Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Klipsch Flexus: Nye soundbars med saft og kraft fra Onkyo

Klipsch og Onkyo vil lave fed filmlyd sammen, og resultatet får vi snart at høre via Flexus-seriens nye soundbars.

Skrevet af / 27/01/2024 - 10:03
Klipsch Flexus: Nye soundbars med saft og kraft fra Onkyo

Klipsch og Onkyo er to velkendte producenter fra højttaler- og hjemmebio-branchen, og nu har de slået sig sammen om at skabe en ny serie af Dolby Atmos-kompatible soundbars: Flexus Sound System.

De nye Flexus soundbars bruger elektronik fra Onkyo, en anerkendt specialist indenfor surround-forstærkere og processorer, for derved at opnå den bedst mulige ydeevne i en kompakt pakke. Den nye serie blev lanceret på CES 2024, og kommer til Norden til foråret.

Klipsch Flexus Core 200 og Flexus Core 100

Højttalerspecialisten Klipsch og elektronik-eksperten Onkyo nævnes ofte i samme åndedrag: De to traditionelle producenter er i dag datterselskaber af Premium Audio Company, hvilket de naturligvis nyder godt af.

Klipsch er i øjeblikket lidt sparsom med de tekniske specifikationer, men det nævnes, at de nye modeller har gennemgået lange og krævende kvalitetstests. Så det ser i hvert fald ud til, at det er en serie, som Klipsch er seriøs omkring. Modeludvalget består af de to lydplanker Flexus Core 100 og Flexus Core 200, som begge har Dolby Atmos 3D-lyd.

Web-Ready-Klipsch-Flexus-CORE_200-Hero Web-Ready-Klipsch-Flexus-CORE_100-Hero
<
>
Klipsch Flexus Core 200

Core 200 har en 3.1.2-konfiguration med tre frontmonterede 2 1/4″ fuldtone-drivere og en hornladet diskanthøjttaler i midten. På toppen er der to 2 1/4″ drivere til højdekanalerne, plus to 4″ basdrivere. Lillebror Core 100 klarer sig selv med lidt færre højttalerenheder i en enklere 3.1-konfiguration.

De to soundbars sælges separat, men kan også suppleres med en trådløs subwoofer (Sub 100) og trådløse baghøjttalere (Surr 100) i et matchende design. De ekstra højttalere bruger en kombination af Bluetooth og en medfølgende USB-dongle til trådløs lydtransmission. Disse soundbars har også en RCA subwoofer line-udgang, så dem, der kan lide ekstra bas, kan tilslutte en ekstra sub. Hvilket Klipsch-fans ofte kan!

Desværre nåede vi ikke selv at høre højttalerne under CES 2024, men ser frem til at teste dem, når de bliver tilgængelige her i landet. De første tilbagemeldinger fra offentligheden og pressen virker under alle omstændigheder positiv: Flexus-serien tog flere “Best of CES”-priser hjem under messen.

Web-Ready-Klipsch-Flexus-SURR_100-Hero Web-Ready-Klipsch-Flexus-SUB_100-Hero
<
>
Klipsch Flexus Sub 100 (Alle foto: Klipsch)
Læs også Nye "naboplager" fra Klipsch Nu vil Klipsch også være med til festen: De to partyhøjttalere Gig XXL og Gig XL lover fuld gas og iøjnefaldende lysshows.

Pris og tilgængelighed

Klipsch Flexus-serien kommer til Europa og Norden i løbet af april 2024. Priserne i kroner er endnu ikke bekræftet, men efter dollarpriserne at dømme kan Core 200 og Core 100 gøre sig bemærket som interessante udfordrere til Sonos Beam og andre – hvis lyden ellers lever op til til forventningene!

Klipsch Flexus Core 100 Soundbar: $299

Klipsch Flexus Core 200 Soundbar: $449

Klipsch Flexus Surround 100: $249

Klipdch Flexus Sub 100: $299

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

KEF viser muskler med nye subwoofere

Bordhøjttalere med lydtryk

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

Fabriksbesøg: Bang & Olufsen overrasker

Kraftfuld subwoofer fra ATC

Vandtætte indbygningshøjttalere

0
Scroll to Top