Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

CES 2024: Skal du have en robot-snerydder?

Robotten Yarbo klarer både græs, løse blade - og sne.

Skrevet af / 08/01/2024 - 01:16
CES 2024: Skal du have en robot-snerydder?

Der er endnu lidt mere end et døgn, til CES-messen i Las Vegas åbner, og i de kæmpestore messehaller arbejdes der på højtryk med at gøre standene klar. Men rundt om på casinohotellerne bliver der holdt møder og demonstrationer af de nyeste og de mest spændende produkter.

PXL_20240107_202057330 PXL_20240107_202122796 PXL_20240107_201357163
<
>
Sådan ser der ud i messehallerne lige nu. Men showet er i gang. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)I

På det lille event Uproar faldt vi over Yarbo, som kunne være et hit til det snedækkede Danmark. Yarbo er en have- og gårdspladsrobot, der i modsætning til sin fætter, robotplæneklipperen, kan bruges til lidt af hvert.

Yarbo-robotten kan monteres med blandt andet plæneklipper, løvblæser og sneslynge. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Yarbo er en selvkørende robot på larvefødder, som blandt andet kan påmonteres en plæneklipperfront. Men man kan også få en snerydderforsats. Og en løvblæser. Og meget mere. Vi fik ikke maskinen demonstreret, da præsentationen skete i et hotelværelse på 47. sal, hvor der hverken var sne eller græs. Men Yarbo-folkene fortæller, at der kan fås 12 forskellige tilbehør nu. Og de har mere på vej. Også en “remise”, hvor forsatsen  kan udskiftes automatisk.

Yarbo koster i en starterudgave USD 7.000 (så regn med en dansk pris på ca. 70.000 kroner). Den dårlige nyhed er, at den ikke kan fås i Norden endnu. Men et forsigtigt gæt lød på udgangen af 2024. Altså lige i rette tid til en mulig hvid jul.

Yarbo

(Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Spil Doom på din plæneklipper

Smartere hvidevarer fra Samsung

125 Gala Edition-tilbud i Mieles jubilæumsår

Jura X10 opdateret med Cold Brew

Trådfri robotplæneklipper med firehjulstræk

Shark på vej til Europa

Ninja satser på Europa

Glat hår uden varmeplader

AI-søvnforbedring med TipTraQ

En smart kattebakke

Husqvarna Nera plæneklipper til villa-haven

X30 Ultra er den nye topmodel fra Dreame Technology.

0
Scroll to Top