Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CINEMA 30: Nyt hjemmebiograf-monster fra Marantz

Marantz' hidtil kraftigste integrerede hjemmebiografforstærker kan forventes til marts.

Skrevet af / 30/01/2024 - 15:11
CINEMA 30: Nyt hjemmebiograf-monster fra Marantz

Marantz er et af de mest anerkendte mærker inden for hi-fi og hjemmebiograf. Den japanske producent har netop lanceret deres nye reference-hjemmebiografforstærker CINEMA 30.

Der har været hentydet til denne forstærker i et stykke tid, men nu er den endelig blevet officielt lanceret og kan forventes i butikkerne fra marts. Annonceringen kommer kun få dage efter, at Denon lancerede deres seneste hjemmebiografforstærker, AVC-6800H.

(Foto: Marantz)
Læs også Vildere surroundforstærker fra Denon Denons hjemmebio-forstærker AVC-X6800H har mange kanalers 3D-lyd, 8K-video - og masser af kræfter.

Marantz CINEMA 30

Vi har allerede meget positive erfaringer med komponenterne i CINEMA-serien, og nu kommer den største integrerede model til dato. Flagskibsmodellen CINEMA 30 er placeret under de separate forstærkersæt AV 10 og AMP 10. Den vil kunne fås i sort eller “sølvguld” finish med samme designsprog som resten af serien – men ydelsen vil være uovertruffen, ifølge Marantz!

(Foto: Marantz)

Marantz CINEMA 30 har en overdådig forstærkersektion, som består af 11 forstærkerkanaler monteret på et separat printkort. Forstærkeren er bygget med et flerlagschassis med omfattende brug af kobber. Forstærkersektionen siges at være blevet grundigt finjusteret af lydspecialisterne hos Marantz Sound Master i Shirakawa, Japan, for at sikre den bedst mulige lydkvalitet.

Det elegante frontcover har valgfri sidebelysning, og knapperne er skjult bag et nedfældeligt panel. Fjernbetjeningen er også lavet af aluminium med baggrundsbelysning for at sikre brugervenlighed i biografmørket.

(Foto: Marantz)
Læs også Indfrier forventningerne Marantz Cinema 60 har et nyt, moderne udseende og tilbyder et væld af tilslutninger og funktioner. Lyden er kraftfuld og meget god.

Fra 11.4 til 13.4 (!) kanaler

Processorsektionen i Marantz-forstærkeren har også kapacitet til op til 13.4 kanaler med forforstærkerudgange, så de der ønsker det, kan udvide med ekstra forstærkere.

Alle digitale og analoge signaler passerer gennem Marantz HDAM SA-2 forforstærkertrinnet for at sikre den karakteristiske varme Marantz-lyd. musikalitet, der forventes af alle Marantz-lydprodukter.

Processorsektionen bruger en SHARC dobbelt DSP-chip, der er forbundet med avancerede 32-bit ESS Sabre D/A-konvertere med dedikeret jitterreduktion. Den digitale platform håndterer alt fra stereo i høj opløsning til fordybende lydformater som Dolby Atmos™, IMAX Enhanced™, DTS:X Pro™ og Auro 3D™.

(Foto: Marantz)

Audyssey rumkorrektion – plus Dirac

For at sikre de bedst mulige resultater med en bred vifte af højttalere og lytterum er CINEMA 30 udstyret med Audyssey MultEQ XT32 rumkorrektion, som tager højde for højttalerstørrelser, højttalerafstande og niveaujustering via medfølgende mikrofon.

CINEMA 30 har også mulighed for Dirac Live-kalibrering, som er tilgængelig via licens. Dette omfatter Dirac Live Bass Control, som giver dig mulighed for at integrere op til fire uafhængige subwoofere for at få den bedst mulige basgengivelse i selv de mest udfordrende rum.

På tilslutningssiden har CINEMA 30 i alt 7 HDMI-indgange med understøttelse af 8K/60-video, foruden en række digitale og analoge indgange. CINEMA 30 understøtter også den nyeste HEOS multirumsplatform, der giver adgang til en lang række streamingtjenester, samt Spotify Connect, AirPlay 2™ og Bluetooth.

Pris og tilgængelighed

Marantz CINEMA 30 vil være tilgængelig fra marts 2024 på Marantz.com og hos udvalgte forhandlere. Prisen er opgivet til 4.500 euro.

CINEMA 30 repræsenterer et statement of excellence for Marantz i AVR-kategorien, og er et af de mest sofistikerede designs, teamet har skabt i sin 70-årige historie. Jeg kan ikke vente med at høre, hvordan den bliver modtaget af vores loyale kunder og specialiserede anmeldere,” siger Dave Sheen, President of Luxury Performance Audio Group, Masimo Consumer.

Marantz CINEMA 30 – højdepunkter

 • 11.4 separat forstærkede kanaler
 • 140 W pr. kanal
 • Klasse A/B-forstærkerdesign
 • 13.4 kanals pre-out
 • Symmetriske monolitiske forstærkere
 • 7/3 HDMI-indgange/udgange, alle indgange understøtter 8K/60Hz og 4K/120Hz passthrough.
 • Moderne grafisk brugergrænseflade i høj opløsning til 4K/8K-TV’er
 • Dolby Atmos
 • DTS:X Pro
 • IMAX Enhanced
 • Auro 3D
 • Audyssey MultEQ XT32
 • Dirac Live kan opgraderes, inklusive baskontrol
 • Pre-amp-tilstand for hver kanal, som giver mulighed for bedre tilpasning
 • Toroidal transformer
 • Marantz HDAM-design
 • Fremstillet hos Shirakawa Audio Works, Japan
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
 • L&B TechCast – en podcast fra L&B
 • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

4K-projektor: Hjemmeunderholdning på den store skærm

Hisense PX3-PRO: Kæmpebillede på kort afstand

Her er årets nye hjemmebiograf-produkter fra Sony

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Scroll to Top