten er ‘låst’ til den have, som den er programmeret til at køre i. Derudover findes der en Find my mower-funktion i app’en, som vi også har testet, mens robotten er afladet. Her oplyser den sin sidst kendte placering.

Endelig kan man i app’en markere, at robotten er væk. Det turde vi ikke prøve, men ifølge app’en vil den begynde at blinke med rødt og blåt lys, fortælle med høj stemme: “Mower is locked. Please unlock it in the app” og sidst, men ikke mindst, vil den simpelthen ikke fungere. Hvis nogen stjæler den, vil de med andre ord få ret meget besvær og meget lidt robotplæneklipper ud af det.

Plænen blev klippet, og resultatet var overordnet rigtigt pænt. (Foto: Pernille Redder)

Konklusion

Ecoflow Blade er helt sin egen, og ikke alle haveejere vil falde for den. Men kan du lide designet, og elsker du, at den klipper i rekordfart og endda samler blade og kviste op (hvis du investerer i et lawn sweeper kit), så er Ecoflow Blade et fr

Karakter
Ecoflow Blade
Premium

Home mener

Vanvittigt hurtig klipning. Kører ikke ind i objekter på plænen, men registrerer dem på 30-40 centimeters afstand. Robotten har et højere lydniveau end de øvrige i testen, og designet er mere anderledes, end det er kønt.

Også i denne test:

5 robotplæneklippere uden kanttråd

Segway Navimow H800E

Lydløs og terrængående

Segway Navimow med Vision Fence er (næsten) alt, hvad man kan ønske sig af en robotplæneklipper.

Nærmest lydløs, super terrængående og fås i fire forskellige størrelser.
Det nyudviklede Vision Fence skal købes ved siden af, og desuden kræver denne model et 4G-abonnement for at kunne hente opdateringer til bl.a. firmware og CPU.
Læs hele testen

Ecovacs Goat G1

Kvarterets pæneste haverobot

Ecovacs har kælet noget mere for designet end konkurrenterne.

Så absolut det pæneste design, og desuden ligger Goat G1 en hel prisklasse under flere af konkurrenterne.
Der skal placeres et antal hvide stænger, kaldet 'sollys' rundt om haven. Dem bruger Goat G1 til at navigere efter.
Læs hele testen

Husqvarna Automower 430X Nera med EPOS Plug-in kit

Til den helt store have

Husqvarnas bud på en robotplæneklipper er en golfbane værdig

Til den helt store, parklignende have er Husqvarna et godt bud.
Den registrerer ikke forhindringer på forhånd, men støder blidt ind i dem - og finder så en vej omkring dem.
Læs hele testen

Stiga A 1500

Plænens gule ven

Stiga leverer en solid og gennemtestet robotplæneklipper, som gør det, den skal.

Stiga har udviklet en patenteret teknologi, AGS (Active Guidance System), som sikrer, at der altid er kontakt til satellitterne.
For at kunne bruge robotplæneklipperen skal du efter det første år købe en datapakke af Stiga, som koster fra 225 kroner om året og op.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Ny Nespresso er en dyr fornøjelse

Ding dong! Er der nogen hjemme?

Sæt blus på vinterlyset

Stilfuldt fra Panasonic

Lav mad som på en restaurant

Rengøring med rene hænder

Vi tester batteridrevne sneslynger

Bare rolig. Dit hjem er sikkert!

Ikke godt nok, Dyson

Hører støvsugere og skuresvampe fortiden til?

Lad et lys gå op for dine tænder

Scroll to Top