Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Neat Momentum Jet lover skjulte basmuskler og ekstrem lydkvalitet

Neat Acoustics lancerer officielt den nye Momentum Jet-serie i denne weekend. Med topmoderne teknologi lover højttalerne at tage lytteoplevelsen til nye højder.

Skrevet af / 21/06/2024 - 11:00
Neat Momentum Jet lover skjulte basmuskler og ekstrem lydkvalitet

Neat Acoustics fra Durham i England har lanceret sin seneste serie af højttalere, Neat Momentum Jet. Højttalerne lanceres officielt på North West Audio Show i denne weekend og findes i to seriøse modeller: den gulvstående Momentum J-S og den gulvstående Momentum J-6.

Momentum Jet-serien har rødder i firmaets flagskib Ultimatum-serien og er en kombination af avanceret teknologi og moderne design. Det er kompakte højttalere, der er lavet til et lille lytterum, men takket være en særlig teknologi indeni skulle de også kunne fylde en stor stue med lyd.

(Foto: Neat Acoustics)

EMT-diskant og isobarisk bas: Kraft og præcision

Momentum Jet-serien har MDF-kabinetter, og hvor Ultimatum-serien bruger en kombination af en 25 mm silkedome-diskant i kombination med en EMIT-superdiskant, har Momentum i stedet en “JET”-AMT-diskant. “Air Motion Transducer”, som forkortelsen står for, er den karakteristiske harmonika-diskant, som vi kender fra andre mærker som Elac, AdamAudio, Audiovector og Piega. Blandt andre. Denne type diskant producerer ofte et krystalklart og detaljeret topregister med en fabelagtig opløsning.

Men det er nok bassen, der stjæler billedet. Det vil sige den, der er skjult bag overfladen. Begge modeller bruger isobarisk basteknologi. Neat bruger dette i de fleste af sine serier, og det indebærer, at man placerer to basenheder oven på hinanden! Med andre ord: For hver basenhed, du ser, er der en usynligt bagved.

De to enheder er elektrisk forbundet, så de bevæger sig i takt. Det skaber et konstant lufttryk mellem dem, hvilket er med til at reducere den effektive masse, der skal flyttes af hver enhed. Resultatet er en dybere og mere kontrolleret bas. Du får med andre ord skjulte basmuskler, som giver en mere kraftfuld lyd, uden at du behøver at gøre kabinettet større.

Neat-momentum-jet-hifi-news-june-2024-14-resized
(Foto: Neat Acoustics)

Neat Momentum J-S: Kompakt kraftværk

Momentum J-S er en gulvhøjttaler, som lover at tage lydkvaliteten til et nyt niveau. Den kompakte højttaler indeholder teknologi, der er nedarvet fra den dyrere Ultimatum XLS gulvhøjttaler, og lover at levere fremragende lyd i alle rumstørrelser. Frontpladen, som er forbundet med kabinettet med en polyethylenmembran, rummer både diskanten og en 170 mm mellemtonebas. Bagved sidder en identisk driver i en isobarisk konfiguration, som giver en mere præcis, kontrolleret og udvidet bas. Den skulle række helt ned til 22 Hz i et normalt rum, hvilket er det samme som J-6 gulvhøjttaleren, men forvent ikke samme punch.

Basport i bag resonerer i et smalt frekvensområde, hvilket minimerer turbulens. Vi er også blevet lovet førsteklasses delefilterkomponenter, så J-S vil i sidste ende kombinere kraft og finesse på en enestående måde.

Neat-momentum-jet-hifi-news-june-2024-Jet-6-resized
(Foto: Neat Acoustics)

Neat Momentum J-6: Gulvhøjttaler med skjulte kræfter

Momentum J-6 er en kompakt gulvhøjttaler med teknologi, der er arvet fra Ultimatum XL6. Med et 2,5-vejs princip, der kombinerer en AMT-diskant og Neats egenudviklede “R3”-mellemtone, går Neat langt for at love god lyd.

Det ser måske ud, som om højttaleren kun har én mellemtone, men sandheden er, at der også er ikke én, men to nedadvendte 170 mm basenheder, isobarisk placeret oven på hinanden i bunden af kabinettet.

Med andre ord er dette en højttaler, hvor vi forventer en langt mere kapabel bas, end dens kompakte størrelse ellers ville antyde.

Med en Ultimatum-base for optimal stabilitet og et overdådigt delefilter lover J-6 at kombinere kraft, præcision og elegance.

Neat-momentum-jet-hifi-news-june-2024-13-resized
(Foto: Neat Acoustics)

Neat Momentum Jet: Priser og tilgængelighed

Momentum-højttalerne vil være tilgængelige på markedet fra september 2024. Priserne er sat til 4995 GBP for den mindste Momentum J-S og 9995 GBP for den gulvstående Momentum J-6. Regn med at gange priserne med 12 for at få de danske priser inclusive moms.

Mere info: neatacoustics.com

Dansk distributør er Scala Hifi.

Fakta: Neat Momentum J-S

 • Type: 2-vejs, isobarisk basrefleks.
 • Dimensioner (H x B x D): 370 x 220 x 270 mm
 • Vægt: 11 kg / stk.
 • Følsomhed: 86 dB/1 watt (2,83v/1m)
 • Frekvensrespons: 22 Hz – 22 kHz i et gennemsnitligt rum
 • Anbefalet forstærkereffekt: 25-200 watt
 • Impedans: 8 ohm (min. 5 ohm)

Fakta: Neat Momentum J-6

 • Type: 2,5-vejs, isobarisk basrefleks.
 • Dimensioner (H x B X D): 1050/220/230 mm
 • Vægt: 23 kg pr. stk: 23 kg pr. enhed (forsendelsesvægt: 54 kg pr. par)
 • Følsomhed: 86 dB/1 watt (2,83v/1m)
 • Frekvensrespons: 22 Hz – 22 kHz (rumgennemsnit for stereopar)
 • Anbefalet forstærkereffekt: 25 til 200 watt
  Impedans: 8 ohm (min. 5 ohm)
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
 • L&B TechCast – en podcast fra L&B
 • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Overraskende billig high-end

Pillen der virker på humøret

Legendarisk guitarorstærker får nyt liv

Boom for evigt

Ekstrem soundbar fra Steinway Lyngdorf

Skjulte basmuskler fra Neat

Franske højttalere får mundvandet til at løbe

Berømt kunstner udsmykker B&O

Se den vildeste JBL-samling i verden

Se hvilken højttaler der er tilbage!

Superdiskant er kronen på værket

En ny stjerne på højttalerhimlen

Scroll to Top