: Tannoy Revolution DC6T SE

Velbalanceret vellyd

Højttaleren fra Tannoy leverer et balanceret og fokuseret lydbillede. Et rigtigt pletskud!
Lyd & Billede mener
Imponerende mellemtone Balanceret bas
Lydbilledet mangler lidt fokus
Specifikationer
  • 2½-vejs
  • 1" diskant + 6" mellemtone (koaksial)
  • 6" bas
  • 90 dB følsomhed
  • 8 ohm impedans
  • Farve: Espresso-brun
Annonce
Annonce
forfatter

At Tannoy er fra Storbritannien, er let at se på det vintage-inspirerede udseende. Det gælder også i højeste grad Revolution-serien.

Det her er SE-versionen af seriens største gulvmodel, DC6T. Udseendemæssigt er de identiske, bortset fra gulvsoklen, som er større med mere robuste pigge (spikes). Men også højttaler-elementerne er forbedret med dobbelte magneter, og delefilteret er yderligere raffineret for en bedre lydoplevelse. Endvidere har SE-versionen ægte træfinér, hvor basismodellen har vinylbeklædning.

Det specielle ved Tannoy-højttaleren er koaksialelementet, hvor diskanten sidder i centrum af mellemtonen og spiller gennem denne. Tannoy kalder dette princip Dual Concentric, og det har den fordel, at mellemtone og diskant kan spille på nøjagtig samme akse. Dermed har det i teorien ikke meget betydning for lydbilledet, om du sidder én eller fire meter fra højttalerne. Det giver også gerne et mere distinkt og punktformet lydbillede, end når diskantelementet sidder på toppen af frontpladen, og mellemtonen under denne. Derudover sidder der et bas-element i bunden, som giver mere fundament til de dybe oktaver.

Vi bider mærke i en høj følsomhed og behagelig belastning (8 ohm), og at opgivet frekvensrespons går helt ned til 30 Hz (-6 dB), hvilket bør betyde robust og fyldig lyd fra en så kompakt højttaler.

Lydkvalitet
Tannoys styrke ligger først og fremmest i en god mellemtonegengivelse. Lilletrommen smælder godt! En glimrende sammenhæng mellem diskant og mellemtone gør desuden, at bækkener bliver en integreret del af trommesættet i stedet for at svæve løst i toppen. Bækkenerne er meget distinkte med god aggressivitet, uden at lyde spidst eller hårdt.

Annonce

Stemmen hos Jeff Tweedy fra countrybandet Wilco er åben, mens guitaren træder fint frem, og der er godt med kød på strygerne i det vigtige mellemtoneområde. Der, hvor Triangle og Audiovector hælder mod det lyse, har Tannoy en større mellemtonegengivelse og en endnu mere jævn frekvenskurve.

Bassen gør det, den skal, nemlig at tilføre fundament til grundtonerne. Den er trods specifikationerne hverken den dybeste eller mest fyldige i testen. Det er en fordel, fordi højttalerne let kan placeres mod bagvæggen og passer i såvel små som mellemstore rum. En ulempe, fordi det ellers kan blive lidt tyndt. Men hvor er den velbalanceret!

Totalt set har Tannoy Revolution DC6T en balanceret og opløst lyd og rigtig god dynamik. De tackler at spille ganske højt, selv om lydbilledet ikke er lige så rydeligt og stabilt som med de dyrere højttalere.

Konklusion
Hvis du er ude efter en uproblematisk højttaler med et sammenhængende lydbillede, bør Tannoy DC6T SE stå højt på listen. Høj følsomhed gør, at den er let at drive, selv med en billig forstærker; og med en rigtig godt integreret diskantgengivelse, som ikke stikker nævneværdigt ud, skal der meget til at få den til at lyde skarpt.

Specielt mellemtonegengivelsen er imponerende og får klanglagene frem i musikken på fornem vis.

Annonce

Det her er ikke en højttaler, hvor du til enhver tid sidder og udpeger, hvor hver lyd kommer fra, med den mest omhyggelige nøjagtighed, men snarere en livlig højttaler, som lyder meget balanceret, underholdende og “live”.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Opsummering

Fornuftig luksuslyd

Hvis du betaler lidt ekstra, kan du få et par lækre gulvhøjttalere med en smag af rigtig high-end lyd.

Sonus Faber Venere 2.5

Ferrari-lyd til Fiat-pris

Det er ikke kun nationaliteten, Sonus Faber har tilfælles med Ferrari. Det er også priserne. Indtil nu.

Stort lydbillede Kontant og stram bas Varm mellemtone
Kabinettet kunne være mere solidt

System Audio Mantra 50

Rock’n’roll around the clock

Når det gælder højttalere, som spiller livligt og barskt, har System Audio Mantra 50 et rygte at leve op til. Heldigvis blev vi ikke skuffet …

Stram og dynamisk basgengivelse Åben og distinkt mellemtone Flot timing
Spiller ikke kælderdybt

Audiovector X3 Super

Et kup til prisen?

Audiovector hævder, at deres nye X3 Super-højttalere er sammenlignelige med langt dyrere højttalere. Nu har vi mulighed for at tjekke netop den påstand!

Friske overtoner Stram og veldefineret bas
Lidt tynd mellemtone Kræver god forstærker

Triangle Color

Indgangsbilletten

Triangle Color er en interessant indgangsbillet til seriøse musikoplevelser.

Kompakte mål Fyldig bas Spiller godt lavt
Lidt tynd mellemtone

KEF R500

Perspektivmesteren

KEF’s R500-højttalere passer lige til dig, der vil have musikken serveret på et sølvfad med en præcision i lydbilledet, som få andre højttalere kan matche.

Mesterligt fokus Stram og kontrolleret bas
Tynd dybbas Kræver muskelforstærker
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.