Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ryobi RY36STX53A-150

En rigtig arbejdshest

Den største i denne test er Ryobi RY36STX53A-150. Med den ekstra størrelse får du en rigtig god sneslynge, der triller ekstra let hen over gårdspladsen.

Skrevet af / 17/02/2024 - 09:10
Ryobi RY36STX53A-150
Jonas Ekelund

Det faktum, at Ryobi RY36STX53A-150 (igen, hvor er afdelingen der finder på fængende navne når man har brug for den?) er den største sneslynge i testen, betyder ikke, at den er særlig stor. I hvert fald ikke sammenlignet med benzinsneslynger i fuld størrelse. Den ekstra størrelse i forhold til Stiga ST 700e skyldes primært hjulene, som er større her. Forresten – hvis du synes, navnet er svært, så går sneslyngen også under navnet Max Power 53.

Ryobis sneslynge er sammenklappelig og passer bag i en lidt større stationcar eller SUV. Perfekt, hvis du skal i sommerhuset eller et andet sted hen, hvor snerydning er på dagsordenen.

Udkasteren kan vinkles 180 grader horisontalt og næsten 90 grader vertikalt ved hjælp af et håndtag på højre side, hvilket giver stor fleksibilitet ved snerydning.

Ryobi RY36STX53A-150 batteri
Der er plads til to batterier, og det bør du også overveje. Det medfølgende 5 Ah-batteri er ikke helt nok. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Batteritid

RY36STX53A-150 inkluderer en batterioplader og et 36V 5 Ah batteri. Den fås ikke uden batteri, hvilket er noget, man skal huske, når man sammenligner prisen med andre sneslynger. Den er egentlig ikke så meget dyrere end Stiga, som det måske ser ud til. Men ja, det er et par procent.

Det medfølgende batteri rækker til omkring 200 kvadratmeter eller 10-15 minutters snerydning, afhængigt af hvor tung sneen er. Sneslyngen trives til gengæld så godt med større mængder sne, at jeg helt klart vil anbefale et ekstra batteri. Helst et med 8 Ah, eller hvis du føler dig ekstra modig, 12 Ah. Sidstnævnte vil øge prisen med hele 50 procent, så tænk dig om både to og tre gange, før du klikker på “køb”-knappen…

Læs også Den her kunne du godt bruge i haven lige nu Robotten Yarbo klarer både græs, løse blade - og sne.

Støjniveau

I betragtning af maskinens størrelse troede jeg, at den ville larme en del. Men sandheden er, at støjniveauet faktisk er lavere end fra Stiga-sneslyngen og næsten lige så lavt som fra den kompakte Ryobi RY18ST25A-0. Egenstøjen er angivet til 88,4 dB, mens den er lidt over 71 dB ved brugerens ører. Det er ikke ligefrem stille, men heller ikke ubehageligt.

Ryobi RY36STX53A-150 light
Ryobi RY36STX53A-150 lyser op i mørket så det kan ses. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Ryobi RY36STX53A-150 i brug

Sneslyngen er helt sikkert i samme klasse som Stiga, spørgsmålet er, om den er de ekstra par tusinde kroner værd. Med stort set samme arbejdsbredde og funktionalitet skulle man tro, at man fik mere for pengene med Stiga. Jeg havde Stiga i et par uger, før Ryobi-forsendelsen ankom, og havde tid til at lære den rigtig godt at kende. Jeg var også meget glad for den og følte, at jeg ikke kunne forvente meget bedre end dette.

Men efter bare kort tid med denne Ryobi står det klart, at den har noget ekstra. Nemlig når det gælder arbejdskapacitet og muskelaflastning. For selv om den ikke kan håndtere meget højere snedriver end Stiga (kun 3 centimeter højere), pløjer den endnu lettere gennem tætpakket og iset sne. Den kaster sneen længere væk, og forlygten er kraftigere og giver bedre udsyn om aftenen.

Ryobi RY36STX53A-150 whidth
Arbejdsbredden på 53 cm er optimal for en sneslynge uden fremdrift. Så må du leve med, at den efterlader et tyndt lag sne. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Men det bedste af det hele er, at den er lettere at skubbe fremad. De store hjul gør snerydning til en leg. At rydde en stor indkørsel går ganske nemt, og du skal have svære opgaver foran dig for at savne fremdriften. I så fald skal du kigge nærmere på den større – og dobbelt så dyre – RY36STX61A-260F. Men sneslyngen her i testen er langt mere praktisk for de fleste, ikke mindst fordi den passer ind i et almindeligt udhus og, når den er klappet sammen, kan være bag i en lidt større bil.

Det eneste, jeg har at udsætte på den, ud over den lidt knappe batterikapacitet (som er let at løse), er, at den ikke går så tæt på asfalten og efterlader et par millimeter sne. Stiga’en går derimod helt tæt på asfalten. Hvis sneen smelter efterfølgende, og det fryser igen, er der større risiko for en glat overflade med Ryobi.

Ryobi RY36STX53A-150 lifestyle 4
(Foto: Ryobi)

Konklusion

Ryobi RY36STX53A-150 batteridrevet sneslynge er både praktisk og kraftfuld. Den er sammenklappelig og kan transporteres i en lidt større bil, og de store hjul gør det nemt og effektivt at rydde sne. Den er velegnet til lidt større haver, indkørsler og små åbne pladser og bør overvejes af både privatpersoner og boligforeninger.

Den er god i både let og tæt sne, og selv om den efterlader et tyndt lag på asfalten, er den helt sikkert en favorit hos journalisten.

Det medfølgende batteri er ikke helt så kraftigt, som sneslyngen kunne fortjenel, så vi anbefaler at købe et ekstra batteri for at undgå opladning imellem opgaverne.

Karakter
Ryobi RY36STX53A-150
Premium

Home mener

Store hjul og god arbejdshøjde får sneslyngen til at glide ekstra let. Sneen ryddes nemt væk og kastes langt væk. Understøtter to store batterier. God kraft, en rigtig god sneslynge! Ikke selvkørende. Går ikke helt ned til jorden, men efterlader et par millimeter sne. Lidt begrænset kapacitet med det medfølgende batteri (5 Ah).

Også i denne test:

3 sneslynger

Stiga ST 700e

Meget for pengene

Hvis du vil have en god arbejdsbredde på en halv meter, bliver en sneslynge ikke meget mere kompakt end Stiga ST 700e. Og den er generelt en fornøjelse at bruge.

Justerbart udkast, LED-lys til aftenbrug, nem at bruge. Nok kraft til de fleste opgaver, pløjer sne hele vejen ned ad indkørslen. Plads til to batterier for masser af kapacitet. Rimelig pris.
Ikke selvkørende. Lidt små hjul betyder, at Stigaen kan være svær at skubbe i hård og iset sne.
Læs hele testen

Ryobi RY18ST25A-0

Til de mindre opgaver

Den lille sneslynge fra Ryobi fungerer godt på et lille område. Men er den så meget mere praktisk end en manuel skovl?

Nem at bruge, god til terrasser og små indkørsler. Kaster sne langt væk. Fylder ikke meget. God beskyttelse af batteriet.
Mindre egnet til dyb eller tung sne. Grus kastes langt og med en ret stor spredning. Toptung med det største batteri. Pris med batteri og oplader bliver høj.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Ny Nespresso er en dyr fornøjelse

Ding dong! Er der nogen hjemme?

Sæt blus på vinterlyset

Stilfuldt fra Panasonic

Lav mad som på en restaurant

Rengøring med rene hænder

Lyd & Billede
Scroll to Top