Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ryobi RY18ST25A-0

Til de mindre opgaver

Den lille sneslynge fra Ryobi fungerer godt på et lille område. Men er den så meget mere praktisk end en manuel skovl?

Skrevet af / 17/02/2024 - 09:10
Ryobi RY18ST25A-0
Geir Gråbein Nordby

En lille, batteridrevet sneslynge som Ryobi RY18ST25A-0 (afdelingen der finder på fængende navne er tydeligvis nedlagt) er beregnet til dem med en lille have, terrasse eller indkørsel.

Slyngen har et håndtag i bunden af stangen, som bruges, hvis du skal skovle dybere sne i lag. Eller hvis sneen er særlig tung eller hård. Til tyndere lag sne glider den let hen over jorden, styret med én hånd.

Der er en startknap på begge sider øverst på stangen, så uanset om du er højre- eller venstrehåndet, kan du nemt få adgang til den med tommelfingeren.

Ryobi RY18ST25A-0 battery Ryobi RY18ST25A-0 battery compartment
<
>
Batteriet på 4 Ah rækker til ca. 100 kvadratmeter. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Batteritid

Ryobi RY18ST25A-0 leveres ikke med batteri eller oplader. Hvis du går efter en pakke med oplader og det største batteri på 5 Ah, bliver prisen næsten fordoblet – det er med andre ord ikke en særlig billig sneslynge. Det skal bemærkes, at den er en del af One+-serien, som alle kan bruge batterier på kryds og tværs. Med andre ord, hvis du har en batteridrevet boremaskine eller hækkeklipper fra samme serie, kan de alle bruge hinandens batterier.

Vores testeksemplar blev leveret med et 4 Ah-batteri, som Ryobi hævder er nok til at skovle 100 kvadratmeter. Det gælder med 8-10 cm nyfalden sne ved -15 grader, og ved denne temperatur er sneen meget let og luftig.

Læs også Den her kunne du godt bruge i haven lige nu Robotten Yarbo klarer både græs, løse blade - og sne.

I mildere vejr skal du være heldig for at få 80 kvadratmeter ud af det. Det betyder omkring 10-15 minutters effektiv snerydning. Det lyder ikke af meget, men jeg vil mene, at hvis du skal rydde større områder end dette, bør du stadig kigge efter noget, der er lidt kraftigere end en lille batteridrevet sneslynge.

Støjniveau

Jeg synes, at Ryobien er relativt støjsvag. Det angivne tal på 83,9 dB er målt lige ved siden af maskinen, mens det faktiske støjniveau ved operatørens hoved er et godt stykke under 70 dB. Det svarer til at sidde i en gennemsnitlig elbil på motorvejen med 80 km/t, selvom støjen subjektivt opfattes som højere fra sneslyngen.

Ryobi RY18ST25A-0 whidth
Arbejdsbredden er bare 25 cm. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Ryobi RY18ST25A-0 i brug

Ny sne og lidt blødere og tungere sne er let at rydde væk med den lille Ryobi-slynge. Den skærer fint igennem, og sneen sprøjter højt og langt frem. I koldt vejr spredes sneen ud i luften og falder ned igen over et større område, næsten som en lille snestorm.

Det er mindre praktisk, hvis man vil kontrollere, hvor sneen lander, f.eks. hvis folk går forbi, og man ikke vil ramme dem med sneen. Man skal også passe på ikke at flytte sneskovlen mod vinden, da jeg flere gange fik snefygningen lige i ansigtet. Den slags er ubehageligt, især når det bliver ved.

Sneslyngen spreder en del i bredden, hvilket gør den uegnet til at rydde sne på f.eks. en grusvej, da man risikerer at kaste småsten ukontrolleret rundt.

Ryobi RY18ST25A-0 plowing 2
(Foto: Ryobi)

Til små sneopgaver fungerer Ryobi RY18ST25A-0 fint, og den største fordel i forhold til en manuel sneskovl er, at du ikke behøver at lave det sidste løft, hvor sneen skal over snedriven. Det tager meget af presset fra din ryg.

Derimod er den ikke så god, når sneen er tung og hård, og jeg kommer til at stå ret foroverbøjet fra tid til anden for at pløje gennem hårdere sne.

I sådanne situationer vil arbejdet faktisk gå hurtigere med en manuel skovl, uden at det er mere anstrengende for din ryg. En manuel skovl er også bredere end de små 25 centimeter i bredden, som Ryobi-skovlen kan prale af. Med den elektriske udgave skal du med andre ord køre flere ture frem og tilbage, før snerydningen er færdig, så hvor meget vinder du egentlig?

Ryobi RY18ST25A-0 lifestyle
Sender sneen lige frem. (Foto: Ryobi)

Konklusion

Ryobi RY18ST25A-0 fylder ikke meget i dit skur, den er let, og du kan rydde et indgangsparti, før batteriet løber tør. I hvert fald hvis du vælger et 4 eller 5 Ah batteri. Det skal købes separat, og det samme skal opladeren – hvilket øger prisen ganske dramatisk.

Frisk sne er en drøm, men tungere sne giver mere arbejde. Den smalle bredde betyder, at du skal køre mange ture frem og tilbage, og selv det største batteri har ikke kapacitet til mere end 100-125 kvadratmeter ad gangen. Hvis du har et større område, bør du nok stadig overveje en større sneslynge i stedet for et større batteri.

Karakter
Ryobi RY18ST25A-0
Basic

Home mener

Nem at bruge, god til terrasser og små indkørsler. Kaster sne langt væk. Fylder ikke meget. God beskyttelse af batteriet. Mindre egnet til dyb eller tung sne. Grus kastes langt og med en ret stor spredning. Toptung med det største batteri. Pris med batteri og oplader bliver høj.

Også i denne test:

3 sneslynger

Stiga ST 700e

Meget for pengene

Hvis du vil have en god arbejdsbredde på en halv meter, bliver en sneslynge ikke meget mere kompakt end Stiga ST 700e. Og den er generelt en fornøjelse at bruge.

Justerbart udkast, LED-lys til aftenbrug, nem at bruge. Nok kraft til de fleste opgaver, pløjer sne hele vejen ned ad indkørslen. Plads til to batterier for masser af kapacitet. Rimelig pris.
Ikke selvkørende. Lidt små hjul betyder, at Stigaen kan være svær at skubbe i hård og iset sne.
Læs hele testen

Ryobi RY36STX53A-150

En rigtig arbejdshest

Den største i denne test er Ryobi RY36STX53A-150. Med den ekstra størrelse får du en rigtig god sneslynge, der triller ekstra let hen over gårdspladsen.

Store hjul og god arbejdshøjde får sneslyngen til at glide ekstra let. Sneen ryddes nemt væk og kastes langt væk. Understøtter to store batterier. God kraft, en rigtig god sneslynge!
Ikke selvkørende. Går ikke helt ned til jorden, men efterlader et par millimeter sne. Lidt begrænset kapacitet med det medfølgende batteri (5 Ah).
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Ny Nespresso er en dyr fornøjelse

Ding dong! Er der nogen hjemme?

Sæt blus på vinterlyset

Stilfuldt fra Panasonic

Lav mad som på en restaurant

Lyd & Billede
Scroll to Top