Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Fyne SuperTrax genopretter harmonien

Har du brug for lidt mere luft i toppen? Fyne Audio et bud, der lover at bringe den harmoniske struktur i instrumenterne tilbage. Og den kan ikke kun bruges med Fynes egne højttalere.

Skrevet af / 15/06/2024 - 08:00
Fyne SuperTrax genopretter harmonien

Hvis du synes, at diskantgengivelsen på dine højttalere savner luftighed og harmoni i den allerøverste ende, så kan det være, at Fyne Audio SuperTrax er løsningen.

Fyne Audio SuperTrax er en ny superdiskant. Da den er 360-graders rundstrålende, elimineres den snævert fokuserede udstråling, der er typisk for traditionelle diskantenheder ved de højeste frekvenser.

SuperTrax-diskanten har en membran i kulfiber og en ganske speciel, patenteret spredelinse, der gør det muligt at spille fra 16KHz, hvor de fleste andre diskanter begynder at blive retningsbestemte, helt op til 60KHz, og det med en spredning på 360grader.

Du vil muligvis indvende, at 16 kHz i sig selv er på grænsen af, hvad et par ikke helt purunge ører kan opfatte. Og at 50 kHz er kun til glæde for audiofile flagermus. Men i følge Fyne Audio vil den supersoniske diskantenhed imidlertid genoprette de harmoniske strukturer fra instrumenterne ved at gengive den energi der ligger over, hvad diskanter i almindelighed gengiver.

Musikinstrumenter udsender energi langt over 50 kHz, som vi tidligere troede, vi ikke kunne høre. Undersøgelser af forskere som Ooshashi og Lenhardt har vist, at disse ultrasoniske toner påvirker vores lydoplevelse, selvom vi ikke kan høre dem direkte. SuperTrax fanger dette spektrum og udsender den højfrekvente energi i 360 grader, så du ikke bare hører musik men du fornemmer den, opfatter den og føler den.” udtaler Dr. Paul Mills, der er teknisk direktør hos Fyne Audio.

SuperTrax-diskanten fås også i sort. (Foto: Fyne Audio)

SuperTrax-diskanten placeres ovenpå højttaleren, og der medfølger anvisninger på, hvordan den placeres fasemæssigt korrekt på de forskellige modeller. Men brugen af superdiskanten er ikke begrænset til Fynes egne højttalere. Og følsomheden kan justeres, så den kan tilpasses til dine egne højttalere.

Finish og priser

Fyne Audio SuperTrax kan både leveres i en version i valnød og messing, samt i en version i sort og stål. Og prisen er også i de højere luftlag:

SuperTrax Valnød/messing koster 32.490 kroner for et sæt, mens udgaven i sort og stål fås til 28.490 kroner parret.

Mere info: Medlyd / Fyne Audio

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Overraskende billig high-end

Pillen der virker på humøret

Legendarisk guitarorstærker får nyt liv

Boom for evigt

Ekstrem soundbar fra Steinway Lyngdorf

Skjulte basmuskler fra Neat

Franske højttalere får mundvandet til at løbe

Berømt kunstner udsmykker B&O

Se den vildeste JBL-samling i verden

Se hvilken højttaler der er tilbage!

Superdiskant er kronen på værket

En ny stjerne på højttalerhimlen

Scroll to Top