Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Fyne SuperTrax genopretter harmonien

Har du brug for lidt mere luft i toppen? Fyne Audio et bud, der lover at bringe den harmoniske struktur i instrumenterne tilbage. Og den kan ikke kun bruges med Fynes egne højttalere.

Af / 15/06/2024 - 08:00
Fyne SuperTrax genopretter harmonien

Hvis du synes, at diskantgengivelsen på dine højttalere savner luftighed og harmoni i den allerøverste ende, så kan det være, at Fyne Audio SuperTrax er løsningen.

Fyne Audio SuperTrax er en ny superdiskant. Da den er 360-graders rundstrålende, elimineres den snævert fokuserede udstråling, der er typisk for traditionelle diskantenheder ved de højeste frekvenser.

SuperTrax-diskanten har en membran i kulfiber og en ganske speciel, patenteret spredelinse, der gør det muligt at spille fra 16KHz, hvor de fleste andre diskanter begynder at blive retningsbestemte, helt op til 60KHz, og det med en spredning på 360grader.

Du vil muligvis indvende, at 16 kHz i sig selv er på grænsen af, hvad et par ikke helt purunge ører kan opfatte. Og at 50 kHz er kun til glæde for audiofile flagermus. Men i følge Fyne Audio vil den supersoniske diskantenhed imidlertid genoprette de harmoniske strukturer fra instrumenterne ved at gengive den energi der ligger over, hvad diskanter i almindelighed gengiver.

Musikinstrumenter udsender energi langt over 50 kHz, som vi tidligere troede, vi ikke kunne høre. Undersøgelser af forskere som Ooshashi og Lenhardt har vist, at disse ultrasoniske toner påvirker vores lydoplevelse, selvom vi ikke kan høre dem direkte. SuperTrax fanger dette spektrum og udsender den højfrekvente energi i 360 grader, så du ikke bare hører musik men du fornemmer den, opfatter den og føler den.” udtaler Dr. Paul Mills, der er teknisk direktør hos Fyne Audio.

Annonce
fyne audio supertrax diskant sort medlyd
SuperTrax-diskanten fås også i sort. (Foto: Fyne Audio)

SuperTrax-diskanten placeres ovenpå højttaleren, og der medfølger anvisninger på, hvordan den placeres fasemæssigt korrekt på de forskellige modeller. Men brugen af superdiskanten er ikke begrænset til Fynes egne højttalere. Og følsomheden kan justeres, så den kan tilpasses til dine egne højttalere.

Finish og priser

Fyne Audio SuperTrax kan både leveres i en version i valnød og messing, samt i en version i sort og stål. Og prisen er også i de højere luftlag:

SuperTrax Valnød/messing koster 32.490 kroner for et sæt, mens udgaven i sort og stål fås til 28.490 kroner parret.

Mere info: Medlyd / Fyne Audio

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Denne her koster lige så meget som en bil

High-end højttalere til den designbevidste

Endelig officielt: Her er Sonos Arc Ultra og Sub 4

Beolab 50 og Beosound Theatre i Ferrari-version

JBL sætter farver på festen

Endnu dybere bas fra SVS

De største højttalere nogensinde fra Arendal Sound

Se hvad Naim og Focal har udklækket

Budgetvenlig KEF-serie med Meta-teknologi

Her er DALIs nye high end-serie

Linn lancerer ny højttalerserie

Usynlig Lyngdorf til hjemmebio