Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2024: Mere lyd og billede fra Dolby

Dolby spillede med musklerne på CES: Deres Dolby Vision- og Atmos-formater bliver mere og mere udbredte.

Skrevet af / 19/01/2024 - 12:05
CES 2024: Mere lyd og billede fra Dolby

Dolby Laboratories var naturligvis en aktiv deltager på CES 2024. Den amerikanske virksomhed, der blev grundlagt af Ray Dolby i 1965, er involveret i de fleste aspekter af underholdning, film- og musikproduktion, hvor formaterne Dolby Vision og Dolby Atmos bliver mere og mere udbredte. Under CES annoncerede de nye og udvidede partnerskaber med flere TV- og pc-producenter, streamingtjenester og bilmærker.

Dolby Atmos FlexConnect: Hisense er med

Blandt de nyeste teknologier er Dolby Atmos FlexConnect, som har til formål at gøre Dolby surround sound mere tilgængelig. Kinesiske TCL var de første til at lancere denne funktion på sidste års IFA-messe, og på CES 2024 annoncerede Hisense også understøttelse af FlexConnect.

Chipproducenten MediaTek annoncerede også for nylig, at Dolby Atmos FlexConnect kommer til deres smart-TV-platform Pentonic, som bruges af flere kendte TV-producenter. Så vi kan nok forvente, at flere vil lancere funktionen med tiden.

Dolby Atmos FlexConnect gør det muligt at tilslutte trådløse surroundhøjttalere direkte til TV’et, uden at det er nødvendigt med en separat soundbar. Ved hjælp af indbyggede mikrofoner og kamerasensorer i TV’et kan teknologien lokalisere, måle og optimere lydgengivelsen fra de ekstra højttalere, selv når de ikke er placeret optimalt i rummet.

Hisense 110UX kan forbindes til ekstra surroundhøjttalere via Dolby Atmos Flexconnect. (Foto: Audun Hage)
Læs også Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas Din næste TV-skærm skal være kolossal, knivskarp, blændende lysstærk og - gennemsigtig?

Mere Dolby Atmos-indhold til bilen

Dolby gør også fremskridt inden for bilverdenen: Mere end 10 bilproducenter verden over har lanceret køretøjer, der understøtter Dolby Atmos.

På CES 2024 annoncerede Dolby et udvidet partnerskab med Mercedes-Benz, lydbogstjenesten Audible og Amazon Music. Samarbejdet betyder, at Mercedes-ejere kan få adgang til Audible og Amazon Musics katalog af musik og fængslende historier i et fordybende Dolby Atmos-format.

(Hvis du altså har en Mercedes med et kompatibelt system – Burmester 4D- og 3D-lydsystemer med den nyeste MBUX-generation).

Lotus x Dolby Atmos
<
>
Dolby arrangerede også en fremvisning af sports-SUV'en Lotus Eletre, som er udstyret med et kraftfuldt Dolby Atmos-kompatibelt lydsystem. Vi har allerede testet bilen, men den kommer til USA senere på året. (Foto: Dolby).
Læs også Mercedes EQE med Dolby Atmos: Wow! Burmester-anlægget i Mercedes EQE har fået en velkommen opdatering med Dolby 3D-lyd, og vi kan røbe, at det lyder superfedt! Samtidig er der en trist nyhed til eksisterende EQE-ejere.
Læs også Skærer luften som en skalpel Lotus Eletre er fantastisk at køre, rummelig som en limousine og har fornuftig rækkevidde.

Dolby til PC og gaming

Dolby har også fået flere pc-producenter med om bord: Alienware og ASUS har annonceret deres første gaming-pc-skærme, der understøtter Dolby Visions HDR-format: Nærmere bestemt Alienware 32 4K QD-OLED Gaming Monitor (AW3225QF) og ASUS’ ROG Swift OLED PG32UCDM. De nye skærme understøtter også Dolby Vision til gaming, hvilket giver bedre kontrast til spil, der understøtter det.

Sidst, men ikke mindst, annoncerede Dell også, at de nyeste laptops i XPS-familien understøtter både Dolby Vision og Dolby Atmos.

Alienware 32 4K QD-OLED Gaming Monitor får Dolby Vision. (Foto: Alienware)

Dolby til Apple Vision Pro

I denne uge bekræftede Apple også, at deres kommende Vision Pro VR-briller vil understøtte Dolby Vision HDR og Dolby Atmos surround sound (spatial audio).

Læs også Apple Vision Pro kommer hurtigere end ventet Tidligere rygter om store forsinkelser viste sig at være falske.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Sonos i konkurrence mod Apple og Sony?

Her er Bose Smart Ultra Sounder

XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision

Denon-receiver bringer Atmos-lyd til hjemmebiografen

8K-hjemmebiolyd til lavpris

0
Scroll to Top