Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Hisense lancerer UST-projektoren PX3-PRO

Hisense PX3-PRO kan friste med et 150-tommers 4K-billede, surroundlyd og Google TV - altsammen fra en relativt lille boks!

Skrevet af / 06/05/2024 - 14:45
Hisense lancerer UST-projektoren PX3-PRO

Kinesiske Hisense har slået sig op på det, de kalder Laser TV eller Laser Cinema: Det er projektorer med en ultrakort projiceringsafstand, som kan levere et stort billede, når de placeres tæt på væggen. Den seneste Laser Cinema-model hedder PX3-PRO og kan skabe et billede på op til 150 tommer!

Det forlyder, at den også vil blive lanceret i de nordiske lande i efteråret 2024.

PX3-PRO er den nyeste UST-projektor fra Hisense. (Foto: Hisense)

UST-projektorer: Kæmpestort billede på kort afstand

2024 bliver et vigtigt TV-år: Med store sportsbegivenheder som EM i fodbold og sommer-OL på programmet vil mange mennesker være på udkig efter en ny storskærm til væggen.

Vi har på det seneste testet mange store TV-skærme fra bl.a. TCL. Og selv om de kan give et fantastisk lysstærkt billede, er der ingen tvivl om, at formfaktoren bliver noget upraktisk, når billedstørrelsen kommer op på 100 tommer eller derover. Til sammenligning kan en det være befriende enkelt med en UST-projektor, der er lille og let nok til at tage med under armen, og som alligevel er i stand til at producere et 100-150 tommers billede i god kvalitet …

Læs også Din egen IMAX-biograf TCL har tidligere imponeret os med sine prisbillige storskærme. Men har de, hvad der skal til for at klatre op i high-end-klassen? Topmodellen X955 i 98" og 115" giver os svaret.

Hisense PX3-PRO

Det skandinaviske marked har hidtil haft begrænset adgang til Laser TV- og Laser Cinema-modellerne fra Hisense, men det kan ændre sig med den nyeste model, PX3-PRO.

PX3-PRO erstatter sin populære forgænger, PX2-PRO, og er en model, der henvender sig til mere avancerede brugere. Hisense kalder disse modeller for »Laser Cinema«, da de sælges uden en medfølgende ramme og i stedet leveres med en justerbar projektorlinse, der kan tilpasses forskellige skærmstørrelser. PX3-PRO er beregnet til et 16:9-billede på 80-150 tommer, hvor forgængeren kunne klare 90-130 tommer. Lysstyrken er også øget fra 2.400 til 3.000 ANSI-lumen for at kunne klare de øgede skærmstørrelser.

Projektoren bruger Hisenses ThriChroma RGB triple-laser lyskilde til at skabe skarpe 4K-billeder med et bredt farvespektrum. PX3-PRO siges at kunne gengive en native contrast ratio på 3000:1 og op til 110 procent af BT.2020-farverummet. Den understøtter både Dolby Vision og HDR10+ ud over IMAX Enhanced. Hisense fremhæver også sin Pro AI-billedbehandling for bedre lysstyrke, kontrast og støjreduktion.

Mange vil nok foretrække et separat lydsystem til et billede af denne størrelse, men det er rart at vide, at projektoren har god indbygget lyd. PX3-Pro er udstyret med et 50-watts Harman/Kardon-højttalersystem med understøttelse af Dolby Atmos.

Hisense PX3-PRO kører desuden Google TV-operativsystemet, som er en velkendt brugergrænseflade med god adgang til forskellige apps og streamingtjenester.

PX3-PRO har innebygd surroundlyd fra Harman/Kardon. (Foto: Hisense)

Pris og tilgængelighed

Hisense PX3-Pro kommer på markedet til efteråret og får en pris på 3.499 dollars. Ifølge vore kilder vil denne model formentlig kunne fås i de nordiske lande i løbet af september. Den danske pris er endnu ikke bekræftet, men vi forventer at høre mere hen imod lanceringsdatoen. Måske får vi den at se på årets IFA-messe?

Læs også Blændende og knivskarpt! Hisense 110UX var blandt de skarpeste TV'er, vi oplevede på CES 2024.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Her er årets nye hjemmebiograf-produkter fra Sony

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Lyd & Billede
Scroll to Top