Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2024: Hisense 110″ UX MiniLED-TV og 8K Laser TV

Hisense 110UX var blandt de skarpeste TV'er, vi oplevede på CES 2024.

Skrevet af / 16/01/2024 - 13:01
CES 2024: Hisense 110″ UX MiniLED-TV og 8K Laser TV

Hisense er et TV-mærke, der er blevet mere populært i de senere år. Den kinesiske producent kæmper med landsmanden TCL om TV-producenternes globale andenplads (førstepladsen tilhører fortsat sydkoreanske Samsung).

Sortimentet i 2024 er domineret af store LCD-skærme med MiniLED-teknologi i en bred vifte af skærmstørrelser. Nogle af disse har vi stiftet bekendtskab med allerede, mens andre er helt nye. Men Hisense har også sin egen specialitet – såkaldt Laser TV, som er deres navn for UST (ultra short throw) eller short throw-projektorer.

Hisense 110UX modtog en række “Best in Show”-priser på CES 2024. Dette knivskarpe 8K-TV står på en elegant sokkel med integrerede højttalere og trælameller. (Foto: Audun Hage)

Hisense UX-serien (110, 98 og 75 tommer)

Det allerstørste blikfang var den nye 110-tommer i UX-serien, som er Hisenses nye flagskibsmodel. Denne model er udstyret med en LCD-skærm med 8K-opløsning. Bagbelysningen består af MiniLED med hele 40.000 dimming-zoner, og skærmen skal kunne levere en lysstyrke på hele 10.000 nit!

110UX er angiveligt i stand til at gengive op til 95 procent af BT.2020-farverummet, hvilket er banebrydende. Demonstrationen på CES virkede meget imponerende: 10UX så strålende og lysstærk ud i den oplyste messehal. Billedet var desuden meget jævnt og harmonisk.

UX-serien får også en ny 98-tommer med knap så vilde, men ikke desto mindre imponerende specifikationer: Denne model klarer sig med 4K-opløsning, 10.000 dimming-zoner og en lysstyrke på op til 5.000 nit. Hisense 98UX understøtter skærmfrekvenser på op til 144 Hz og har derudover et 4.2.2-lydsystem.

Den nummeret mindre 75UX er imponerende på sin egen måde. Det er efter sigende Hisenses tyndeste MiniLED-TV nogensinde – kun 14 millimeter. Alligevel har det plads til 5.000 dimming-zoner og et indbygget 4.2.2-kanals lydsystem.

Hisense annoncerede i øvrigt, at deres UX-modeller vil understøtte Dolby Atmos FlexConnect. Det er en relativt ny funktion (først introduceret af TCL på IFA 2023), som gør det muligt at tilslutte trådløse surroundhøjttalere direkte til TV’et, så man opnår Atmos-lyd uden en separat soundbar. Dolby var til stede for at demonstrere, og systemet virkede lovende: Det bruger TV-skærmens indbyggede mikrofoner og kameraer til at måle og optimere surroundlyden i forhold til lyttepositionen.

DSC_2098 DSC_2078
<
>
Hisense 110UX kan kobles til ekstra surroundhøjttalere via Dolby Atmos FlexConnect (Foto: Audun Hage)

Hisense Laser TV med 8K-opløsning og integreret lyd

Du har måske set reklamebannerne for Hisense Laser TV ved fodboldkampe? Det er producentens varemærke for projektorer med laserlys. På CES viste de flere varianter af denne.

Allermest imponerende var 8K Sonic Laser TV, som er det første laser-TV med 8K-opløsning. Det leveres med en 3,4 kvadratmeter stor 16:9-projektionsskærm til at hænge på væggen. Det finurlige ved denne er, at den – ud over at være optimeret til laserprojektorer – også har indbyggede højttalere. Det er efter sigende verdens største “lydafgivende” skærm, med tusindvis (!) af små højttalerenheder fordelt over hele skærmområdet.

Hisense 8K Sonic Laser TV. (Foto: Audun Hage)

Vi lykkedes ikke med at få Hisense-repræsentanterne til at forklare præcis, hvordan teknologien fungerede, men det lød fantastisk: stort og livagtigt, med en sømløs integration af lyd og billede, der mindede om en rigtig biograf.

Ud over 8K-projektoren viste Hisense også en række 4K UST-projektorer, der formentlig vil kunne fås til en mere overkommelig pris.

Hisense Laser TV er ganske enkelt en laserprojektor med kort projiceringsafstand, som kan skabe et kæmpestort billede (100+ tommer) når den stilles op mod væggen. (Foto: Audun Hage)

Kommer det til Skandinavien?

2024 bliver et vigtigt år på TV-fronten med store sportsbegivenheder som EM i fodbold og sommer-OL, og det ser ud til, at Hisense positionerer sig til dette med mange spændende TV-storskærme og projektorløsninger. Vi forventer derfor, at flere af nyhederne fra CES efterhånden når til Europa og Skandinavien.

Pris og lanceringsdato for Hisense 110/98/75 UX er endnu ikke bekræftet, men modellen på 65 tommer er allerede til salg hos Power

Se videoen fra Hisenses pressekonference på CES 2024:

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

Samsungs nye TV'er får "AI-processor"

0
Scroll to Top