Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Aqara Smart Lock U200 er en let installeret smartlås

Låsen, som monteres på den eksisterende lås, understøtter Matter og Apple Home keys.

Skrevet af / 10/07/2024 - 13:28
Aqara Smart Lock U200 er en let installeret smartlås

Der findes mange smarte låse derude, som f.eks. den fremragende Yale Doorman. Men mange af dem kræver, at man udskifter den eksisterende lås, hvilket ikke altid er helt let og kan kræve, at man tilkalder en montør. Det er ikke tilfældet med Aqaras nye lås, som monteres på den gamle. Man behøver ikke at foretage indgreb på døren, og låsen kan monteres med en simpel skruetrækker.

Læs også Yale Doorman er blevet mere moderne Den seneste Yale Doorman L3S er en smart kodelås, der er lige så sikker, som den er elegant og enkel.

Når låsen er monteret, kan man låse op ved hjælp af fingeraftryksgenkendelse, PIN-koder, mobilapp, stemmeassistenter, Aqaras NFC-kort eller endda Apple Home-keys. Vi er ikke forvænte med at se smartlåse, der understøtter Apples løsning, hvor man blot klikker på sin iPhone eller sit Apple Watch for at låse op. Hvis alt andet glipper, kan man stadig låse op med sin gode, gammeldags nøgle.

Låsen har flere sikkerhedsfunktioner under motorhjelmen, f.eks. kryptering til beskyttelse mod hackerangreb, en alarm, hvis nogen forsøger at manipulere med kodelåsen, og en automatisk låsefunktion, så man ikke glemmer at låse. Man får også meddelelser om hændelser, så man ved, hvornår folk kommer og går i ens hjem. Selvfølgelig kan midlertidige koder udleveres til gæster og håndværkere.

Foto: Aqara

Praktisk nok understøtter låsen både Matter-standarden og Thread-protokollen, hvilket burde gøre det nemt at integrere den i sit smarte hjem og gøre den så fremtidssikret som muligt.

Det indbyggede genopladelige batteri skal kunne holde op til seks måneder mellem hver opladning. Kodelåsen på ydersiden kan enten bruge AAA-batterier eller tilsluttes dørklokkens strøm.

Pris og tilgængelighed

Aqara Smart Lock U200 kan købes i Aqaras Amazon-butik i Europa, men fås også hos de skandinaviske forhandlere. På Amazon sælges den for €270, dvs. godt 2.000 kroner.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Roborock Qrevo S gør sig selv ren

Let installeret smart lås fra Aqara

Autentisk pizza på mindre plads

Bertazzoni tager patent på Air-Tec

Smart Home-produkter til kæledyr

Kølefryseskab med 438 farvekombinationer

Musik i farver fra WiZ

Husqvarnas robotplæneklippere får solcelleopladning

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Scroll to Top