TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Gruppetest: 3 sneslynger

Ryd sneen væk

Et nemmere liv med en batteridrevet sneslynge: Skån din ryg når sneeen skal væk. Vi har testet tre sneslynger til forskellige behov - og blev overraskede.

Af / 17/02/2024 - 09:10
3 sneslynger

Vinterens hvide tæppe kan være smukt, men snerydning er både besværligt og kedeligt. Traditionelle sneskovle kræver en masse muskelkraft, og benzindrevne sneslynger er både støjende og forurenende. Heldigvis findes der et attraktivt alternativ i form af batteridrevne sneslynger. Men er de kraftige nok? Vi har testet  tre forskellige batteridrevne sneslynger, fra små og kompakte til mere kraftfulde modeller med en større arbejdsbredde.

Når snestormen rammer

Fordelene ved en batteridrevet sneslynge er mange. Den er lettere og nemmere at håndtere, hvilket gør snerydningen til en mindre trættende opgave. De er også betydeligt mere støjsvag end benzinmodeller, hvilket dine naboer og dine egne ører vil sætte pris på. Du undgår også udstødningsemissioner, hvilket er godt for både miljøet og dit eget helbred. Desuden starter den med det samme, uanset vejr og temperatur.

Læs også Den her kunne du godt bruge i haven lige nu Robotten Yarbo klarer både græs, løse blade - og sne.

Små sneslynger – store fordele

En lille, batteridrevet sneslynge er et værktøj til dem, der har en lille have, terrasse eller indkørsel, der skal ryddes for sne. Den er kompakt og nem at håndtere og kan fjerne sne hurtigt og effektivt. I modsætning til en manuel sneskovl behøver du ikke at bøje dig ned og bruge en masse kræfter.

Snøfresere sneslynger snowblowers driveway
Batteridrevne sneslynger er perfekte til mellemstore opgaver som indkørsler og parkeringspladser. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Større maskiner til større områder

Har du en lang indkørsel, et stort fortov eller en gårdsplads, der skal ryddes? Så er en lidt større batteridrevet sneslynge måske lige sagen. 50 cm i bredden eller mere er en god mulighed. Disse modeller er mere kraftfulde og kan fjerne mere sne på kortere tid. De har også justerbart vinkeludkast, hvor de mindste modeller typisk kaster sneen lige frem. Det betyder, at du undgår at blæse sne i hovedet på folk i umiddelbar nærhed, og at du lettere kan samle sneen i kontrollerede bunker.

Batteridrift – fordele og ulemper

Batteridrevne sneslynger har mange fordele, men der er også nogle ulemper, man skal være opmærksom på. Batterilevetiden er den mest åbenlyse. Du skal oplade batterierne regelmæssigt, hvilket kan begrænse, hvor meget sne du kan rydde på én gang. I modsætning til benzindrevne sneslynger har du ikke mulighed for at tanke op og fortsætte rydningen. En mulighed her kunne være at investere i nogle ekstra batterier.

Annonce

Batteridrevne sneslynger har også ofte en lavere maksimal kapacitet sammenlignet med benzinmodeller. De fleste batteridrevne modeller skal skubbes manuelt, mens mange benzinmodeller er selvkørende.

Hvilken sneslynge er den rigtige for dig?

Valget af sneslynge afhænger af dine behov. Overvej, hvor meget sne du normalt skal rydde, hvor stort et område du har, og hvor vigtig batterilevetid og selvkørende drift er for dig.

Stiga ST 700e

Meget for pengene

Hvis du vil have en god arbejdsbredde på en halv meter, bliver en sneslynge ikke meget mere kompakt end Stiga ST 700e. Og den er generelt en fornøjelse at bruge.

Justerbart udkast, LED-lys til aftenbrug, nem at bruge. Nok kraft til de fleste opgaver, pløjer sne hele vejen ned ad indkørslen. Plads til to batterier for masser af kapacitet. Rimelig pris.
Ikke selvkørende. Lidt små hjul betyder, at Stigaen kan være svær at skubbe i hård og iset sne.
Læs hele testen

Ryobi RY36STX53A-150

En rigtig arbejdshest

Den største i denne test er Ryobi RY36STX53A-150. Med den ekstra størrelse får du en rigtig god sneslynge, der triller ekstra let hen over gårdspladsen.

Store hjul og god arbejdshøjde får sneslyngen til at glide ekstra let. Sneen ryddes nemt væk og kastes langt væk. Understøtter to store batterier. God kraft, en rigtig god sneslynge!
Ikke selvkørende. Går ikke helt ned til jorden, men efterlader et par millimeter sne. Lidt begrænset kapacitet med det medfølgende batteri (5 Ah).
Læs hele testen

Ryobi RY18ST25A-0

Til de mindre opgaver

Den lille sneslynge fra Ryobi fungerer godt på et lille område. Men er den så meget mere praktisk end en manuel skovl?

Nem at bruge, god til terrasser og små indkørsler. Kaster sne langt væk. Fylder ikke meget. God beskyttelse af batteriet.
Mindre egnet til dyb eller tung sne. Grus kastes langt og med en ret stor spredning. Toptung med det største batteri. Pris med batteri og oplader bliver høj.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nem rengøring

Disko i køleskabet

Mytedræber i vaskerummet

Når små forhindringer bliver for store

Lille spejl på væggen dér, hvem gør glattest i fjæset her

Godt sug i smækker indpakning

Alarm med 1 kilometers rækkevidde

Godt bud til køkkenalrum

Perfekt grillresultat hver gang

Her er den ultimative pizzaovn

Det er en god ide at gøre det 'dumme' klimaanlæg smart

Effektiv køling i sommervarmen