Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Wilson Audio Submerge subwoofer

Denne boks lover saftig, dyb bas, men graver også dybt i din tegnebog!

Skrevet af / 06/03/2024 - 08:05
Wilson Audio Submerge subwoofer

Store gulvhøjttalere og subwoofere i high-end-klassen er blevet en specialitet for amerikanske Wilson Audio Specialties Inc, som blev grundlagt af afdøde David A. Wilson i 1974. Nu er højttalerfirmaet tilbage på scenen med en helt ny subwoofer med det passende navn Submerge.

Wilson Audio har ikke meget at gøre med små og billige kompakthøjttalere. Den amerikanske producent har heller ikke lanceret sine egne hovedtelefoner endnu. Sikkert meget passende, for mon ikke det i givet fald ville blive nogle blytunge, boksehjelmslignende hovedtelefoner, med en seriøs vægtbelastning på hoved- og nakkemusklerne!

Wilson Audio Submerge i farven Ivory. (Foto: Wilson Audio)
Læs også Wilson Audio lancerer ny model af Sasha Teknologi fra dyrere modeller er blevet drysset ud over Sasha V.

Wilson Submerge subwoofer

Den nye subwoofer er rettet mod baselskende hi-fi- og hjemmebiografentusiaster med dybe lommer. Submerge er fysisk en storebror til “lille” Loke, med et lidt større kabinet og basenhed (12 tommer / 305 mm). Samtidig er forstærkereffekten steget fra 500 til 1.600 watt!

Navnet “Submerge” (dykke) er passende i dette tilfælde, for Wilson-subwooferen dykker for alvor ned i basfrekvenserne. Den er designet til at hjælpe kræsne hi-fi-højttalere i området 20-100 Hertz.

Subwooferen har en forudindstillet DSP, der er omhyggeligt kalibreret til kabinettet og basenheden, men har også analoge kontroller til Gain, Phase og delefrekvens. Ved brug af eksterne processorer kan DSP’en også slås fra (bypass-indstilling), og tilslutningsmulighederne omfatter analoge RCA- og XLR-ind- og udgange, som også gør det muligt at tilslutte flere subwoofere.

Kabinettet måler 77 x 46 x 63 cm (H x B x D) og er fremstillet af Wilsons “X-material” og “S-material”, mens basenhederne OG forstærkeren er monteret på aluminiumsplader. Vildbassen vejer lidt over 115 kilo og står på solide spikes.

Subwooferen fås i en række højglanspolerede farver, som selvfølgelig vil appellere til Wilson-fans, og naturligvis også i forskellige farver til højttalergrillen. Standardfarverne er lysegrå, mørkegrå og sort, men Submerge kan også fås i specialfarver mod et tillæg – f.eks. den livlige orange Bergamot Pearl eller den knaldrøde Ruby Red.

Læs også Subwoofer for alle pengene Wilson Audio LōKē er en kompakt subwoofer, men ikke specielt lille!

Pris og tilgængelighed

Wilson Audio Submerge kan bestilles nu i marts. Ud over at grave dybt i basfrekvenserne gør denne subwoofer også et alvorligt indhug i din økonomi. De nordiske priser er endnu ikke kendt, men startprisen i Europa er sat til 36.000 euro eller små 270.000 kroner. Ny bil eller ny sub? PS Audio er distributør i Norden.

PS! For at fuldende en Wilson-surroundopsætning har producenten for nylig også lanceret de vægmonterede baghøjttalere Alida CSC og centerhøjttaleren WASAE.

Læs også Hjemmebio på 12 kvadratmeter Hvor der er hjerterum, er der husrum, siger man. Og hvor der er husrum, er der også plads til en hjemmebiograf!
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Sonos i konkurrence mod Apple og Sony?

Her er Bose Smart Ultra Sounder

0
Lyd & Billede
Scroll to Top