Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Beosound A9 i særudgave – for de udvalgte få

Billedkunstner og Kashmir-forsanger Kasper Eistrup står bag en særlig udgave af Beosound A9. Den dårlige nyhed er, at du nok ikke får en chance for at få fat i den.

Skrevet af / 17/06/2024 - 15:00
Beosound A9 i særudgave – for de udvalgte få

Bang & Olufsen Beosound A9 minder med sin store stofbetrukne overflade på tre ben i træ om et lærred på et staffeli.

Derfor er det nærliggende at udlåne pladsen til billedkunstnere, der kan boltre sig på lærredt. Hvilket Bang & Olufsen har gjort flere gange tidligere.

Nu er turen kommet til Kasper Eistrup, der for mange nok er kendt som forsagner i 90’er-bandet Kashmir, men som også er en både aktuel og vendenskendt billedkunstner, som blandt andet har lavet værker med kong Frederik X samt til de prisvindende Axel Towers i København.

B&O_01 B&O_04
<
>
Beosound A9 Cacophonia af Kasper Eistrup. (Foto: Havemann)

Kasper Eistrups fortolkning af Beosound A9, kaldet Cacophonia, er inspireret af hans personlige tilgang til kunst, som kombinerer fragmenter fra kunstværker, der sammensættes til et nyt udtryk. Han har i samarbejde
med designere og ingeniørerne hos Bang & Olufsen også valgt nuancen på træbenene og en unik kobbertone til aluminiumsringen, der danner rammen om lærredet. Endelig har han signeret bagstykket på højttaleren,
der enten kan stå som et selvstændigt objekt i et rum eller monteres på væggen som et traditionelt maleri.

Læs også Bang & Olufsen BeoPlay A9 God lyd kommer i alle former og størrelser. Bang & Olufsens trådløse lydtallerken imponerer med usædvanligt udseende og helstøbt lyd!

Det er et privilegium at få lov til at kombinere to af mine største passioner; billeder og lyd, og jeg er meget glad for det endelige resultat,” siger Kaper Eistrup.

Kasper Eistrup er den eneste dansker blandt en håndfuld udenlandske billedkunstnere, som er blevet inviteret til at deltage i projektet Art of the A9.

(Foto: Bang & Olufsen)

Pris og utilgængelighed

Og hvad koster så en specialdesignet udgave af Beosound A9, udsmykket af en international kunstner? 50.000 danske kroner. Det er det dobbelte af prisen på en “rå” Beosund A9, men så får man også en højttaler, der er kun findes ganske få af i verden. Der er nemlig kun lavet 50 stykker af Beosound A9 Cacophonia, og de kommer kun til salg i Danmark.

Det hører med til billedet, at hele højttaleren er udskykket, og set i forhold til prisen på Kasper Eistrups værker er prisen sandsynligvis helt rimelig. Men man kunne godt få den kætterske tanke, at det smukke værk kunne været kommet flere til glæde, hvis Bang & Olufsen havde valgt at sælge den udsmykkede frontramme i løs vægt. Man kan nemlig i forvejen købe flere andre kunstnerudsmykkede frontrammer til Beosound A9, og i så fald er prisen under en tiendedel.

Kasper Eistrup er tidligere forsanger i bandet Kashmir og i dag billedkunstner. (Foto: Bang & Olufsen)

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Overraskende billig high-end

Pillen der virker på humøret

Legendarisk guitarorstærker får nyt liv

Boom for evigt

Ekstrem soundbar fra Steinway Lyngdorf

Skjulte basmuskler fra Neat

Franske højttalere får mundvandet til at løbe

Berømt kunstner udsmykker B&O

Se den vildeste JBL-samling i verden

Se hvilken højttaler der er tilbage!

Superdiskant er kronen på værket

En ny stjerne på højttalerhimlen

Scroll to Top