Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Stjernestøv til Wilson Audio Sasha V

Teknologi fra dyrere modeller er blevet drysset ud over Sasha V.

Skrevet af / 27/06/2023 - 11:46
Stjernestøv til Wilson Audio Sasha V

Lige siden David A. Wilson grundlagde Wilson Audio i 1974, har virksomhedens højttalere været ensbetydende med noget af det ypperste, amerikansk højttalerindustri kan producere. Der har været flere fuldtræffere en forbiere, og Sasha har helt klart været en fuldtræffer. 

Nu lanceres femte generation af den populære højttaler, den ligner stort set forgængeren, men gemmer på en anseelig mængde opgraderinger.

Den nye Sasha V er som alltid en trevejs-konstruktion, hvor de to 20 cm basenheder er placeret i et separat kabinet. Selv om det måske ikke ser sådan ud, når man ser højttalerne lige forfra.

Foto: Wilson Audio

En 18 cm mellemtone med papir- og kompositmembran, hentet fra Alexx V og Alexia V, er placeret sammen med en 25 mm diskant med en vævet domemembran i silke.

Umiddelbart ser det altså ikke ud til, at meget har ændret sig siden forgængeren blev lanceret, men ifølge Wilson er forbedringerne ikke så synlige, som de er hørbare.

Foto: Wilson Audio

Wilson fremstiller sine egne delefiltre. De vikler selv spolerne, de laver deres egne AudioCapX-WA kondensatorer, og alt er forbundet med guldbelagte stik, og de to kabinetter er adskilt af Wilsons V-Material. Et dæmpningsmateriale, der skal eliminere resonanser mellem kabinetterne.

Foto: Wilson Audio

Derudover er højttaleren spækket med Wilson-teknologi, som vi normalt ser på Wilsons dyrere Alexx V- og Alexia V-højttalere:

25 procent tykkere X-Material er brugt som forstærkning i baskabinettet, S-Material i fronten af mellemtone/diskantmodulet, Convergent Synergy Carbon bagkammer til diskanten og en Alnico QuadraMag-magnet til mellemtonen.

Foto: Wilson Audio

Kabelterminalerne er nye, det samme er højttalerens justerbare pigge på undersiden, og som sædvanlig kan man bestille højttaleren i den ønskede farve.

Sasha V har en opgivet frekvensrespons på 20 Hz – 32 kHz +/- 3 dB, mens følsomheden er opgivet til 88 dB. Den nominelle modstand opgives til 4 ohm, med 2,36 ohm som det laveste. De fysiske mål er 114,5 x 36,8 x 60,8 cm, og vægten pr. højttaler er massive 111 kilo.

Prismæssigt lægger Sasha V sig mellem Wilsons mest budgetvenlige gulvstående, Sabrina X og den meget større Alexia V. Estimeret pris er 60.000 euro pr. par.

Foto: Wilson Audio

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rauna er tilbage

Engelsk legende vender tilbage efter 63 år

PMC lancerer aktive højttalere

KEF viser muskler med nye subwoofere

Bordhøjttalere med lydtryk

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

0
Scroll to Top