: Opsummering

Fornuftig luksuslyd

Hvis du betaler lidt ekstra, kan du få et par lækre gulvhøjttalere med en smag af rigtig high-end lyd.
forfatter

Som denne test af gulvhøjttalere understreger, er der en klar sammenhæng mellem kvalitet og pris. Men det betyder ikke, at dyrere højttalere er bedst til alt.

Den billige Triangle Color er til 10.990 kroner en indgangsbillet til flotte oplevelser og byder på et sympatisk lydbillede med underholdende bas og klar diskant, uden store fejl.

Alligevel giver Audiovector X3 Super bedre lyd til en tusindlap mindre. Lydsignaturen er temmelig ens, og både Audiovector og Triangle Color har godt fokus i diskantområdet fulgt op af en god og rund bas, men måske lidt tilbageholdende mellemtone. Audiovector har dog en renere lyd og et bedre stereoperspektiv og må derfor anses for den bedste af de to.

Endnu mere spændende er Tannoy Revolution DC6T SE. Special Edition-versionen af DC6T byder på et meget sammenhængende lydbillede med en sødere og varmere mellemtone end de to forrige modeller. Sangstemmer får bedre fylde, og koaksialelementet sørger for et mere distinkt stereoperspektiv. Højttaleren lyder vældig “live” og underholdende, og får meget ud af selv en billig forstærker. Testens måske mest spændende køb med sin prisseddel på 10.000 kroner.

Tredjedyrest i testen er KEF R500. På sit bedste lyder den fantastisk med et særdeles fokuseret lydbillede og super opløsning. Den er lidt udfordrende at få til at lyde godt, da den behøver en god forstærker for virkelig at blomstre. Det er ikke den mest underholdende, og fundamentet i dybbassen kunne godt have været mere massivt. Specielt hvis højttalerne skal placeres i større rum. Men hold fast, hvilket lydbillede!

Det hurtigste attack får du med System Audio Mantra 50. Med et meget rydeligt lydbillede og godt stereoperspektiv sprøjter musikken bogstavelig talt ud af højttalerne! Diskantopløsningen er rigtig god, uden at højttalerne bliver lige så lyse i klangen som Triangle og Audiovector. Og selv om bassen ikke går dybest ned, er den hurtig og kontant. Højttalerne tilgiver let billig elektronik, men giv dem en god og kraftig forstærker, og du har slagkraftige venner for livet! Et par koster ganske vist 16.000 kroner, men vi kan ikke undgå at kåre dem til bedste køb. Altså mest for pengene!

Det er dog ikke til at komme uden om, at Sonus Faber Venere 2.5 er det klare valg, hvis du søger en stor, opløst og samtidig massiv lyd. Lydbilledet er enormt, og instrumenterne skinner virkelig! Samtidig slår basinstrumenterne igennem med den største selvfølge. Det her er testens største højttaler, men samtidig også den smukkeste i vores øjne. Vi kunne godt ønske os et bedre kvalitetsindtryk, hvad kabinettet angår, men hvad gør det, når lyden er så superb?

Annonce

Det er selvfølgelig lidt forudsigeligt, at den dyreste højttaler er den bedste. Men vi har aldrig været mere sikre i kåringen af Bedst i test!

Også i denne test:

Sonus Faber Venere 2.5

Ferrari-lyd til Fiat-pris

Det er ikke kun nationaliteten, Sonus Faber har tilfælles med Ferrari. Det er også priserne. Indtil nu.

Stort lydbillede Kontant og stram bas Varm mellemtone
Kabinettet kunne være mere solidt

System Audio Mantra 50

Rock’n’roll around the clock

Når det gælder højttalere, som spiller livligt og barskt, har System Audio Mantra 50 et rygte at leve op til. Heldigvis blev vi ikke skuffet …

Stram og dynamisk basgengivelse Åben og distinkt mellemtone Flot timing
Spiller ikke kælderdybt

Audiovector X3 Super

Et kup til prisen?

Audiovector hævder, at deres nye X3 Super-højttalere er sammenlignelige med langt dyrere højttalere. Nu har vi mulighed for at tjekke netop den påstand!

Friske overtoner Stram og veldefineret bas
Lidt tynd mellemtone Kræver god forstærker

Triangle Color

Indgangsbilletten

Triangle Color er en interessant indgangsbillet til seriøse musikoplevelser.

Kompakte mål Fyldig bas Spiller godt lavt
Lidt tynd mellemtone

KEF R500

Perspektivmesteren

KEF’s R500-højttalere passer lige til dig, der vil have musikken serveret på et sølvfad med en præcision i lydbilledet, som få andre højttalere kan matche.

Mesterligt fokus Stram og kontrolleret bas
Tynd dybbas Kræver muskelforstærker

Tannoy Revolution DC6T SE

Velbalanceret vellyd

Højttaleren fra Tannoy leverer et balanceret og fokuseret lydbillede. Et rigtigt pletskud!

Imponerende mellemtone Balanceret bas
Lydbilledet mangler lidt fokus
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også